13-08-2021 Розваги 250

Моя бібліотека

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс. Моя бібліотека

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс

Якщо вам сподобався цей твір, ставте лайк та робіть репости у соцмережах. Допоможіть автору посісти призове місце у конкурсі Книжкова пара Плюс.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Антоненко С.Б.

Полтавська міська ЦБС біліотека-філіал №14 с Крутий Берег


Багато хто говорить, що бібліотеки вже не потрібні, що їх замінить електронна книга, комп’ютери, телефони і т. д. Але я хочу цьому заперечити і довести, що вони потрібні, що в них зберігається безцінна душа авторів, дух пригод, розчарування і радість кохання , любов до Батьківщини.

Ш. Талейран, відомий французький політик і дипломат, вважав, що "хороша бібліотека надає підтримку в біді, може допомогти дати відповідь на питання, що мучить. Книга може допомогти взнати життя, її закони і правила, може навчити людину цінувати добро і непримиренно відноситися до зла, знатися на людях. “

Книга супроводжує людину протягом усього життя: перші книги — альбоми казок, розмальованки, перші дитячі вірші. Ми полюбили їх, а через них почали звертатися до інших книг. Книги — наші вірні порадники, вони вчать нас мислити, відкривають нам невідоме. А тому їх роль в житті людини дуже велика: своїй грамотності, освіченості ми зобов'язані книзі. Вона вчить нас бути чесними, працьовитими, любити свій край, поважати людей. Книга переносить нас в інші країни, епохи.

Ну що ж, почнемо.

Моя сільська бібліотека знаходиться в чарівному місці Полтавщини, а саме в селі Крутий Берег. Розміщена вона в старій панській оселі, на крутому березі річки. Тут неначе самим Богом створено місце для цих безцінних скарбів. Лиш переступивши поріг ви потрапляєте в чарівний світ дитячих казок, веселих розповідей, безцінних творів класиків і сучасних авторів. Тут кожен може знайти твори для душі і серця. Малеча буде заслуховуватися творами Всеволода Нестайка,Миколи Носова,казками Шарля Перро .Г Х Андерсена,братів Грімм А під колискові Наталі Забіли дитина буде щасливо засинати , а дорослі будуть згадувати своє дитинство: як їм бабуся чи матуся співали ці чарівні пісні та читали вірші.

Ставши дорослішими ми починаємо цікавитися книгами про подорожі та пригоди. Зачитуючись “Робінзоном Крузо” Даніеля Дефо чи “Тереодорами з Васюківки “ Всеволода Нестайка, ми немов самі поринали в захоплюючий вир пригод, що переживали наші улюблені герої і намагалися повторити їх: будували плоти, мріяли про навколосвітні подорожі, відправлялися на пошуки пригод. Завжди хотіли прогулятися по даху з таким друзякою , як Карлсон; хотіли воювати за справедливість і вчитись чаклувати як герої книги “Гарі Потер”.

З плином часу нас починають цікавити більш серйозні твори, але ми завжди хочем посміхатись. І в цьому нам допоможуть наші улюблені сатирики-гумористи: О. Вишня, М. В. Гоголь, Ільф і Пєтров. Ми сміємося над невдалими спробами щось вполювати, обдурити ; віковою дурнею та забобонами.

Чимало людей захоплюються любовними романами. Протягом всього твору ми переживаємо кожну мить разом з героями і немов поринаємо у їх життя, в ту пристрасть і і емоції що охоплюють. Болісно стає при розчаруванні чи неминучій втраті улюбленого героя.

А скільки людей жити не можуть без детективів. Гострий напружений сюжет ось ,що інколи потрібно. Тебе немов затягує вир тих подій, неочікувані повороти сюжету. Часто сам намагаєшся розгадати раніше за самого Шерлока чим все скінчилося і дізнатися істину, але інколи фінал буває неочікуваним і ще більш дивуючим. Та власне за це ми і любим читати детективи.

Книга це не тільки чарівні пригоди, кохання, подорожі, але й історичні і трагічні події сьогодення і минувшини. І доки читаються такі книги в нашій пам’яті не згаснуть ці жахливі й водночас героїчні сторінки нашого життя. Людина, що забуває минуле, не варта майбутнього. Згадуючи про героїчне життя наших пращурів ми і самі піднімаємося над собою, намагаємося вистоювати навіть і дуже складних життєвих ситуаціях.

Не знаю як ви ,але я дуже люблю запах книжок, будь то стара чи свіжо надрукована. вони навівають спогади тих моментів проведених і пережитих в книзі разом з улюбленими героями. Для мене ці відчуття ніколи не зможе замінити жоден комп’ютер чи будь який інший гаджет.

Тому я вважаю, що книга є безцінним скарбом в житті кожної людини. Жива книга, як і живе спілкування дає сили і наснаги творити, мріяти, любити.


Читати також