Як стати фрілансером з 0 без досвіду: 5 етапів

фрілансер

Якщо набридло працювати в офісі, виконувати рутинні завдання, є велике бажання знайти роботу із заробітною платою та умовами, які відповідатимуть власним бажанням, завітайте на ринок фрилансу.

Також радимо почитати популярний блог про фріланс https://danbuzan.com

В останні часи ринок фрілансу дуже швидко зростає, щоденно з’являються нові пропозиції.

Сучасні роботодавці зацікавлені в висококваліфікованих працівниках, тому готові запропонувати роботу навіть спеціалістам, які мешкають в інших містах. Робочий процес відбувається у дистанційному режимі. Працівник може виконувати завдання, не виходячи за межі домашнього простору.

Хто може стати фрілансером?

Фрілансером може стати будь-яка людина, яка може виконувати свою роботу як офлайн, так і онлайн.

Серед фрілансерів існує багато студентів та навіть пенсіонерів. Перспектива створювати свій робочий графік за власними побажаннями дуже приваблива. Легше знайти цікаві пропозиції фрілансерам, які працюють:

  • програмістами;
  • журналістами;
  • дизайнерами;
  • бухгалтерами;
  • перекладачами;
  • художниками;
  • фотографами;
  • юристами;
  • психологам;
  • маркетологам;
  • копірайтерами тощо.

Як стати фрілансером?

Щоб стати успішним фрілансером, не маючи досвіду, доведеться пройти 5 етапів. Прислухайтесь до порад, ознайомтесь з особливостями кожного етапу.

1. Виживання

У разі відсутності практичного досвіду початківці готові виконувати найпростіші завдання, які не приносять великих доходів. Разом з цим у вільний час завзято продовжують стежити за сайтами, намагаючись схопити кращі проекти.

2. Становлення

Другий етап щонайменше триває півроку, але може затягнутися і на цілий рік. В цей час фрілансер вже визначається з тим напрямом, в якому він планує працювати та в більшості випадків вирішує звільнитися з основної роботи. Таке рішення приймається, коли доходи з фрілансу більші заробітної плати за основним місцем роботи.

3. Зростання

Цей етап теж супроводжується складнощами. Фрілансер вже визначився з напрямом роботи, взяв участь у навчальних курсах, розширив свої знання, отримав досвід спілкування з замовниками. Покращив портфоліо та вже встиг виконати проєкти, вартість яких в кілька разів вища, ніж була раніше.

4. Стабілізація

На цьому етапі фрілансер вже має певний професійний досвід, власне ім’я, він вміє налаштовувати таргетинг, має власні сайти та блог з багатьма передплатниками.

5. Обнулення

На цьому етапі доходи не знижуються, але й не зростають. Все те, що раніше було тільки мрією, наразі стало реальністю, яка не викликає здивування.

Висновки

Отже, щоб стати професійним фрілансером, створити умови для отримання стабільно високих доходів, важливо постійно займатися самоосвітою, розвивати навички, виконувати різноманітні завдання для розширення практичного досвіду.

У час, коли виникають сумніви, з’являються труднощі, не зупинятися, рухатись уперед, ставити реальну мету, шукати нових замовників, брати участь у навчальних вебінарах. Наполегливість та впевненість у власні сили дозволять створити власний імідж, який буде приваблювати замовників та забезпечує стабільний високий дохід.


Читати також