Krapka;KOMA - Real Eyes Realise Real Lies

Сьогодні відбувся реліз кліпу Krapka;KOMA за оповіданням Едгара По

4 вересня відбувся реліз третього кліпу електронного проекту Krapka;KOMA

Це перше наративне відео проекту на основі оповідання Едгара По. У зйомках кліпу взяли участь Павло Тур та Сашко Діжак - музиканти альтернативного інді-рок гурту Granat.

Оповідання "Серце виказало" визнано класикою готичного жанру, в основі сюжету - аналіз свідомості людини, що страждає від відчуття провини.

У творі розповідь ведеться від особи кривдника, а у пісні - зі сторони жертви - це і стало підставою вибору нами оповідання для візуалізації пісні. Усі ми іноді страждаємо від почуття провини, що приходить після усвідомлення помилок. Так само і в кліпі, кривдника "накриває" відчуття провини за скоєне.

Назва пісні ‘Real Eyes Realise Real Lies’ - це гра слів, що може трактуватись по-різному, але в даному випадку переплітається з ідеєю кліпу, в якому є і “око”, і “усвідомлення”, і “брехня”. (див. Довідку)

Зйомки кліпу відбувались 2 дні у карантинних умовах у тісному просторі квартири, з постійними змінами декорацій. А на стиль кліпу режисера Стаса Шостака надихнув ретро візуал психологічного трилеру Роберта Еґґерса "Маяк" (який в свою чергу на початку створювався як свіжий погляд на історії Едгара По) - таке от замкнене коло.

Довідка:

Сюжет оповіді "Серце виказало" Едгара Алана По:

Історія розповідається чоловіком, імені якого читачеві не повідомляється. Цей чоловік вбив старого, який жив з ним під одним дахом. Оповідач наполягає на своїй осудності, пояснюючи вбивство тим, що у старого було «око грифа» з більмом, яке приводило вбивцю до сказу. У своїй сповіді вбивця детально викладає шлях, який він пройшов до скоєння злочину і потім до власного викриття.

Krapka;KOMA

Дівочий електронний гурт, що базується у Львові, Україна.

За менше ніж рік існування Krapka;KOMA випустили 3 кліпи, 4 сингли (включно з міжнародною колаборацією), були обрані представляти Україну на фестивалі Waves Vienna 10-12 вересня 2020 та виграли конкурс від Selector Radio - British Council, а також встигли виступити в Іспанії та Нідерландах.

Іра Лобанок та Альона Коваленко разом пишуть, випускають та виконують власну музику. Однією з головних особливостей дуету є мульти-інструментальність та мультизадачність. Музичний жанр проекту поєднує риси downtempo, indie electronica та experimental, іноді присутні елементи джазу, адже обидві музикантки мають джазову освіту. Серед музичних натхнень, які найбільше вплинули на проект, можна виділити британські колективи Submotion Orchestra та Radiohead.

Слова пісні “Real Eyes Realise Real Lies”:

You’ve drunk my patience,

You’ve eaten my trust

You’ve baked my tolerance

You choked on a crust

… same, … same

Realise Real Lies

… same, … same

Realise Real Lies

… same, … same

Real Eyes Realise Real Lies x 2

You’ve swallow my memories,

You’ve spit my hopes,

You’ve tied my conscience

With silken ropes

… same, … same

Realise Real Lies

… same, … same

Realise Real Lies

… same, … same

Real Eyes Realise Real Lies x 8


Читати також