Школярі. Перший клас. Знайомство зі школою

Дети школа 1 класс

Після тривалих канікул звикнути до шкільних буднів нелегко, тому батькам слід допомогти в цьому своїм дітям, особливо, якщо діти ще зовсім малі та навчаються тільки в початковій школі, або взагалі готуються піти в перший клас. Навчання потребує підготовки як моральної, так і фізичної та матеріальної. Аби дитина хотіла навчатися, хотіла скоріш піти до школи, заздалегідь придбайте їй все необхідне для навчання. Обов`язково треба купити костюм для школяра, всі необхідні речі для занять з фізичного виховання, праці, повсякденного навчання та святкову форму. Для дітей дуже важливо почувати себе вдягнутими, взутими, принаймні не гірше за однокласників. Особливо на перше вересня вдягніть дитину у все нове, виберіть разом з нею гарний портфель або рюкзак, це може бути і шкільна сумка Kite. Після першого дзвоника діти вже можуть ходити і в звичайному одязі, необов`зково у всьому новому, але у День знань вони бачать одне одного вперше після довгих літніх канікул і їм важливо бути гарними і почувати себе впевнено. Якщо ви не хочете довго вибирати речі для своєї дитини, то достатньо буде відвідати сайт інтернет-магазину "Подушка", на якому ви знайдете всі необхідні речі як до першого дзвоника, так і для повсякденного шкільного життя дитини, а також товари для дому.

Крім закупки одягу, шкільного приладдя (пеналів, ручок, олівців та іншого), важливо підготувати дитину до навчання морально. Канікули закінчилися, а отже треба буде кожного дня рано прокидатися, ходити до школи, робити уроки. Ми всі пам`ятаємо, що це не завжди радісно.

Отже, де б не відпочивала ваша дитина влітку, але приблизно за 3-5 днів до школи, вона вже повинна бути вдома, аби в спокійній обстановці зібрати рюкзак, сходити до перукаря, приміряти новий одяг, та й просто зібратися з думками і підготуватися до ще одного навчального року.

Якщо дитина йде до першого класу, то бажано перед цим пограти з нею в школу. Зіграйте різні ситуації із шкільного життя (підняття руки, навчіть давати відповіді та ставити запитання, підходити до однокласників, не боятися відпроситися до туалету та інше). Бажано завчасно познайомити дитину з вчителькою, показати клас, їдальню, туалет, так ви прискорите адаптацію дитини до шкільного життя.

Не треба залякувати дитину, вона і так сама злякається. Не кажіть їй, що у школі її навчать слухатись, або що там ніхто з нею панькатися не буде. І для дитини, і для вас буде краще, якщо школяр сам захоче йти до школи, захоче вчитися, познайомитися з новими друзями та стати більш самостійним і відповідальним.


Читати також