02-07-2022 Розваги 20345

10 головних серіалів липня

10 головних серіалів липня: «Дивні дива», «Краще подзвоніть Солу» та «Оселя зла»

Не розгубитися у різноманітності новинок липня допоможе наш гід по головних серіалах місяця. Беріть календар і скоріше позначте червоним маркером дати виходу, аби не пропустити нічого.

Дивні дива (серіал, 2016-...) Stranger Things

5 сезонів, детектив, драма, трилер, жахи, фантастика, фентезі
Режисери: Метт Даффер, Рос Даффер, Шон Леві, Ендрю Стентон, Ута Брізвітц
У ролях: Вайнона Райдер, Девід Гарбор, Міллі Боббі Браун, Фінн Вулфард, Гейтен Матараццо

Джо Кірі в ролі Стіва на кадрі із серіалу «Дивні дива»

Сезон: друга частина четвертого

Дата прем'єри: 1 липня, Netflix

Варто було фанатам «Дивних див» втратити надію на те, що четвертий сезон вийде гідним (погодьтеся, дорослі діти на промоматеріалах виглядали безглуздо), як брати Даффери повернули серіал на пік популярності. І навіть вище, адже перша частина нового сезону стала найпопулярнішим тайтлом в історії стрімінгового гіганта. Справа залишається за малим — в останніх двох епізодах, сумарна тривалість яких становитиме аж чотири години, потрібно епічно переплести кілька сюжетних гілок, подарувати глядачам емоційний фінал і надати натяк на п'ятий сезон. Віримо, що у творців все вийде.

Список терміналів (серіал, 2022-...) The Terminal List

1 сезон, бойовик, драма, трилер

Режисери: Фред Туа, Сільвен Вайт, Майкл Дж. Бассетт, Антуан Фукуа, Такер Гейтс
У ролях: Кріс Пратт, Констанс Ву, Тейлор Кітч, Райлі Кіо, Арло Мерц

Кріс Пратт у ролі кадру із серіалу «Список терміналів»
Сезон: перший

Дата прем'єри: 1 липня, Amazon Prime Video

Очевидно, одним із найпопулярніших сюжетів цього року стане зрада співробітника спецслужб та протистояння колегам. Про це був нещодавній «Найманець» з Крісом Пайном, те саме на нас чекає в «Сірій людині» Netflix і якраз у серіалі «Список терміналів». У екранізації однойменного американського бестселера Кріс Пратт виконає роль морпіха Джеймса, який під час небезпечної місії виживає після влаштованої засідки. Коли вояка повертається додому, то розуміє, що загроза не минула, більше того, вона походить від начальства, а сам герой потрапив до епіцентру політичної змови. Одним із режисерів серіалу виступить майстер нехитрих бойовиків Антуан Фукуа.

Чорна птаха (серіал, 2022-...) Black Bird

1 сезон, драма, трилер
Режисери: Мікаель Р. Роскам, Джо Чаппель, Джим МакКей
У ролях: Тарон Еджертон, Пол Волтер Хаузер, Рей Ліотта, Грег Кіннер, Сепіде Моафі

Терон Еджертон у ролі Джиммі на кадрі з серіалу «Чорна птаха»
Міні-серіал

Дата прем'єри: 8 липня, Apple TV+

Було і без того достатньо причин чекати на новий серіал Apple TV+ «Чорна птаха». По-перше, цього року платформа випускає один хіт за іншим. По-друге, це екранізація скандальних мемуарів наркоторговця, якому запропонували скостити 10 років терміну, якщо він потоваришує у в'язниці з маніяком і доб'ється від нього свідчень. По-третє, це лише шестисерійний (у наш наповнений контентом час вже великий плюс) психологічний трилер з Тароном Еджертоном і Полом Волтером Хаузером. Втім, тепер «Чорну птаху» варто взяти на замітку через сумну причину — одну з останніх ролей тут зіграв Рей Ліотта, який помер 26 травня цього року.

Краще подзвоніть Солу (серіал, 2015-2022) Better Call Saul

6 сезонів, драма, трилер
Режисери: Вінс Гілліган, Томас Шнауз, Пітер Гулд, Майкл Морріс, Адам Бернштейн
У ролях: Боб Оденкерк, Джонатан Бенкс, Рей Сіхорн, Патрік Фабіан, Майкл Мендо

Боб Оденкерк у ролі Сола на кадрі з серіалу «Краще подзвоніть Солу»
Сезон: друга половина шостого

Дата прем'єри: 11 липня, AMC

Після невеликої паузи з фінальними шістьма епізодами повернеться, можливо, головний кримінальний серіал сучасності — «Краще подзвоніть Солу». Перша половина сезону закінчилася кліфхенгером, що шокує, — два світи Сола Гудмана (адвокатська практика і допомога злочинцям) нарешті зіткнулися, з'явилися перші жертви серед головних героїв. Не вдаючись у подробиці, можна сказати, що зараз найкращий час наздогнати фанатів і разом з ними стежити за тим, як закінчиться історія слизького Джиммі. До того ж в останніх епізодах вже точно з'являться Браян Кренстон та Аарон Пол, які знову зіграють Волтера Вайта та Джессі Пінкмана.

Нетутешні (серіал, 2020-...) Solar Opposites

3 сезони, мультфільми, комедія, фантастика
Режисери: Ентоні Чун, Кім Арндт, Лукас Грей, Боб Суарес, Енді Том
У ролях: Джастін Ройланд, Томас Міддлдітч, Шон Джамброун, Мері Мак, Ендрю Дейлі

Кадр із анімаційного серіалу «Нетутешні» 
Сезон: третій

Дата прем'єри: 13 липня, Hulu

Якщо вам добряче набрид «Рік і Морті», але ви не проти подивитися щось близьке по духу, то «Нетутешні» — це те, що ви шукаєте. У проектів один автор, ідентичний стиль малювання і схожий тип гумору, але останній не обтяжений дикою міжнародною популярністю та відповідальністю перед багатомільйонною армією фанатів. Сімейство прибульців, змушених жити в американському передмісті, виглядає куди цікавіше героїв «Ріка і Морті» через ситкомову динаміку: вони не родичі, але змушені жити разом і піклуватися один про одного. Втім, куди цікавіше те, що відбувається у мультсеріалі з людьми: вже традиційно кожного сезону є епізод, який цілком присвячений зменшеним людям та їхній своєрідній подобі суспільства. З нетерпінням чекаємо, що з ними станеться цього року!

Оселя зла (серіал, 2022-...) Resident Evil

бойовик, жахіття, фантастика
Режисери: Рейчел Голдберг, Роб Шейденгланц, Батан Сільва, Бронвен Г'юз
У ролях: Елла Балінська, Ленс Реддік, Терло Конвері, Тетяна Гайдар, Droxzyfps

Елла Балінська в ролі Джейд на кадрі з фільму «Оселя зла»
Сезон: перший

Дата прем'єри:14 липня, Netflix

У франшизи Resident Evil все як завжди: фанати шаленіють від ігор, але плюються від усіх спроб перенести сюжет серії на великі та малі екрани. Минулого року, наприклад, було одразу дві невдалі спроби екранізації: спочатку вийшло аніме «Оселя зла: Нескінченна пітьма», пізніше блокбастер «Оселя зла: Ласкаво просимо до Ракун-сіті». Естафетну паличку передають новому і напрочуд амбітному проекту — серіалу Netflix з непомітною назвою «Оселя зла». Він розповість про дочок Альберта Вескера — людину, яка керує поширенням зомбі-вірусу. Дія відбуватиметься у двох часових періодах: на початку епідемії і через 14 років, коли серед живих залишилося лише кілька мільйонів людей.

Курорт (серіал, 2022-...) The Resort

1 сезон, комедія, трилер
Режисери: Еріель Клейман, Раніа Етьє, Бен Сінклер
У ролях: Крістін Міліоті, Вільям Джексон Гарпер, Нік Офферман, Скайлер Гізондо, Деббі Раян

Крістін Міліоті в ролі Еммі на кадрі з серіалу The Resort
Сезон: перший

Дата прем'єри: 28 липня, Peacock

Сценарист романтичної комедії «Зависнути в Палм-Спрінгз» повертається до сеттингу, що прославив його: новий серіал Енді Сіари «Курорт» представить своєрідну суміш згаданого фільму та торішнього серіалу «Білий лотос». Проект розповість про нещасну подружню пару (Крістін Міліоті та Вільям Джексон Гарпер), яка на десяту річницю весілля приїжджає відпочити, але змушена розгадувати дивну загадку 15-річної давності. Крім того, у списку творців значаться автор «Кайфу з доставкою» Бен Сінклер та Сем Есмейл, автор «Пана робота». Поки що важко уявити, що з цього вийде, але звучить амбітно.

Газетниці (серіал, 2022-...) Paper Girls

1 сезон, драма, жахи, фентезі
Режисери: Джорджі Бенкс-Девіс, Майрзі Алмас, Дестіні Екарага, Карен Гавіола
У ролях: Софія Росінскі, Фіна Страцца, Кемрін Джонс, Райлі Лай Нелет, Адіна Портер

Кадр із серіалу «Paper Girls»
Сезон: перший

Дата прем'єри: 29 липня, Amazon Prime Video

Коли кілька місяців тому «Газетниць» запустили у виробництво, фанати коміксу-першоджерела розуміли, що це спроба Amazon надати відповідь «Дивним дивам» та зіграти на фоні ностальгії за 80-ми. За місяць до релізу серіалу ніхто вже не мислить такими категоріями, але проект все одно виглядає інтригуючим. На глядачів чекає суміш підліткової драми та наукової фантастики про чотирьох газетниць, які через знайдений артефакт подорожують у часі, допоки не потрапляють у майбутнє. Тепер вони мають закінчити масштабну війну тих, хто відправив їх сюди з 1988 року.

Поверхня (серіал, 2022-...) Surface

1 сезон, драма, трилер
Режисер: Сем Міллер
У ролях: Гугу Мбата-Роу, Олівер Джексон-Коен, Стефан Джеймс, Маріанн Жан-Батіст, Ері Грейнор
 

Гугу Мбата-Роу в ролі Софі на кадрі із серіалу «Поверхня»
Сезон: перший

Дата прем'єри: 29 липня, Apple TV+

Ще одна цікава новинка від Apple TV+ - стрімінгова платформа цього року нарешті розійшлася. Психологічний трилер розповість про Софі (Гугу Мбата-Роу) — жінку, яка приходить до тями з частковою втратою пам'яті після невдалої спроби самогубства. Спроби збудувати наратив і причини того, що сталося, призводять до думки, що близькі та родичі багато їй недомовляють. Втім, творці набагато точніше передають інтригуючу зав'язку в слогані: «Що якщо ти прокинешся, забувши власні секрети?». За сценарій відповідає Вероніка Бекер — творець «Фанатки» із Зоєю Кравіц, а режисером виступив постановник «Я можу знищити тебе», близької за духом драми про жінку, яка намагається відновити хронологію можливого зґвалтування.

Без пари (серіал, 2022-...) Uncoupled

комедія, мелодрама
Режисер: Ендрю Флемінг
У ролях: Ніл Патрік Гарріс, Емерсон Брукс, Колін Хенлон, Іван Амаро Буллон, Джсантіяго Сантьяго

Ніл Патрік Гарріс у ролі Майкла на кадрі з серіалу «Uncoupled»
Сезон: перший

Дата прем'єри: 29 липня, Netflix

Поки глядачі сміялися з карикатурної драмеді «Емілі в Парижі», її творець Даррен Стар не сидів склавши руки. Шоураннер підготував новий серіал — комедію про 40-річного ньюйоркця Майкла, якого кидає чоловік після 17 років стосунків. Перші тижні, сповнені сліз, нарешті закінчуються, коли герой розуміє, що тепер вільний: спроби повернути чоловіка змінюються походами в клуби і знайомствами на одну ніч. У головній ролі – Ніл Патрік Гарріс.

Сподіваємося, вам сподобалася наша добірка).


Читати також