Довідка про несудимість: як отримати у Запоріжжі?

Довідка про несудимість

Довідка про відсутність судимості - офіційний документ, що видається МВС України. Даний документ підтверджує, що громадянин, якому вона видана, не здійснював кримінальних злочинів і не перебуває в розшуку.

Як отримати довідку про несудимість і навіщо вона потрібна - в нашому матеріалі.

У яких випадках необхідна довідка про несудимість?

Ситуації, в яких потрібна довідка, що підтверджує несудимість, можуть бути абсолютно різними. Найчастіше її вимагають роботодавці при працевлаштуванні. Також вона необхідна при підготовці документів для виїзду за кордон. У цьому випадку буде потрібно не тільки переклад, а й легалізація документа. Замовити довідка про несудимість Запоріжжя, виконати професійний переклад, а також нотаріальне засвідчення та процедуру проставлення апостиля допоможуть оформити фахівці нашого бюро перекладів.

Довідка про несудимість обов'язкова до пред'явлення ще в ряді випадків: якщо ви берете участь у тендерних закупівлях, оформляєте соціальний захист або опіку над дітьми, для надання в різні інстанції (за місцем вимоги).

Як же оформити довідку про відсутність судимості в Україні та чи можна зробити це безкоштовно? Оскільки орган, який видає цей документ, - Міністерство внутрішніх справ, то звернутися потрібно туди. Найзручніше зробити це в електронній формі, оформивши запит на сайт МВС mvs.gov.ua або hsc.gov.ua. Це найпростіший спосіб оформлення. Реєстрація на цих ресурсах не займе багато часу, після чого ви зможете заповнити заяву. В онлайн режимі вибираєте із запропонованих варіантів сервісний центр МВС, де зможете отримати оригінал документа. Повідомлення про те, що документ готовий до видачі, ви отримаєте через смс.

Варто зазначити, що заява на отримання довідки про несудимість ви можете направити в будь-який сервісний центр МВС, незалежно від того, де ви прописані. Також заяву можна направити до Департаменту інформаційних технологій МВС України. Подавати заяву наділені правом не тільки громадяни України, а й іноземні громадяни, а також особи без громадянства.

Пакет документів, який потрібно надати для подачі заяви, мінімальний. Знадобиться документ, що засвідчує особу: паспорт або переклад паспорта іноземного громадянина, засвідчений у нотаріуса. Іноземні громадяни також можуть подати посвідку на проживання.

Варто відзначити, що якщо ви отримуєте довідку про відсутність судимості для подальшого виїзду за кордон, то вам буде потрібно її переклад на іноземну мову. Крім того, щоб папір був правомочним за кордоном, необхідно його легалізувати - поставити апостиль на документ.

У нашому бюро перекладів Запоріжжя ви можете замовити не тільки переклад довідки, але й легалізацію. Фахівці нашого бюро заощадять ваш час і візьмуть на себе вирішення завдання з проставлення апостиля та легалізації вашої довідки про несудимість. Послуга буде виконана в максимально короткі терміни. У разі термінового замовлення - за один день, в тому числі проставлення апостиля.

Важливо відзначити, що в період дії карантину, пов'язаного з пандемією коронавируса, замовити та отримати в МВС України довідку про несудимість можна тільки в онлайн режимі на сайті mvs.gov.ua. Для отримання довідки в електронному вигляді потрібно електронний підпис фізичної особи або BankID.


Читати також