27-06-2022 Розваги 1007

Новини музики за тиждень. 27.06.2022

Новини музики за тиждень. 27.06.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Pink Floyd вирішила продати авторські права на свої пісні за 500 млн. доларів

Pink Floyd

Британська рок-група Pink Floyd планує продати каталог своєї музики за 500 млн доларів, повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі із ситуацією джерела. Це може стати найбільшою угодою в історії музичної індустрії.

Згідно з Bloomberg, учасники колективу також хочуть продати права на випуск сувенірної продукції під брендом Pink Floyd або з його згадкою. Серед потенційних покупців є компанії Warner Music Group Corp. і Sony Music Entertainment, які вже мають права на ряд треків групи.

Загалом Pink Floyd випустила 15 студійних альбомів у період з 1967 по 2014 рік. Три з них стали одними з найуспішніших із продажів платівок в історії рок-музики — The Dark Side Of The Moon (1973), Wish You Were Here (1975) та The Wall (1979).

Imagine Dragons показали кліп «Sharks»

Це другий сингл з альбому "Mercury - Act 2", який вийде 1 липня.

Imagine Dragons представили трек та кліп «Sharks». Пісня увійде до нового альбому гурту «Mercury – Act 2», реліз якого відбудеться вже 1 липня.

Це другий сингл із платівки: навесні Imagine Dragons випустили композицію «Bones», яка прозвучала в трейлері 3 сезону серіалу «Хлопаки».

Вокаліст Imagine Dragons Ден Рейнольдс розповів про сенс пісні:

«Світ сповнений акул. З віком це стає все більш очевидним. Але це також саморефлексія: "Як ти можеш судити? Скільки разів ти сам був акулою". Ви бачите акул, але чи не належите ви до них самі?».

Рейнольдс додав, що альбом "Mercury - Act 2" буде досить важким, але водночас не позбавленим іронії.

Оззі Осборн випустив великий трек з нового альбому «Patient Number 9»


Це дует із Джеффом Беком – вже є обкладинка та дата релізу платівки.

Оззі Осборн поділився піснею Patient Number 9, записаною з Джеффом Беком. Це великий трек з нового альбому Осборна, реліз якого відбудеться 9 вересня.
Разом із синглом «Patient Number 9» Осборн показав кліп, знятий Тоддом Макфарлейном – відомим комікс-художником та творцем культового антигероя Спауна.
На власній радіопрограмі Ozzy's Boneyard Оззі розповів, що пісня Patient Number 9 присвячена Шерон Осборн, його дружині та менеджеру.

Крім Джеффа Бека, в записі нового альбому Оззі Осборна взяли участь Ерік Клептон, вокаліст Queens Of The Stone Age Джош Хомме, гітарист Pearl Jam Майк Маккріді, барабанщик Red Hot Chili Peppers Чед Сміт, басист Metallica Роберт Трухільйо, басист Guns N' та барабанщик Foo Fighters Тейлор Хокінс. Також на платівці можна буде почути Тоні Айоммі, колишнього колегу Осборна за групою Black Sabbath та Закка Вайлда, ще одного давнього соратника музиканта.

Вийшов кліп Lil Nas X "Late To Da Party"

Це спільна пісня з NBA YoungBoy та дис-трек на премію BET Awards.

Lil Nas X випустив кліп Late To Da Party, перший сингл в 2022 році. Це дует із репером NBA YoungBoy, також відомим як YoungBoy Never Broke Again.

Режисером відео Late To Da Party виступив Гібсон Хазард, який вже працював з Lil Nas X над кліпом Holiday. Продюсерами треку стали Take a Daytrip, постійний соратник Lil Nas X, і Джейсон Голдберг, який регулярно співпрацює з YoungBoy Never Broke Again.

У тексті пісні Late To Da Party репер критикує премію BET Awards (Black Entertainment Television), оскільки цього року він не отримав жодної номінації. Незважаючи на явний успіх, він лише один раз номінувався на цю нагороду – 2020 року його висунули у категорії «Найкращий новий артист». Тоді виграти Lil Nas X не вдалося - статуетка пішла до Roddy Ricch.

Тейлор Свіфт випустила трек «Carolina» у дусі альбому «Folklore»

Композицію можна буде почути у фільмі "Там, де раки співають".

Тейлор Свіфт представила пісню Carolina. Вона увійде до саундтреку фільму «Там, де раки співають» – екранізації однойменного роману Делії Оуенс. За стилем композиція схожа на два останні на сьогодні альбоми співачки – «Folklore» та «Evermore».

Така схожість простежується неспроста: продюсером пісні Carolina виступив гітарист The National Аарон Десснер, який доклав руку до обох згаданих платівок Свіфт. Він також виконав партії акустичної гітари, бас-гітари, фортепіано, банджо та мандоліни.

За словами Тейлор Свіфт, вона написала цю пісню півтора роки тому, просто посеред ночі. Вона також зізналася, що завжди любила книгу «Там, де раки співають» Делі Оуенс і тому захотіла взяти участь у створенні саундтреку для екранізації:

«Я хотіла створити щось чарівне і неземне, в дусі цієї історії, що гіпнотизує».


Фільм "Там, де раки співають" виходить у світовий прокат 15 липня. Головну роль у картині виконала номінантка на "Золотий глобус" Дейзі Едгар-Джонс ("Нормальні люди", "Джентльмен Джек"), а продюсером виступила Різ Уізерспун.

Megadeth повернулися з кліпом "We'll Be Back: Chapter I"

 

Восени гурт випустить перший за шість років альбом The Sick, The Dying ... And The Dead.
Megadeth випустили трек "We'll Be Back: Chapter I" і показали епічний кліп. Це перший сингл з 17-го альбому гурту The Sick, The Dying ... And The Dead, реліз якого призначений на 2 вересня.

Платівка стане першою студійною роботою колективу за шість років. У 2019 році вокалісту Дейву Мастейну діагностували рак горла – на щастя, він зміг вилікуватися та продовжити музичну діяльність.

Робота над альбомом The Sick, The Dying ... And The Dead проходила у власному будинку Мастейна, він також сам виступив одним з його продюсерів. У трекліст увійшло 14 пісень, у тому числі дуети з репером Ice-T та екс-учасником Van Halen Семмі Агаром – «Night Stalkers» та «This Planet's On Fire (Burn In Hell)» відповідно. Також у записі The Sick, The Dying ... And The Dead брав участь басист Testament Стів Ді Джорджіо. Він замінив Девіда Еллефсона, якого звільнили з Megadeth у 2021 році через сексуальний скандал.

Gorillaz випустили трек Cracker Island, це дует з Thundercat

За чутками, цього року у гурту вийде альбом The Static Channel.

Gorillaz поділилися треком Cracker Island, записаним за участю Thundercat – це перший сингл групи у 2022 році. Головний герой пісні - людина, яка виросла всередині секти на утопічному острові.

Продюсерами пісні Cracker Island виступили самі Gorillaz, Грег Курстін і Ремі Кабака-молодший.

Thundercat – американський бас-гітарист, триразовий володар «Греммі», який працює у жанрах фанк, R&B та джаз. З 2002 до 2011 року він грав у групі Suicidal Tendencies. У тому ж 2011 році він випустив перший сольний альбом The Golden Age of Apocalypse. Як сесійний музикант він співпрацював з Кендріком Ламаром, Ерікою Баду і Flying Lotus.

На сайті Genius написано, що Cracker Island з'явиться на восьмому альбомі Gorillaz The Static Channel, реліз якого має відбутися в 2022 році. Офіційного підтвердження поки що не було. Однак на останніх концертах Gorillaz виконали кілька нових пісень – окрім Cracker Island, вони зіграли невидані треки Silent Running і Caribbean Dream, дует з Bad Bunny. Фанати вважають, що всі ці композиції мають з'явитись у майбутньому альбомі.

Kasabian показали ранкову прогулянку містом у кліпі «CHEMICALS»

У серпні вийде перший за п'ять років альбом «THE ALCHEMIST'S EUPHORIA».

Kasabian випустили кліп «CHEMICALS»: у ньому фронтмен групи Серджіо Піццорно ходить рано вранці Лестером, своїм рідним містом. Зйомки відео пройшли о 3:21 ранку – це вказано у його підзаголовку.

Режисером «CHEMICALS» виступила LOOSE, яка працювала із гуртом Idles. Як розповів Піццорно, у цій композиції він каже самому собі, що все буде гаразд.

Пісня "CHEMICALS" увійде до нового альбому Kasabian "THE ALCHEMIST'S EUPHORIA", реліз якого відбудеться 5 серпня. Також на ньому можна буде почути раніше випущені треки ALYGATYR і SCRIPTVRE.

"THE ALCHEMIST'S EUPHORIA" стане першою студійною роботою Kasabian, записаною без участі вокаліста Тома Мейгана. 2020 року співака звільнили з групи, оскільки він був визнаний винним у домашньому насильстві. Зараз Мейган будує сольну кар'єру: цієї весни він випустив EP Movin' On, а також треки Let It Ride та Icarus.

Останній на сьогодні альбом Kasabian For Crying Out Loud виходив п'ять років тому, у травні 2017 року.

Саша Чемеров випустив нову пісню та кліп, знятий на тепловізор

Нова пісня Сашка Чемерова «Замість мене» — перша в його репертуарі, де він не автор музики та слів. У цих ролях виступив київський музикант та саундпродюсер Олександр Філоненко (Monoconda, екс-Tape Flakes). Для нього це також перша пісня українською, і він запропонував заспівати її колишньому фронтменові «Димної Суміші» та лідеру The Gitas.
Саша Чемеров називає кліп на пісню першим у світі, знятим на тепловізор. Команда артиста позичила пристрій у полку "Азов" та просто вийшла знімати на вулицях Львова. На створення відео пішло кілька днів.


Читати також