Поради для вибору килимка для ванної кімнати

килимок для ванної кімнати

При оформленні ванної кімнати доводиться вибирати не просто прекрасні, та й багатофункціональні елементи. Адже в типових будинках приміщення санвузла невеликі, тож розмістити там все потрібне буває доволі складно. Саме тому доводиться підбирати килимок для ванної кімнати, який не просто прикрасить інтер'єр, але й виконує якісь певні функції. Наприклад, купуючи килимки для ванної кімнати, господар одночасно вирішує проблему безпеки використання ванної кімнати і прикрашає кімнату.

Практично будь-який санвузол стає більш затишним та стильним, якщо в ньому використовується килимок для ванної кімнати. Виробники пропонують найрізноманітніші моделі аксесуарів, які мають різні якості, здатні зробити обстановку більш комфортною. Розберемося, як вибрати найкращу модель.

Оцінити різноманітність моделей килимків можна в будь-якому магазині, у тому числі і у віртуальному, в якому представлені фото десятків та сотень варіантів дизайну. Якісній килимок можна купити тут.

Види килимків

Перш ніж приступити до вибору килимків і зрозуміти, який з них краще для конкретної ванної кімнати, варто дізнатися, які килимки сьогодні пропонують виробники.

Різні моделі відрізняються за призначенням, матеріалом, оформленням та розмірами. І якщо розмір визначається насамперед площею ванної кімнати, то вибір інших параметрів залежить від смаків та можливостей господарів.

Класифікація за призначенням

Отже, за призначенням виділяють дві групи килимків:

  • Для укладання на підлогу. Вони необхідні, щоб виключити ходіння босоніж холодною кахельною підлогою. Крім того, вони захищають від ризику послизнутися, оскільки підлогова керамічна плитка при попаданні на неї води стає дуже слизькою. Ще одна функція, яку виконують килимки, покладені на підлогу, полягає у прикрасі інтер'єру. Щоб побачити, як він здатний перетворити ванну кімнату, варто подивитися фото готових інтер'єрів санвузлів.
  • Для укладання на дно душового піддону чи ванни. Використовуються для зниження ризику травмування при прийнятті водних процедур. Дно ванни та піддону дуже гладке, тому на ньому легко послизнутися.

Порада! Придбати протиковзні килимки особливо важливо при купанні дітей та людей похилого віку. Але навіть якщо людей похилого віку та дітей у сім'ї немає, використання таких аксесуарів підвищить ступінь безпеки користування ванною.

Поради щодо вибору

Розібравшись у типах, матеріалах та виробниках килимків, можна приступати до вибору. На які параметри слід звернути увагу?

Вибираємо розмір

Безперечно, можна вибрати великий килим, який закриє всю вільну площу кімнати. Однак у більшості випадків краще використовувати міні килимок для ванної. Справа в тому, що через специфічний мікроклімат ванної кімнати їх доводиться досить часто прати і сушити.

Всі ці операції набагато легше здійснити з килимком невеликого розміру. А ось за функціональністю маленький аксесуар не надто поступається великому, він так само добре вбирає воду та зігріває ступні ніг.

Як вибрати дизайн?

Визначившись із розміром, потрібно вибрати дизайн виробу. Ось кілька корисних порад:

  • При виборі кольору килимка, варто визначити загальний тон кольору кімнати, і підібрати аксесуар того ж кольору, але більш насиченого і яскравого відтінку. Наприклад, якщо основний тон кімнати - світло-блакитний, то чудово доповнить обстановку килимок насиченого синього кольору. Такий аксесуар стане доречним та дуже симпатичним акцентом.
  • Якщо основне оздоблення однотонною ванною, то можна підібрати візерунчастий варіант. У тому випадку, якщо в предметах інтер'єру використовується яскравий орнамент, краще вибрати однотонний аксесуар.
  • Якщо ванна оформляється з урахуванням інтересів дітей, слід вибрати дитячі моделі аксесуара. Дитячі килимки відрізняються від звичайного лише дизайном.

Наступний момент – вибір форми килимка. Для цього потрібно звернути увагу на переважаючі лінії у ванній кімнаті. Так у класичному варіанті переважають округлі лінії, тому й килимки краще підібрати круглі, овальні або прямокутні, але із округленими кутами. При використанні модної сантехніки з чіткими лініями і килимок слід підбирати аналогічний – квадратний або прямокутний.

За бажанням, можна обзавестися кількома різними килимками, виконаними в єдиному стилі. Наприклад, можна підібрати теми оформлення, пов'язані з порами року і змінювати килимки відповідно до сезону.

Отже, килимок для ванної – практичний, функціональний та досить симпатичний елемент інтер'єру. Сьогодні їх виготовляють із різноманітних матеріалів. Виробники пропонують вироби різних кольорів і форм, тому завжди можна підібрати килимок, який підійде за стилем до будь-якої обстановки, від авангардного стилю до класичного або романтичного інтер'єру.


Читати також