08-02-2022 Розваги 134

Оголошено претендентів на «Оскара»

Оскар 2022

У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на премію Оскар.

У категорії «кращий фільм» на нагороди претендують: «Белфаст», «CODA: У ритмі серця», «Не дивіться вгору», «Дюна», «Сядь за кермо моєї машини», «Король Річард», «Лакрична піца», «Алея кошмарів», «У руках пса» та «Вестсайдська історія».

На «Оскар» за кращу режисуру висунуто: Кеннет Брана («Белфаст»), Рюсуке Хамагуті («Сядь за кермо моєї машини»), Пол Томас Андерсон («Лакрична піца»), Джейн Кемпіон («У руках пса») та Стівен Спілберг («Вестсайська історія»).

Кемпіон стала першою в історії жінкою, яка двічі номінувалася на «Оскар» за режисуру.

1994 року її висували на премію Кіноакадемії у цій номінації за «Фортепіано». «Оскар» за режисуру Кемпіон тоді не здобула, але перемогла в номінації «кращий оригінальний сценарій».

На премію Кіноакадемії в номінації «Найкраща жіноча роль» висунуто: Ніколь Кідман («Бути Рікардо»), Джесіка Честейн («Очі Таммі Фей»), Олівія Колман («Незнайома дочка»), Пенелопа Крус («Паралельні матері») та Крістен Стюарт («Спенсер»).

На «Оскар» за найкращу чоловічу роль претендують: Вілл Сміт («Король Річард»), Хав'єр Бардем («Бути Рікардо»), Ендрю Гарфілд («Тік-так… БУМ!»), Дензел Вашингтон («Трагедія Макбета») та Бенедикт Камбербетч («У руках пса»).

Загалом «У руках пса» претендує на «Оскар» у 12 номінаціях. На здобуття нагород у 10 категоріях, в основному технічних, висунуто «Дюну» Дени Вільньову. «Белфаст» і «Вестсайдська історія» мають вісім номінацій.


Читати також