Евакуація з Маріуполя: своїх не полишаємо

Евакуація з Маріуполя

Тварина - це відповідальність і нам гріють душу історії, де, незважаючи на всі складнощі, люди не полишають своїх домашніх улюбленців.

Історія Каті та Романа з Маріуполя — це історія про відповідальність.

За ці тижні війни, пара втратила все — два бізнеси, квартиру з новим ремонтом, машину, але не втратила основного — людяності.

Подружжя жило у підвалі з безліччю інших людей та продовжувало дбати про своїх тварин. Були великі проблеми з харчами, їх тварини значно схудли за цей час і був момент, коли пара думала, що кіт може не вижити. Люди перебували під постійними обстрілами, через що навіть не мали можливості вивести собаку надвір в туалет.

Врешті решт, після всього цього жахіття, молоді люди змогли евакуюватись з Маріуполя у машині, в якій їхало 9 людей, 2 кота та собака середнього розміру. Спершу собаку не хотіли брати в авто, але дівчина відмовилась їхати без неї. Частину особистих речей подружжя помістило в переноску до кота, а пес їхав під ногами.

Водієм автівки була поранена жінка, у будинок до якої напередодні потрапив снаряд. Але їй вдалося вивезти людей зі смертельної пастки. Наразі, як нам відомо, жінка проходить лікування у Запоріжжі.

Катя та Роман разом зі своїми домашніми улюбленцями наразі проживають у Хмельницькому. Їх шлях був дуже складним адже вони втратили власне авто та були з двома тваринами на руках. Але для них життя їх улюбленців цінніше за речі. Перші дні подружжя чергувало вночі біля кота, заспокоюючи його.

Складнощі, з якими парі довелось зіштовхнутися, маючи кота та собаку та поради для інших:

  • завжди майте запас корму;
  • продумайте, де тварина буде знаходитись (переноска для кота, міцний повідок для собаки);
  • якщо ви опинились у пастці та не маєте можливості придбати їжу - починайте дозувати ту, яка залишилась;
  • міцно тримайте собаку при вигулі;
  • по можливості, тримайте при собі котячий наповнювач для туалету;
  • придбайте пелюшки для кота - вони незамінні у дорозі.

Ми дякуємо Каті та Роману за відважність, стійкість та таку незміриму любов до своїх чотирилапих друзів. Сподіваємось, вся родина швидко прийде до тями після жаху, який вони пережили та будуть почуватися в безпеці.

Катя та Роман. Маріуполь


Читати також