14-01-2022 Розваги 163

Вийшов спеціальний трейлер до п'ятдесятиріччя фільму «Хрещений батько»

Хрещений батько 2022 рік

24 лютого картину буде випущено в обмежений прокат США в оновленому форматі. Про прокат в Україні поки не повідомлялося.

Крім того, 22 березня вся трилогія буде перевипущена для домашнього перегляду у розширенні 4К. У новій версії будуть значно покращені кольори та звук.

«Хрещений батько» - гангстерський фільм Френсіса Форда Копполи 1972 року. Його знято за мотивами однойменного роману Маріо П'юзо 1969 року.

Фільм був відзначений трьома нагородами на церемонії «Оскар» — «Найкращий фільм», «Найкращий адаптований сценарій» та «Найкраща чоловіча роль» (Марлон Брандо).

Френсіс Форд Коппола (англ. Francis Ford Coppola, 7 квітня 1939) — американський кінорежисер, продюсер, сценарист, котрий п'ять разів нагороджувався премією «Оскар» Академії кіномистецтва США.

Крім роботи в кіно Коппола також винороб, видавець журналу та власник готелю.

Починавши кар'єру як монтажер піратських фільмів категорії «Б», зокрема переробивши для американського прокату українсько-радянську стрічку «Небо кличе» (1962).

Найвідоміші фільми Копполи «Хрещений батько», «Розмова», «Дракула», а також епічна драма про війну у В'єтнамі «Апокаліпсис сьогодні»


Читати також