19-01-2022 Розваги 134

​Новий фільм Франсуа Озона потрапив до конкурсної програми Берлінського кінофестивалю

​Новий фільм Франсуа Озона 2022. Петер фон Кант

Оголошено перелік учасників конкурсу 72-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. На цей раз його відкриє фільм Франсуа Озона «Петер фон Кант».

«Для відкриття цього року ми шукали фільм, який міг би внести легкість та жвавість у наші похмурі будні. "Петер фон Кант" - це кінотеатральна демонстрація концепції самоізоляції. У руках Озона такий стиль, як каммершпіль, стає ідеальним вмістилищем любові та ревнощів, спокус і гумору — всього того, що робить життя та мистецтво такими заплутаними», — йдеться у заяві художнього керівника кінофестивалю Карло Шатріана.

Як пише Deadline, конкурсна програма складається з 17 світових прем'єр та однієї міжнародної. Серед учасників, окрім Озона, такі режисери, як Хон Сан Су, Клер Дені, Ульріх Зайдл та Ріті Пань.

Француженка Клер Дені стала учасницею Берлінале вперше, але раніше регулярно виступала в Каннах. Її останній фільм «Вища громада» дебютував у Торонто. У конкурсному фільмі Дені Both Sides of the Blade («По обидва боки клинка») знялися Жюльєт Бінош та Вінсент Ліндон.

Режисер із Південної Кореї Хон Сан Су вже отримував Срібного ведмедя за найкращу режисуру у 2020 році за фільм «Жінка, яка втекла». Його остання картина The Novelist's Film («Фільм романіста») розповідає про випадкові зустрічі.

Фестиваль дещо змінив свій формат у 2022 році, оскільки пандемія все ще диктує свої правила проведення таких заходів. Місткість кінотеатрів буде скорочено аж до 50%, а вечірки та фуршети скасовані. Проте знімальні групи зможуть неповним складом пройтися червоною доріжкою Berlinale Palast.


Читати також