2 подія до вистави Танго смерті - Місто у часи тоталітаризму

2 подія супровідної програми до вистави Танго смерті. Львівський обласний академічний театр ляльок. Афіша 2018

2 подія супровідної програми до вистави Танго смерті

Запрошуємо на захід, "Місто у часи тоталітаризму. Львів у 1939-1944 роках", який відбудеться 27.11 о 17.30.

Захід проводиться у рамках супровідної програми до проекту «Вистава «Танго смерті» Валентини Тужиної за мотивами книги Юрія Винничука як платформа для обговорення суспільно важливих питань», що його реалізує Львівський обласний академічний театр ляльок.

Розглядатимуться теми:

- історія, яка об'єднує і роз'єднує;

- історична пам'ять, спільні герої

- події, задокументовані у хроніці Львова, трагедія Тюрми на Лонцького.

Для тих, хто не зможе бути присутнім на заході, у приміщенні Гуманітарного факультету УКУ передбачена онлайн трансляція з інтернет-сторінки Львівського театру ляльок.

Колективний перегляд відео стріму із події відбуватиметься у різних містах України у приміщеннях локальних громадських організацій. Таким чином, в обговоренні братиме участь загальноукраїнська аудиторія.

На сьогодні участь підтвердили організатори перегляду із Івано-Франківська, Лисичанська, Бахмута, Сєвєродонецька, Попасної, Полтави, Одеси.

Учасники відео мосту – глядачі, та громадські активісти з різних міст України матимуть можливість у онлайн режимі задати питання та отримати відповіді фахівців-істориків.

Захід складається із двох частин:

1. Перегляд запису екскурсії Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» з супроводом фахівця-екскурсовода працівника музею.

2. Питання-відповіді. Обговорення.

В основі обговорення – рефлексії на події в «Тюрмі на Лонцького», описані у романі Юрія Винничука «Танго смерті».

Проект відбувається за підтримки:

Кафедри нової і новітньої історії України УКУ в рамках реалізації навчально-дослідної програми "Українське ХХ століття".

Музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Українського культурного фонду.

Український культурний фонд – державна установа, створена 2017 року з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

Локація - приміщення Українського католицького університету, Гуманітарного факультету. (вул Козельницька, 2а)

Вхід вільний

 

 


Читати також