28-10-2021 Мистецтво 1780

Кращі мультфільми для дорослих

Кращі мультфільми для дорослих

Редакція порталу Експеримент пропонує вам добірку чудових мультфільмів, які зняті для дорослої аудиторії. Приємного перегляду!

1. Ілюзіоніст

Режисер: Сільвен Шоме

Иллюзионист Режиссёр: Сильвен Шомэ

Дійство відбувається в 1950-ті роки, коли електрика дістається найбільш потаємних куточків і її тотальне панування змінює побут людей. Ознаками нового часу стають телевізори, рок-групи і музичні автомати – старі радощі забуваються… На фоні зміни епох розгортається історія старенького фокусника Татіщева, якого в глухе шотландське селище приводить жалюгідне існування і відсутність успіху в Парижі та Лондоні. Там наївна дівчина Аліс, побачивши прості трюки, приймає Татіщева за справжнього чарівника. Ілюзіоніст начакловує своїй прихильниці червоні чобітки, вона ж іде за ним у великий світ.

2. Бітлз: Жовтий підводний човен

Режисер: Джордж Даннінг

Битлз: Жёлтая подводная лодка Режиссёр: Джордж Даннинг

Мультиплікаційні персонажі, які дуже нагадують відому четвірку «Бітлз», співають і здійснюють подорож на жовтому підводному човні по фантастичній країні Пепперленд, і борються за любов, дружбу, квіти й музику проти злих потвор – синіх поганців. Божественна музика «Бітлз» 60-х років і психоделічна анімація вдало доповнюють одна одну.

3. Тріо з Бельвілля

Режисер: Сільвен Шоме

Трио из Бельвилля Режиссёр: Сильвен Шомэ

Хлопчика на ім'я Чемпіон всиновила рідна бабуся, мадам Суза. Герой полюбляє кататися на велосипеді і через роки вже бере участь у всесвітньо відомій гонці Тур-де-Франс. Проте під час змагань двоє невідомих викрадають Чемпіона, і мадам Суза з вірним псом Брюно вирушає на допомогу онуку.

4. Ходячий замок

Режисер: Хаяо Міядзакі

Ходячий замок Режиссёр: Хаяо Миядзаки

Зла відьма ув'язнила 18-річну Софі у тілі старої жінки. У пошуках того, хто допоможе їй повернутися до звичного вигляду, Софі знайомиться з могутнім чарівником Хаулом і його демоном Кальцифером. Кальцифер повинен служити Хаулу за договором, умови якого він не може розголошувати. Дівчина і демон вирішують допомогти одне одному позбутися злих чар…

5. Незрівнянний містер Фокс

Режисер: Вес Андерсон

Бесподобный мистер Фокс  Режиссер: Уэс Андерсон

Розлючені фермери, які втомилися від постійних нападів хитрого лиса на їх курники, готуються знищити свого ворога і його «хитру» родину.

6. Острів собак

Режисер: Вес Андерсон

Остров собак Режиссёр: Уэс Андерсон

Історія 12-річного хлопчика Атарі Кобаяши, яким опікується корумпований мер Кобаяши. Коли за Наказом останнього всі домашні собаки міста Мегасакі виганяються на величезне звалище, Атарі сам відправляється на мініатюрному літаючому апараті на сміттєвий острів, щоб знайти свого вірного пса на прізвисько Спотс. На острові разом зі зграєю нових друзів-дворняг він починає епічну подорож, яка вирішить майбутню долю всієї Префектури

7. Персіполіс

Режисер: Вінсент Паронно, Маріан Сатрапі

Персиполис  Режиссёр: Винсент Паронно, Мариан Сатрапи

Тегеран, 1978 р. Восьмирічна Маржан мріє стати пророком і врятувати людство. Вона захоплено стежить за подіями, які незабаром призведуть до революції і падіння режиму шаха. Зі встановлення ісламської республіки приходить час «революційних комісарів». Маржан змушена тепер носити чадру, але в мріях бачить себе революціонеркою. З початком війни проти Іраку починаються бомбардування, зникнення близьких людей, репресії посилюються. Волелюбна і бунтарська натура дівчинки може призвести до лиха, тому батьки відправляють її до Європи.

8. Життя Кабачка

Режисер: Клод Баррас

Жизнь Кабачка Режиссер: Клод Баррас

Кабачок – зовсім не овоч, так звуть маленького хлопчика. Його мати загинула, і він залишився в цілому світі зовсім один і не знає, як і з ким йому жити далі. Сімон, Ахмед, Жужубе, Аліса і Беатріс – нові друзі Кабачка, яких він зустрів у притулку для дітей. Там же він уперше закохається в особливу, чарівну Каміллу. Ця історія про дітей, життя яких сповнене великих і малих потрясінь, але вони знаходять у собі сили знову довіряти людям, продовжують любити світ, радіють усьому новому.

9. Дика планета

Режисер: Рене Лалу

Дикая планета Режиссер: Рене Лалу

Десь у глибинах космосу загубилася дивна планета Ігам. Керують нею драги – велетенські голубі істоти з червоними очима, мають дуже високий рівень розвитку. Окрім них, на Ігамі живуть оми – розовотілі мініатюрні гуманоїди, домашні тварини драгів.

Поступово на Ігамі розгортається боротьба пригнічених омів проти своїх власників-гігантів за тепле місце під тьмяним сонцем, за життя і свободу. В підсумку драгі вирішують повністю знищити омів.

10. Пастка для кицьок

Режисер: Бела Терновскі

Ловушка для кошек Режиссёр: Бела Терновски

До кінця першого століття від різдва Міккі Мауса мишам планети X загрожувало повне знищення. Кровожерливі кицьки, які об'єдналися в мультинаціональні банди, добре організовані і чудово оснащені новітньою зброєю, порушуючи історичні конвенції, намагалися повністю знищити мишину спільноту. Передчуваючи неминучу загибель, наймудріші з мишачих лідерів уже замислювалися на тим, щоб покинути планету. І ось несподівано блиснув промінь надії…

11. Червона черепаха

Режисер: Міхаель Дюдок де Віт

Красная черепаха Режиссер: Михаэль Дюдок де Вит

Чоловік потрапляє на безлюдний острів. Йому вдається збудувати пліт, але далеко відпливти не пощастило – на заваді стала червона черепаха.

12. Таємниця Коко

Режисер: Лі Анкріч

Тайна Коко Режиссёр: Ли Анкрич

12-річний Мігель мешкає в мексиканському селищі в родині шевців і таємно мріє стати музикантом. Таємно – тому що в його сімейному клані музика вважається прокляттям. Колись його прадід залишив свою дружину, прапрабабку Мігеля, заради мрії, яка тепер не дає спокійно жити Мігелю. З тих пір музична тема в родині стала табу. Мігель виявляє, що між ним і його улюбленим співаком Ернесто де ла Крусом, зараз уже покійним, існує якийсь – поки неназваний – зв'язок. Хлопчина відправляється до свого кумира в Країну Мертвих, де зустрічає душі своїх пращурів. Мігель знайомиться там з духом-трикстером на ім'я Гектор (у вигляді скелета), який стає його провідником. Удвох вони відправляються на пошуки де ла Круса.

13. Механіка серця

Режисер: Стефан Берла, Матіас Мальзьйо

19. Механика сердца Режиссёр: Стефан Берла, Матиас Мальзьё

Джек народився в Единбурзі в «найхолодніший день на світі», і серце його миттєво заледеніло. Кинутого матір'ю хлопчика всиновлює акушерка-чарівниця, Лікарка Мадлен. Вона вставляє йому у груди годинник, який допомагає серцю битися, але закохуватися Джеку не можна – такого палкого почуття тендітна серцева механіка не витримає. Проте Джек, який уже підріс, мимоволі порушує заборону, побачивши на прогулянці маленьку вуличну співачку…

14. Кораліна в країні жахів

Режисер: Генрі Селік

Коралина в стране кошмаров Режиссёр: Генри Селик

Кораліна, маленька дівчинка, потрапляє в інший світ, який захований за таємними дверцятами. Цей світ – її альтернативне життя, яке не перестає радувати її. Все тут добре, але до певного часу. Одного разу вона розуміє, що її справжнім батькам за її витівки загрожує смертельна небезпека. Кораліні доведеться знайти вихід зі світу, сповненого примарами, в реальне життя…


Читати також