Три новини з ринку криптовалют

криптовалюта

Чилійська біржа Buda вимагатиме селфі для кожної операції з виведення криптовалюти без 2FA

Як повідомляє, binans, Чилійська Buda Exchange ввела вимогу обов'язкової верифікації по селфі при виведенні криптовалюти. Міра буде діяти для користувачів, які не підключили двухфакторну аутентифікацію. Чилійська біржа Buda Exchange, раніше відома як Surbtc, впроваджує нові заходи безпеки «для захисту своїх користувачів від спроб злому». А ймовірно, і для зниження регуляторних ризиків. Платформа буде вимагати від користувача відправки селфі кожен раз, коли запитується вивід криптовалюти. Вимога поширюється на проведення операцій з великими сумами.

Також верифікацію зобов'язані проходити користувачі, які не активували двофакторну аутентифікацію (2FA). На рішення біржі про введення селф-верифікації вплинула серія фішингових атак на її клієнтів.

Раніше у біржі були конфлікти з банками в Колумбії і Чилі, де ці установи відмовляли їй в обслуговуванні, але тепер ситуація змінилася. Біржа стала частиною колумбійської «пісочниці» в якій тестуються спільні операції банків і кріптовалютних компаній. Банк Боготи у співпраці з Buda пропонує своїм клієнтам можливість проведення прибуткових і видаткових операцій з біржею. Регулятор визнає їх законними транзакціями і звільняє користувачів від будь-яких блокувань або інших обмежень, які може встановити банківський оператор.

ReportLinker: ринок рішень на блокчейні для ідентифікації особистості виросте на $ 3.58 млрд до 2025 року

За даними дослідницької компанії ReportLinker, в найближчі чотири роки ринок додатків для ідентифікації особистості з використанням блокчейна виросте на $ 3.58 млрд. Дослідники ReportLinker проаналізували потенціал децентралізованих рішень для зберігання ідентифікаційної інформації. Були вивчені варіанти їх практичного використання на рівні уряду, а також в секторі охорони здоров'я, банківської справи, фінансів і страхування. Вивчивши дані, отримані від компаній Accenture, Amazon, Bitfury Group і Civic Technologies, аналітики очікують, що світовий ринок рішень на основі блокчейна для ідентифікації особистості збільшиться на $ 3.58 млрд в період з 2021 по 2025 роки.

Його середньорічний темп зростання складе близько 71%. Згідно з прогнозами ReportLinker, ринок продовжить розширюватися в міру розвитку хмарних сервісів і цифровізації. Це передбачає підвищення рівня безпеки при перевірці особи для доступу до будь-яких загальнодоступних і приватних послуг. Серед користувачів все більше стає популярною ідея, що при зберіганні даних будь-які установи зобов'язані дотримуватися їх конфіденційності, і це повинно стати звичайним цивільним правом. Тому виникає потреба в більш ефективних децентралізованих рішеннях, спрямованих на збереження конфіденційності.

Аналітики підкреслили, що рішення на основі блокчейна будуть користуватися попитом практично у всіх галузях, починаючи з державних послуг і логістики, аж до домашньої електроніки і натільних пристроїв. ReportLinker прийшла до висновку, що блокчейн - єдине рішення для ідентифікації користувачів, яке може захистити їх від крадіжки даних і порушення конфіденційності.

Майамі випустить власний кріптоактів MiamiCoin

Майамі, місто в американському штаті Флорида, випустить криптоактив для інвестицій в розвиток міста. Зібрані гроші підуть на фінансування проектів і заходів в Майамі. MiamiCoin (MIA) буде першим криптоактивом, випущеним в рамках проекту CityCoin. Розробники проекту співпрацюють з місцевими органами влади, а інвестори одержують винагороду в BTC або STX - криптоактиві протоколу Stacks.

«MiamiCoin забезпечить постійний потік доходів від криптоактіва для міста, а також генерує прибутковість в STX і BTC для власників MIA», - йдеться на сайті CityCoins.

«MiamiCoin може бути видобутий або куплений людьми, які хочуть підтримати місто і заробляти криптоактиви за допомогою протоколу Stacks. MiamiCoin також приносить користь власникам, дозволяючи їм накопичувати і отримувати дохід через протокол Stacks».

Мер Майамі Френсіс Суарес (Francis Suarez) неодноразово висловлювався на користь криптовалюи і просував питання про виплату зарплат в біткоінах, а також прийняття податків через криптовалюту.

В кінці 2020 року Суарес заявив, що саме біткоін став однією з найбільш стабільних інвестицій в нестабільному 2020 році. Він також говорив, що планує зробити Майамі «світовою столицею криптовалюти». Минулого тижня мер Майамі заявив, що «в кінцевому підсумку місто може заробити мільйони доларів в результаті популярності MiamiCoin».

«Він схожий на біткоіни і створений на протоколі блокчейна, тому всякий раз, коли цей криптоактив видобувається, відсоток від видобутку переходить місту Майамі», - сказав він.

Однак проект MiamiCoin експериментальний, і невідомо, чи дійсно він буде приносити дохід місту. CityCoins заявляє, що MiamiCoin (MIA) буде доступний на «певних надійних біржах» з 3 серпня. Точний список бірж буде представлений найближчим часом.


Читати також