Зима. Правильний догляд за собакою

собака зимой

Зима - важкий час для всіх тварин. Низькі температури суттєво заважають їх повсякденному функціонуванню. Дикі тварини запасаються заздалегідь, готують лігво та хутро, щоб пережити холодні дні. Наші вихованці також потребують належної підготовки. Тому ми пропонуємо звернути увагу на сайт murchyk.com.ua, для того щоб забезпечити правильний догляд за собакою взимку.

Як адаптувати спальне місце собаки до низьких температур?

Правильна підготовка місця, де собака буде спати і проводити більшу частину дня, є дуже важливим питанням. Залежно від того, живе наша собака в приміщенні чи на відкритому повітрі, слід забезпечувати різні умови.

Справа легша, коли чотириногі більшу частину часу перебувають у квартирі. При цьому слід бути уважним, щоб спальне місце вихованця не стояло на протязі і щоб вихованець не залишався тривалий час на холодній поверхні, наприклад, плита. Коли цього не уникнути, обов’язково накрийте прохолодну поверхню килимом. Також варто звернути увагу на поведінку собаки перед різними джерелами тепла - камінами або пічками, оскільки це може обпекти охолоджену тварину.

Як доглядати за собакою на вулиці?

Звичайно, найкращим рішенням буде утримання вашого вихованця взимку в домі. Однак у ситуації, в якій він повинен опинитися назовні, ми повинні пам’ятати кілька ключових речей:

  • Меню - їжа вашої собаки повинна бути теплою (але не гарячою!). Особливо важливо дати своєму мешканцю якісну їжу. Правильно підібраний корм для собаки дає йому енергію і підтримує організм тварини у важкий зимовий період.
  • Вода - як і у випадку їжі, взимку ми повинні поїти своїх домашніх тварин теплою водою. Давати собаці воду кілька разів на день дуже важливо, оскільки вона може швидко мерзнути, а відсутність доступу до питної води може зневоднити тварину.
  • Будка - будиночок з кожного боку повинен бути належним чином утеплений відповідним ізоляційним матеріалом (знизу та на стінах), щоб захистити собаку від холоду та вітру. Для того, щоб доглядати за собакою взимку, особливо при сильних морозах, варто на деякий час впустити собаку в тепле приміщення, щоб вона могла зігрітися.
  • Рух - собака, яка має можливість вільно пересуватися, генерує природне тепло і спонтанно зігріває своє тіло, тому добре, якщо наш вихованець не в загоні або, що ще гірше, на прив’язі.

Чи обмежуєте ви свою прогулянку в холодну погоду?

Хоча доцільно гуляти і взимку, щоденні прогулянки слід обмежувати в надзвичайно морозні дні. Собаки, як і люди, чутливі до холодних температур. Поведінка, яка вказує на те, що тварина мерзне, включає струшування тіла, підняття лап або спробу повернутися додому.

Спеціальний одяг та взуття

Чотириногих без підшерстя, з коротким волоссяним покривом або без нього, а також старших тварин найкраще оснащувати спеціальним одягом для собак. Завдяки йому тіло вихованця довше буде залишатися в теплі. Деякі пальто з водонепроникних тканин також захищають шерсть тварини від вологи та намокання.

Взимку собачі лапи страждають найбільше. Вони швидко охолоджуються і травмуються, наприклад, шматками льоду. Травми додатково дратуються розсипом солі на дорогах і тротуарах, що може спричинити біль. Крім того, солоний смак зазвичай смакує собаці, тому слід звертати увагу на те, чи вилизує їх ваш улюбленець після прогулянки по землі. Це може спричинити серйозне отруєння.

На ринку також є спеціальне взуття для собак, яке захищає чутливі лапи тварини. У ситуації, коли чотириногий не може звикнути до взуття, на подушечки лап можна нанести захисну мазь.


Читати також