Чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF 2019

Чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF 2019. Новини культури

23 листопада 2018 року о 15:00 в Міністерстві молоді та спорту України відбулась прес-конференція на тему «Чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF 2019», який проходитиме в Україні з 16 по 19 травня 2019 року в Древньому Києві в «Парку Київська Русь» (Україна, Київська область, Обухівський район, село Копачів). Організаторами прес-конференції виступили Міністерство молоді та спорту України, Всеукраїнська федерація середньовічного бою.

Грандіозна спортивна подія світового масштабу, на яку очікують українці та гості країни з травня минулого року, проходитиме в Україні вперше. І, за словами Президента Міжнародної федерації середньовічного бою (International Medieval Combat Federation, далі – IMCF) Хуберта Філіпяка (Hubert Filipiak), це буде найбільший Чемпіонат світу з середньовічною бою за всю історію його проведення. На ристалищі змагатиметься понад 1000 бійців з 40 країн світу. У безкомпромісних поєдинках в неймовірно видовищних боях спортсмени змагатимуться за титул чемпіонів світу. Очікувана кількість гостей заходу – понад 40 000.

Відкрив прес-конференцію заступник Міністра молоді та спорту України Ярослав Войтович, привітавши всіх учасників та гостей заходу. Ярослав Войтович висловив подяку «Всеукраїнській федерації середньовічного бою» за те, що виборола право проведення Чемпіонату світу з середньовічного бою в 2019 р. в Україні. Заступник Міністра молоді та спорту України нагадав, що середньовічний бій – це, офіційно, новий, але дійсно, національний вид спорту, що активно розвивається в нашій країні та набуває шаленої популярності. Він запевнив, що для українського уряду дуже важливо проведення заходів такого масштабу в Україні, а також ствердив: «…ми покажемо світовій спільноті, що знаємось на успішному проведенні спортивних заходів»

Про важливість Чемпіонату світу з середньовічного бою в 2019 р. для України прокоментував Президент «Всеукраїнської федерації середньовічного бою» (далі – Федерації), президент «Парку Київська Русь» Володимир Янченко.Він зазначив, що проведення даного заходу в Україні є визначною подією для нашої держави, адже середньовічний бій в нашій країні відомий вже понад 25 років, але тільки 2 роки тому був визнаний офіційно видом спорту. Володимир Янченко висловив подяку всім, хто підтримує Федерацію, зокрема, народному депутату України Бориславу Березі та Міністерству молоді та спорту України. Крім того Володимир Янченко подякував Міжнародній федерації середньовічного бою IMCF за довіру та надану честь проводити Чемпіонат світу IMCF-2019 в Україні, в Древньому Києві в «Парку Київська Русь».

Крім того Володимир Янченко зазначив, що цей вид спорту є важким у всіх сенсах, адже дуже важкими є обладунки та зброя, що використовуються, не кажучи про фізичні навантаження під час поєдинків.

Президент IMCFХуберт Філіпяк повідомив, що Міжнародна федерація IMCF була створена в 2013 році та з цього часу щороку проводить Чемпіонати світу з середньовічного бою кожного разу в різних країнах. Вперше в історії середньовічного бою Чемпіонат світу відбудеться в Україні. Це дуже позитивно, оскільки проведення таких заходів сприяє розвитку спорту в країні, а також підвищенню рівня майстерності спортсменів.

Хуберт Філіпяк зазначив, що Чемпіонати світу з середньовічного бою мають великий інтерес серед провідних світових ЗМІ, адже ці заходи надзвичайно видовищні та поєднують спорт і вивчення історії. Наприклад, Чемпіонати світу, що проходили в Іспанії та Данії транслювались он-лайн на національних телеканалах, а цього року в Шотландії захід висвітлювався в живому часі на ВВС. Також зацікавленістю користується захід серед багатьох інших всесвітньо відомих ЗМІ, таких як Reuters.

Крім того п. Філіпяк зауважив, що Україна – перша країна світу, що визнала вид спорту «середньовічний бій» на офіційному рівні. Він подякував українцям, оскільки це, безперечно, стимулює розвиток середньовічного бою у світі та сприяє скорішому визнанню на офіційному рівні в інших країнах.

Наступне слово було надане голові правління Всеукраїнської федерації середньовічного бою Олексію Лялюшку. Він додав до виступу пана Філіпяка, що проведення Чемпіонату світу з середньовічного бою в Україні сприятиме збільшенню інтересу до України, зокрема до історії та культури, дозволить гостям дізнатися більше про визначні місця нашої держави та побачити їх.

Начальник управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації Антон Тараненко зазначив, що Чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF в 2019 році пройде в унікальному для Україні та світу місці, в Древньому Києві в «Парку Київська Русь». Також пан Тараненко подякував Володимиру Янченку за ідею та успішну реалізацію цього значущого для нашої країни проекту, що є справжньою перлиною Київщини. Дана локація розкриє спортивний захід з нового боку, оскільки «Парк Київська Русь» - це не тільки локація, що відповідає за ступенем комфорту всім вимогам сучасного світу, це ще й жива історія, справжнє середньовічне місто – Древній Київ, столиця величної Київської Русі, з його неперевершеною архітектурою і атмосферою.

Антон Тараненко відзначив, що проведення Чемпіонату сприяє зростанню іміджу Києва як міста, що стає центром великих міжнародних подій. Адже третій рік поспіль наше місто прийматиме захід подібного рівня, після проведення пісенного конкурсу Євробачення в 2017 році та фіналу Ліги Чемпіонів з футболу 2018 року. Антон Тараненко звернувся до президента IMCF, висловивши впевненість, що проведення Чемпіонату 2019 року в Україні буде найуспішнішим, оскільки місце проведення – Древній Київ в «Парку Київська Русь» – є особливим, та запевнив, що гості та учасники заходу матимуть всіляку підтримку з боку Київської міської державної адміністрації.

На завершення генеральний директор «Парку Київська Русь» Наталія Коваль додала, що Всеукраїнська федерація середньовічного бою відкрита до співпраці.

Участь упрес-конференції взяли: Hubert Filipiak (Польща) – президент Міжнародної федерації середньовічного бою «International Medieval Combat Federation» (далі – IMCF); Benoit Léger (Квебек, Канада) – віце-президент IMCF; Jaye Brooks (США) – член Президії IMCF; Julia Oppl (Австрія) – член Президії IMCF; Caitlin Roush (Нова Зеландія) – секретар IMCF; Володимир Янченко – Президент Всеукраїнської федерації середньовічного бою; Олексій Лялюшко – голова правління Всеукраїнської федерації середньовічного бою; Антон Тараненко – начальник управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації; Наталія Коваль – генеральний директор «Парку Київська Русь».


Читати також