09-06-2022 Розваги 796

Новини музики за тиждень. 09.06.2022

Новини музики за тиждень. 09.06.2022

Розповідаємо про новини із сфери музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам всім неба.

Біллі Айліш на концерті в Німеччині поцілувала прапор України

Співачка Біллі Айліш під час свого виступу на концерті у німецькому місті Бонні виконала пісню, тримаючи прапор України у руках. На самому початку виконання композиції I don't know, I just wish I wasn't breathing вона поцілувала символ країни. За інформацією з облікового запису cyberlollipop у Twitter, прапор Айліш передала українська співачка Jerry Heil. Переглянути відео, записане одним із глядачів, можна нижче:

Queen підтвердили реліз раніше невипущеної пісні Фредді Мерк'юрі цього року

Браян Мей та Роджер Тейлор із Queen підтвердили, що гурт випустить нову пісню за участю покійного фронтмена гурту Фредді Мерк'юрі під назвою Face It Alone. Про це повідомляє Deadline з посиланням на BBC.

Queen

Тейлор назвав трек «маленькою перлиною Фредді», взятої із сесій для їхнього 13 студійного альбому The Miracle, який вийшов у 1989 році. Меркьюрі помер через два роки. Тейлор сказав в інтерв'ю, що вони «ніби забули» про цю мелодію і назвав її «чудовою» та «справжнім відкриттям».

«Вона ніби ховалась у всіх на очах. Ми дивилися на неї багато разів і думали: „О, ні, ми не зможемо її врятувати“. Але потім спробували знову, і технічна команда сказала: „Добре, ми можемо зробити так і так“. Це було ніби зшивання шматочків разом… Але вийшло гарно. Зворушливо», - додав Мей.

Згідно із заявою Тейлора, реліз Face It Alone може відбутися у вересні цього року.

Лана Дель Рей може скоро випустити новий альбом

Про це повідомив менеджер співачки.

Бен Моусон, менеджер Лани Дель Рей, натякнув, що співачка ось-ось повернеться з новим релізом. У своєму Instagram Моусон написав, що «скоро виходить ще один чудовий альбом від справжнього автора пісень».

Лана Дель Рей

Фанати припускають, що в записі нової платівки Лани Дель Рей взяв участь Рік Ноуелс, співавтор і продюсер Summertime Sadness, Young and Beautiful, High by the Beach та багатьох інших треків співачки. Справа в тому, що Дель Рей та Ноуелс підписалися один на одного в Instagram. Формально співачка пішла із соцмереж, проте вона веде закриту сторінку під назвою Honeymoon, на яку підписано понад 2 млн людей.

У травні Лана Дель Рей дала інтерв'ю W Magazine, де поділилася деякими подробицями стосовного майбутнього альбому. За словами співачки, її нова робота буде «злою», «багатослівною», «розмовною» і без звичних колірних образів.

Мераю Кері звинуватили у плагіаті хіта "All I Want For Christmas Is You"

Позивач вимагає від співачки 20 млн. доларів.

Американський музикант Енді Стоун подав до суду на Мераю Кері. Він стверджує, що хіт співачки All I Want For Christmas Is You – плагіат його пісні з такою ж назвою і просить 20 млн доларів як компенсацію.

За словами Стоуна, в 1989 році його кантрі-група Vince Vance & the Valiants випустила трек "All I Want For Christmas Is You", тоді як композиція Кері вийшла лише через п'ять років, у 1994-му.

Цікаво, що Енді Стоун ставить свої претензії не вперше – у 2021 році його юристи спілкувалися з Кері, але не змогли домовитися. Сама співачка поки що ніяк не прокоментувала позов. Шансів на перемогу в суді у Стоуна невеликі: і музика, і тексти пісень істотно відрізняються один від одного.

Незважаючи на те, що "All I Want For Christmas Is You" вийшла майже 30 років тому, вона продовжує користуватися популярністю досі. Вона очолювала різдвяний чарт Billboard у 2020, 2021 та 2022 роках.

Авріл Лавін випустила перевидання альбому Let Go на честь його 20-річчя

До нього увійшла демо-версія хіта Келлі Кларксон "Breakaway" у виконанні Лавін.

Опубліковано ювілейне перевидання дебютного альбому Авріл Лавін Let Go – 4 червня платівка відзначила своє 20-річчя. В оновлену версію увійшло шість рідкісних пісень, що не видавалися.

Найбільший інтерес серед додаткових треків викликала композиція Breakaway. Її не стали включати в альбом, вважавши невідповідною – у результаті пісня «пішла» до Келлі Кларксон і стала одним із головних хітів у її кар'єрі.

Крім «Breakaway», у розширений «Let Go» потрапили пісні «Falling Down» та «I Don't Give» – із саундтреків до фільмів «Стильна штучка» та «Американський пиріг: Весілля» відповідно. А треки Get Over It і Make Up виходять на стрімінгах вперше.

У новому інтерв'ю Billboard співачка розповіла, що знайшла режисера для екранізації фільму за піснею «Sk8er Boi». Також Лавін зізналася, що вона хоче записати різдвяний альбом, запустити власну лінію косметики та видати власну кулінарну книгу.

Megan Thee Stallion танцює у темряві у кліпі «Plan B»

Трек має увійти до майбутнього другого альбому реперші.

Megan Thee Stallion показала кліп на пісню "Plan B". У ньому реперша танцює на чорному тлі, демонструючи розкішні прикраси від бренду Mugler.

Креативний директор Mugler Кейсі Кедуолладер виступив одним із режисерів відео «Plan B». Вибір марки не випадковий – вона згадується у тексті пісні.

Прем'єра синглу "Plan B" відбулася ще у квітні. Композиція дійшла до 29-го місця Billboard Hot 100 та увійшла до топ-10 чарту Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs.

«Plan B» має увійти до майбутнього другого альбому Megan Thee Stallion, чия назва та дата виходу поки не повідомляються. Але відомо, що, окрім «Plan B», на ньому можна буде почути пісню «Sweetest Pie», дует із Дуа Ліпою.

Перший та єдиний альбом Megan Thee Stallion "Good News" вийшов у листопаді 2020 року. У 2021-му реперша випустила платівку-компіляцію «Something for Thee Hotties», до якої увійшли треки-фрістайли і пісні, що раніше не видавалися. Але особливе місце в альбомі посіла композиція «Thot Sh*t», яка принесла артистці номінацію на «Греммі».

Post Malone випустив альбом "Twelve Carat Toothache"

У «гостях» – The Weeknd, Doja Cat та The Kid LAROI.

Вийшов четвертий - і перший за два з половиною роки альбом Post Malone "Twelve Carat Toothache". Сам музикант назвав платівку своєю найулюбленішою роботою у дискографії.

У записі альбому Twelve Carat Toothache взяли участь The Weeknd, Doja Cat, The Kid LAROI, Roddy Ricch, Gunna та вокаліст фолк-групи Fleet Foxes Робін Пекнолд.

Незважаючи на те, що самому Post Malone новий альбом дуже подобається, слухачі прийняли його неоднозначно. Користувацька оцінка «Twelve Carat Toothache» на порталі AlbumOfTheYear на момент публікації новини складає 56 балів зі 100. На думку деяких шанувальників, платівка вийшла середньою, пісні – банальними, а ідеї – недопрацьованими. Інші вважають, що «Twelve Carat Toothache» – збірка хороших пісень та непоганих концепцій, хоча ідеальною її не назвеш.

Одне можна сказати, напевно: увагу слухачів альбом «Twelve Carat Toothache» однозначно привернув. Він уже посів перше місце в iTunes-чартах восьми країн, включаючи США та Канаду.

Doja Cat показала кліп на пісню «Vegas» із саундтреку до фільму «Елвіс»

Шикарне доповнення до розкішної картини.

Вийшов кліп Doja Cat "Vegas" - артистка записала цю пісню спеціально для фільму "Елвіс". Відео знято у стилі «розкішного ретро», як і сам байопік короля рок-н-ролу.

Прем'єра треку Vegas відбулася 6 травня. У пісні можна почути уривок із композиції Біг Мами Торнтон «Hound Dog». І це не випадковість – саме у виконанні Елвіса Преслі Hound Dog стала справжнім хітом.

Крім «Vegas», до саундтреку фільму «Елвіс» увійшли пісні у виконанні Maneskin та кантрі-співачки Кейсі Масгрейвс. Італійські рокери перепели композицію "If I Can Dream", а Масгрейвс - хіт "Can't Help Falling In Love".

Світова прем'єра фільму «Елвіс» відбулася 25 травня на кінофестивалі Канна – він сподобався і критикам, і глядачам. Картину також високо оцінили вдова співака Прісцилла Преслі та його дочка Ліза Марі Преслі. Останній особливо сподобалася гра Остіна Батлера, виконавця головної ролі – вона вважає, що акторові мають вручити «Оскар».

Tears For Fears показали витончене відео My Demons

Балет одного актора.

Tears For Fears випустили похмурий, стильний та глибокий кліп My Demons. Учасники гурту у кліпі не з'являються – за них «віддмухується» танцюрист Ед Манро, який влаштовує справжнє шоу одного актора.

Відео My Demons зняла Гезер Ґідрой, режисер і фотограф, яка співпрацювала зі Snoop Dogg і журналом Vogue.

Пісня My Demons увійшла до сьомого альбому Tears For Fears The Tipping Point, реліз якого відбувся 25 лютого. Він став першою роботою групи після перерви у 17 з половиною років. Платівка отримала захоплені відгуки критиків та слухачів і непогано виступила у чартах – вона посіла друге місце у британському хіт-параді та восьме – в американському Billboard 200.

Раніше на підтримку The Tipping Point було випущено три сингли - The Tipping Point, No Small Thing і Break the Man. Крім них, до треклісту увійшла пісня «Stay», яка виходила у 2017 році у добірці найкращих пісень Tears For Fears «Rule the World».

Джек Гарлоу та Дрейк дивляться кінні стрибки у кліпі «Churchill Downs»

Репери поставили на одного і того ж коня, але програли гроші.

Вийшов кліп на спільну пісню Джека Гарлоу та Дрейка «Churchill Downs». У ньому музиканти спостерігають за кінними змаганнями в Луїсвіллі, рідному місті Гарлоу.

Більшість відео «Churchill Downs» було знято на дербі в Кентуккі на іподромі Черчілль-Даунс – саме на честь нього пісня і отримала свою назву. Цей захід проводиться щороку та вважається однією з головних світових подій у кінному спорті.

За словами Дрейка, він просто «мав з'явитися» на скачках і що він «дуже пишається» Джеком Гарлоу. Останній, у свою чергу, зізнався, що вони з Дрейком поставили на одного і того ж коня, але ставка виявилася невдалою.

The 1975 анонсували новий альбом, перший за 2 роки

Є можлива дата релізу та обкладинка.

The 1975 натякнули на швидке повернення. Група видалила всі пости в Instagram і розмістила одну-єдину фотографію з анонсом нової ери та нового альбому.

Назва платівки поки що залишається невідомою, а ось по даті виходу інформація уже є. У Instagram-акаунті лейблу гурту Dirty Hit з'явилася фотографія рекламного банера з датою 7 липня. Можливо, зображення на плакаті – це обкладинка майбутнього альбому. Такий самий знімок можна побачити на головній сторінці офіційного сайту The 1975.

The 1975 анонсували новий альбом, перший за 2 роки

Однак це лише припущення. Можливо, 7 липня гурт випустить лід-сингл або навіть просто зробить докладніший анонс. Одне зрозуміло: музиканти справді підготували новий матеріал – ще в січні The 1975 поділилися відео зі студії.


Читати також