Вибираємо кутові дивани. Головні критерії вибору

кутові дивани

З одного боку, диван в будинку - багатофункціональний предмет інтер'єру, який повинен бути практичним й зручним. А з іншого, - родзинка, завдяки якій створюється особлива, неповторна атмосфера. На які з пунктів спиратися, обираючи углові дивани, вирішує тільки покупець. Однак, не варто забувати про найбільш важливі ключові характеристики та дотримуватися порад фахівців.

Вид моделі

Залежно від конструкційних особливостей, кутові моделі бувають:

  • Монолітними, частини яких об'єднані за допомогою болтів або спеціальними пластинами. Їх конфігурацію змінити не вийде.
  • Модульними, що складаються з декількох секцій. Їх за бажанням можна переставляти, та, таким чином, видозмінювати приміщення.
  • Розкладними, які передбачають збільшення спального місця за рахунок спеціальних механізмів.

Крім того, між собою екземпляри відрізняються формою, матеріалом обшивки й наповнювача, а, також ціною. Буде це класичний варіант у вигляді літери «Г» або «П», з високою або низькою спинкою, підлокітниками/без, кожен вибирає, виходячи з особистих переваг.

Внутрішнє наповнення

Якісні дивани в Україні виготовляються з безлічі наповнювачів, але в число «довгожителів» входить декілька видів:

  1. Пінополіуретан. Високої якості матеріалу властива еластичність, антиалергенність, стійкість до деформацій. У виробах може доповнювати пружинний блок або виступати в ролі головного наповнювача. Перший варіант прослужить довше.
  2. Натуральний латекс. Відрізняється пружністю, зносостійкістю, хорошою терморегуляцією. Ліжко з такого матеріалу зберігає форму навіть при підвищених навантаженнях, а також безшумне в процесі експлуатації.
  3. Кокосова койра. Натуральний матеріал, що надає матрацам пружність, жорсткість (чим товще основа, тим вище цей показник). Крім того, екологічний й гігієнічний.
  4. Холлофайбер. Наповнювач не викликає алергії, не запалюється, здатний приймати будь-яку форму. Без запаху.

Ваш рівень комфорту, зручності визначається внутрішнім наповненням, тому робіть ставки на безпечні та надійні екземпляри.

Поверхнева тканина

Зовнішній вигляд диванів - відображення стилістичної спрямованості. І, тут важлива не тільки форма, але й оббивка. Від експлуатаційних характеристик використовуваної тканини залежить, як довго предмет меблів прослужить та буде радувати презентабельністю.

Наприклад, вироби з жаккарда, велюру - тренд останніх сезонів. Покупців приваблює різноманітність відтінків, неординарна фактура. Важлива й практичність, тому для обробки примірників нерідко застосовують флок, букле. А тим, у кого в пріоритеті тактильні відчуття й екологічність, можуть орієнтуватися на моделі з бавовни. Захищають їх поверхню від забруднень за допомогою спеціальних сумішей.


Читати також