Що таке тістомісильник? Як зробити правильний вибір?

тістомісильник

Далеко не всі знають, що є така машина під назвою тістомісильник. Наприклад, якщо людина збирається відкрити власне кафе або пекарню, то їй обов'язково знадобитися якісний помічник, і це буде не тільки тістомісильник, а й хороший електрокар, особливо, якщо ви збираєтеся організувати велику пекарню. У цій статті ми і розберемо сутність тістоміса і на що варто звернути увагу при його виборі.

Місити тісто може практично кожна людина планети (особливо жінки, які постійно балують свою сім'ю різною смакотою). Навіть діти в дитинстві місять пасочки з піску і глини, але тут вже інші технології. Але час йде і технології постійно вдосконалюються, особливу оригінальність в замішуванні тіста проявили мешканці Японії, але їх методи не відносяться до теми даної статті. Так ось прогрес призвів нас до появи ще однієї диво-машини, а саме тістомісильної.

Що таке тістомісильник?

У наш час це дуже зручний і затребуваний апарат, завдяки чому виробництво тістомісильників не стоїть на місці і розвивається з кожним роком. Так, тістоміс - це машина, яка створена для швидкого і, звичайно ж, якісного замісу тіста. Ця машина може місити борошно, сіль, воду, масло, цукор, дріжджі, додаткові інгредієнти (все що стосується хлібо-булочних виробів) змішати разом до утворення однорідної маси). Але не тільки мішати потрібно вміти добре, а ще й створити всі необхідні умови для нормального протікання процесу бродіння (тобто наситити тісто повітрям, підтримувати його сприятливі фізичні і механічні властивості).

А тепер розберемо різноманітність тістомісильників. Тістомісильники відрізняються, в першу чергу, за типом тіста, яке вони роблять. Це може бути круте тісто, а може бути і дріжджове, яке не таке щільне за своєю структурою. Також тістомісильники розрізняються і за способом замісу тіста (різні вимоги для різних борошняних виробів). Вони діляться на безперервні і на порційні.

Особливістю порційного тістоміса є те, що тісто замішується з певним інтервалом, а не постійно, на відміну від безперервного тістоміса. У другому варіанті тісто замішується постійно і у всіх ділянках одночасно.

Якщо ви вже точно вирішили придбати тістомісильний апарат, то зверніть увагу на наступні моменти. Для початку визначте точно мету даної покупки, що ви будете з нею робити, які обсяги тіста вам будуть потрібні, яке тісто ви будете замішувати. Просто, як ми раніше вже сказали, тістоміси зазвичай купують для кафе, піцерії або іншої, але теж досить вузької області. В даному випадку, звичайно, краще ознайомитися з усіма варіантами, які вам пропонують спеціалізовані магазини і сайти. Але є і ряд моментів, на які варто звернути увагу в будь-якому випадку, а саме дайте відповідь на наступні питання:

  • Який вид тіста вам потрібен? Це може бути дріжджовий з підвищеною вологістю, може бути зі зниженою, а може і круте тісто.
  • Яку кількість тіста ви плануєте замішувати? Це цього залежить розмір апарату.
  • Які додаткові функції вам потрібні в тістомісильному апараті? Це може бути ланцюгова передача, різні швидкості замісу, його нижня планка.

У будь-якому випадку робіть свій вибір усвідомлено!


Читати також