20-02-2022 Розваги 183

​Коппола зніме фільм за власні​ кошти

Френсіс Форд Коппола. 2022

Іноді реалізація давньої мрії дорожча за будь-які гроші. Минулого року ми дізналися, що Френсіс Форд Коппола намагається довести до пуття один із найвідоміших нереалізованих проектів в історії Голлівуду — епік «Мегалополіс». Щоб зняти фільм мрії, режисер готовий витратити $120 млн. власних грошей.

Кінематограф став бізнесом, коли студії стали вкладати кошти лише у перевірені часом франшизи та бренди. Не дивно, що Френсіс зазнав труднощів із пошуками інвесторів: компанії не хочуть спонсорувати фільм із сумнівними прокатними перспективами. Коппола мріяв зняти картину протягом кількох десятиліть, тому він піде на крайні заходи і витратить власні кошти, аби реалізувати цю задумку.

«Ситуація нагадує часи "Апокаліпсису сьогодні", – зізнався режисер. - Тоді я виграв п'ять "Оскарів" і був нарозхват. Варто згадати "Апокаліпсис", як від мене одразу ж відвернулись усі студії. У результаті довелося викуповувати права на проект самому. Це було за часів, коли я виграв усі мислимі нагороди та оновив парочку гучних кінорекордів. Уявіть, наскільки все важче зараз. "Мегалополіс" — дуже особистий проект, а в таких випадках режисерам завжди важко знайти фінансування. Я вкладу в проект свої власні заощадження та продам частину компанії з виробництва вина. $120 млн — велика сума, але я не залишу дітей біля розбитого корита. На щастя, всі вони досить успішні та міцно стоять на ногах. Крім того, у дітей залишиться частка у винному бізнесі. Навіть якщо картина провалиться, у них не виникне проблем і боргів. Сам я готовий ризикнути такою сумою».

Коппола сподівається, що $120 млн вистачить, щоб залучити до картини зірок першої категорії. У переговори з культовим режисером вже вступили Кейт Бланшетт, Оскар Айзек, Джессіка Ленґ, Форест Вітакер та інші талановиті актори.


Читати також