27-01-2022 Розваги 99

Серіал «Втрачений символ» за Деном Брауном закрили після першого сезону

Серіал Втрачений символ

Peacock закрив детективний серіал «Втрачений символ» за однойменним романом Дена Брауна про пригоди Роберта Ленгдона після першого сезону.

«Втрачений символ» був представлений як міні-серіал, тому Peacock і не планував більше сезонів. У заяві сервіс підтвердив, що перший та єдиний сезон «Втраченого символу» розповів повну історію, яка не потребує продовження.

Слова представників Peacock наводить Collider: «Ми такі горді тим, що показали цей насичений подіями таємничий трилер нашим глядачам. З радістю спостерігали за тим, як захоплюючий серіал розповідав повну історію, що задовольняє».


Серіал справді розповів повну історію, але якби він виявився дуже популярним, то боси Peacock, напевно, замислилися б про продовження шоу на 2 сезон. Проте «Втрачений символ» отримав середні оцінки від глядачів та критиків і не став хітом. На IMDb у серіалу 6,5 балів. На Metacritic «Втрачений символ» отримав від критиків лише 57% рейтингу, а від глядачів – 4 бали з 10-ти, а на Rotten Tomatoes – від критиків 54%, а від глядачів – 53%.

Роберт Ленгдон цілком може повернутися у новому фільмі або серіалі за книгами Дена Брауна. У серії книг письменника без екранізації залишилася лише п'ята частина «Джерела». Роль професора релігійної симвології Роберта Ленгдона у «Втраченому символі» виконав Ешлі Цукерман.

У фільмах «Код да Вінчі», «Ангели та Демони» та «Інферно» Ленгдона зіграв Том Генкс.

За сюжетом 10-серійного шоу герой береться за розслідування зникнення свого наставника. Роберту необхідно вирішити смертельно небезпечні загадки та зірвати жахливу змову.


Читати також