Малогабаритні дивани – економія простору

​Диван в інтер’єрі

Диван – необхідний елемент меблів в кожній оселі. А що ж робити, коли гарний великий диван займає чимало місця в квартирі? Замінити його більш підходящим – малогабаритним. В залежності від планування оселі можна придбати кутову чи звичайну модель. Асортимент дуже широкий.

Основні переваги

  1. Компактність. Там, де звичайний диван буде завеликим, малогабаритна модель буде добре виглядати, не перевантажуючи обстановку, й забезпечить комфорт. Ідеальне рішення для однокімнатних або невеликих квартир, кухонь. Модель зі спальним місцем може виступати і як диван, і як ліжко.
  2. Практичність. Моделі хоч і невеликі, та на них можуть одразу сидіти 3-4 людини, не заважаючи одне одному.
  3. Функціональність. Такі дивани можуть трансформуватись у ліжко, крісло чи пуф, мають спеціальні місця для зберігання різних речей (наприклад, постільної білизни тощо).

Різновиди

В залежності від типу трансформації, розрізняють такі види малогабаритних диванів: книжка, євро книжка, дельфін, акордеон. Більшість диванів обладнана просторими шухлядами для білизни, що дозволяє економити місце у шафі.

Виготовляють дивани з різними каркасами. Саме від каркасу залежить надійність та довговічність предмету меблів. Каркаси можуть бути дерев’яні, металеві, комбіновані. Універсальним та класичним матеріалом вважають дерево. Найнадійнішим – метал. Великий вибір продукції на будь-який смак можна знайти на сайті: www.ddn.ua.

На що звертати увагу при виборі?

В першу чергу – на механізм трансформації. Спробуйте розкласти диван, адже робити це доведеться часто. Далі – оцінюємо каркас та оббивку. Важливо, щоб тканина, з якої зроблена оббивка, була м’яка та зносостійка. Зазвичай при виробництві диванів використовують такі матеріалі: гобелен, натуральна чи штучна шкіра, жакард, велюр, замша.

Звертаємо увагу на колір. Цей предмет меблів повинен вписуватись у інтер’єр кімнаті. Він може підходити під колір стін або бути яскравою плямою, на якій зосереджуватиметься увага.

Розміщення в інтер’єрі

Куди поставити диван – залежить від того, якої форми та розміру кімната. Якщо там є ніша, то логічно розташувати диван в ній, тим самим зекономити простір. Найчастіше дивани в малогабаритній квартирі розміщуються у кутку, це дозволяє використовувати кожний сантиметр площі. Крім того, за допомогою дивану можна розділити кімнату на зони – наприклад, в квартирі-студії.

Невеличкий диван здатний зробити кімнату затишною та комфортною й стати справжньою родзинкою інтер’єру.


Читати також