Використання сучасних технологій в цифрових камерах відеоспостереження

відеоспостереження

Вибір відповідних камер для системи моніторингу є складним завданням. На сьогодні потенційний користувач має в своєму розпорядженні сотні тисяч товарів різних виробників, які відрізняються за ціною і параметрами. Слід також пам'ятати, що пристрої повинні бути адаптовані до специфіки будівлі, інакше навіть найкраще устаткування може бути не дуже ефективним. Отже, які камери ви маєте вибрати для системи моніторингу? Ми спробуємо відповісти на це питання в цій статті.

IP або AHD моніторинг

Багато людей задаються питанням про мережеві і аналогові пристрої. В обох випадках користувачі можуть створювати високоякісні зображення з деякими перевагами чи обмеженнями. Сучасні IP-системи використовують технологію PoE, завдяки якій камеру можна підключити до мережі і до джерела живлення безпосередньо за допомогою кабелю крученої пари, який зазвичай використовується в усіх установках ІКТ. Перевагою IP-систем також є можливість віддаленого управління, моніторингу та налаштування IP-пристроїв. Це можна зробити за допомогою настільного програмного забезпечення або мобільного додатку на телефоні або планшеті.

Віддалений моніторинг через мобільний додаток

В епоху нових технологічних рішень, зокрема передових функцій аналізу зображень, ідентифікації людей і т. д., звичайні камери відеоспостереження, схоже, мало корисні. Проте, завдяки появі технології AHD, ці пристрої зробили великий крок до поліпшення якості і можливостей працевлаштування. Зараз ці типи камер легко генерують зображення Full HD, і сигнал може передаватися на відстань до 500 метрів. Кількість перешкод і шумів, характерних для аналогових пристроїв, також було зменшено.

Дозволи, що використовуються в AHD камерах

У разі IP-моніторингу швидкість передачі інформації, якість зображення і безперервність роботи багато в чому залежать від стану структури нашої мережі. Тому спочатку ми маємо забезпечити модернізацію мережевої установки (при необхідності), щоб система моніторингу працювала на повній швидкості і зображення передавалося без будь-яких перешкод. Критерії, які слід враховувати при проектуванні мережі IP CCTV:

  • пропускна здатність - багато в чому залежить від якості зображення, способу і коефіцієнта стиснення зображення, частоти оновлення зображення, швидкості комп'ютерної мережі;
  • пристрій - відеоматеріали архівуються на мережевих дисках, нам необхідно враховувати, скільки даних буде зберігатися, щоб вибрати правильні пристрої;
  • надмірність - використання RAID-масиву дозволить вам зберігати великі обсяги даних і відновлювати дані в разі збою або пошкодження одного з жорстких дисків;
  • масштабованість системи - слід враховувати кількість камер, що працюють в системі, і можливість розширення без модернізації системи, в разі моніторингу IP користувачі можуть створювати установки з будь-якою кількістю камер.

Камери для домашнього спостереження

Використання систем моніторингу в домашніх умовах стає все більш популярним. У зв'язку з високою конкурентоспроможністю на ринку, постійним розвитком технологій, пристрої доступні за дуже привабливими цінами. Тим не менш, це також може бути проблемою: багато людей не знають, які продукти вибрати або які параметри враховувати.

Що шукати?

Камери повинні бути адаптовані до специфіки будівлі, умов роботи (зовнішніх, внутрішніх) і нашим потребам. По-перше, ми маємо визначити, чи хочемо використовувати аналогові або мережеві пристрої. Для правильної роботи IP-пристроїв потрібна комп'ютерна мережа, яка правильно працює, тому нам необхідно перевірити її стан і, при необхідності, модернізувати установку. Використання аналогових камер AHD обмежено тільки кількістю пристроїв, ці системи не так масштабуються.


Читати також