12-02-2022 Розваги 166

​У серіалі Володар перснів будуть гобіти - але вони не будуть називатися гобітами​

​У серіалі Володар перснів

Телесеріал "Володар перснів" під назвою "Кільця влади" перенесе глядачів у Другу епоху Середзем'я. Толкін зазначав, що в цей період часу - до подій "Гоббіта" та основної трилогії "Володар перснів" - гобіти були майже не відомі. По суті вони не зробили нічого примітного, щоб вплинути на світ людей, ельфів та гномів. Деякі шанувальники "Кільця" стурбовані тим, що у новому телешоу від Amazon з'являться гобіти, що, здавалося б, важко обґрунтувати у творах Толкіна. Однак у новій статті Vanity Fair говориться, що гобіти з'являться у серіалі, але не у тому вигляді, в якому ми їх знаємо.

Шоураннер серіалу Патрік МакКей розповів:

Одна з дуже специфічних речей, про які йдеться в текстах Толкіна, полягає в тому, що гобіти ніколи не робили нічого історичного чи примітного до Третьої доби. Але справді, хіба це схоже на Середзем'я, якщо в ньому немає гобітів чи чогось схожого на гобітів?

Замість Беггінсів та Боффінів у серіалі з'являться гарфути (Шерстопали) – одна з трьох порід гобітів. Гарфути - предки Фродо та Більбо, і вони не жили у Ширі. У звіті докладно описується, як МакКей і співшоураннер Джей Ді Пейн створили "пасторальне суспільство Шерстопалів, яке процвітає за рахунок скритності та ухилення від виявлення, щоб вони могли розігрувати свого роду історію "Розенкранц і Гільденстерн мертві" на задвірках великих пригод.

В одній з історій два гарфути, яких грають Меган Річардс і Маркелла Кавена, зустрічають таємничу людину, що загубилася. Є також інформація про те, що сер Ленні Генрі зіграє старійшину Шерстопалів.

"Володар перснів: Кільця влади" вийде 2 вересня 2022 року на Amazon Prime.


Читати також