26-06-2022 Розваги 1063

Новини кіно за тиждень. 26 червня 2022

Новини кіно за тиждень. 26 червня 2022 року. Нові фільми

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Кейт Бланшетт приєдналася до фентезі «Школа Добра та Зла» від Netflix

Кейт Бланшетт

Лауреатка "Оскару" Кейт Бланшетт виступить оповідачкою нового фентезі-фільму стрім-сервісу Netflix "Школа Добра та Зла". Головні ролі у картині виконають Шарліз Терон та Керрі Вашингтон.

Стрічка заснована на серії книг Сомана Чайнані. За сюжетом, у містечку Гавальдон упродовж 200 років регулярно обирають двох підлітків для навчання у загадковій Школі Добра та Зла, де готують героїв та лиходіїв. Черговий вибір падає на найкращих подруг, старанну Софі та непокірну Агату. Коли вони прибувають до навчального закладу, то з подивом виявляють, що їхні долі переплутані: тепер Агата навчатиметься добра, а Софі стане лиходійкою.

У фільмі також знімалися Лоренс Фішберн, Мішель Єо, Бен Кінгслі, Софія Енн Карузо, Софія Вайлі та ін. Режисером виступив Пол Фіґ («Дівичвечір у Вегасі»). Реліз на Netflix відбудеться цієї осені.

Девід Кроненберг отримає почесну премію на кінофестивалі у Сан-Себастьяні

Дэвид Кроненберг

Дирекція кінофестивалю в іспанському Сан-Себастьяні оголосила лауреата почесного призу Donostia за цьогорічні кар'єрні досягнення. Ним стане канадський режисер Девід Кроненберг («Муха»).

Церемонія вручення відбудеться 21 вересня. Одразу після того буде показано новий фільм Кроненберга «Злочини майбутнього». Це другий візит режисера до Сан-Себастьяна після прем'єри «Пороку на експорт» у 2007 році.

Новий фільм Йоргоса Лантімоса побачить світ не раніше 2023 року

Йоргос Лантимос

Журналіст New York Times Кайл Б'юкенен повідомив про перенесення нової стрічки грецького режисера Йоргоса Лантімоса «Бідні-нещасні» з 2022 на 2023 рік. Головну роль у проекті виконала Емма Стоун.

«Бідні-нещасні» є екранізацією однойменного роману Аласдера Ґрея. За основу сюжету взято «Франкенштейна». Вчений хоче створити собі ідеальну супутницю життя і знаходить у річці тіло дівчини, що потонула, на ім'я Белла Бакстер (Стоун). Він вставляє в голову мозок дитини і повертає Беллу до життя, після чого виникають непередбачені проблеми.

У фільмі також знімалися Віллем Дефо, Марк Руффало, Маргарет Квеллі, Рамі Юссеф та ін. Сценарій адаптував Тоні Макнамара (Фаворитка).

Деталі прокату невідомі. Фільм у кінотеатрах США випустить компанія Searchlight Pictures, яка належить Disney.

Оголошено дату релізу щоденників Алана Рікмана

Алан Рикман

Видавництво Henry Holt and Company анонсувало дату виходу збірки "Madly Deeply: Alan Rickman Diaries". Книга щоденникових записів британського актора Алана Рікмана буде доступна на полицях магазинів із 18 жовтня.

До видання увійшли 27 томів щоденників Рікмана, які той вів із 1990-х по грудень 2015 року. У січні 2016-го Рікман помер від раку підшлункової залози.

Виконавець ролі Северуса Снейпа у франшизі "Гаррі Поттер" ділиться в записах спостереженнями з життя та професії, помічає деталі, описує те, що відбувається з глибиною та відвертістю.

Передмову до книги написала колега Рікмана з фільму «Розум і почуття» Кейт Вінслет. Вдова Рікмана Ріма Гортон виступила автором післямови.

Для фільму «Що ми робимо у тінях» творці вкрали реквізит із майданчика «Гоббіта»

Taika Waititi

Ось чим вампіри були "зайняті в тіні" насправді. Для зйомок фільму «Що ми робимо у тінях» 2014 року команда проекту вкрала реквізит зі знімального майданчика «Гоббіта» Пітера Джексона. Про це розповів режисер та сценарист вампірської комедії Тайка Вайтіті.
Тайка Вайтіті та Джемейн Клемент зняли «Що ми робимо у тінях» у 2012 році. Тоді ж Пітер Джексон завершив зйомки фільмів трилогії Гоббіт, на яку Warner Bros. витратила близько 745 млн. доларів. Автори «Що ми робимо у тінях» зі скромним бюджетом у розмірі 1,6 млн. доларів не могли собі дозволити розкішних декорацій. У результаті автори взяли деякі предмети з майданчика дорогого «Гоббіта».

В ефірі «Пізнього шоу зі Стівеном Кольбером» Вайтіті розповів, що авантюру провернув художник-постановник «Що ми робимо у тінях». Мабуть, мова про Ра Вінсента. На знімальний майданчик художник та його колеги пробралися вночі

Вийшов фінальний трейлер фільму «Тор: Кохання та грім»

Disney поділилася фінальним трейлером четвертого «Тора» із підзаголовком «Кохання та грім». Прем'єра фільму у США відбудеться 8 липня.

У стрічці знімалися Кріс Гемсворт, Наталі Портман, Крістіан Бейл, Тесса Томпсон, Рассел Кроу та ін. За сюжетом, скандинавський бог-громовержець Тор зустрічає свою колишню кохану Джейн Фостер. Разом із Вартовими Галактики їм належить здолати зловісного Горра, вбивцю богів.

Режисером та сценаристом виступив Тайка Вайтіті.

Вийшов трейлер мелодрами «З любов'ю та люттю» із Жюльєт Бінош

У Мережі з'явився розширений трейлер французького фільму «З любов'ю та люттю». Головну роль у мелодрамі виконала володарка «Оскара» Жюльєт Бінош.

Стрічка постановниці Клер Дені («Хороша робота») розповідає про любовний трикутник, у якому виявляє себе жінка Сара (Бінош). Перебуваючи у тривалих і люблячих стосунках із Жаном (Венсан Ліндон), Сара раптово зустрічає на вулиці свого колишнього коханця Франсуа (Греґуар Колен) — за сумісництвом найкращого друга Жана.

Кіану Рівз підтримає художників у метавсесвіті

Киану Ривз

Зірка "Матриці" Кіану Рівз виступить консультантом благодійної організації The Futureverse Foundation. Ініціатива допоможе художникам продавати свої роботи у вигляді NFT.

Разом із Рівзом організацію підтримає його супутниця Олександра Грант. Художники з усього світу зможуть створювати свої твори та інтегрувати їх у цифрові світи. За допомогою фонду доступ до віртуальної реальності стане простішим, а самі NFT матимуть непідробну цінність.

Disney залишилася в захваті від нової «Планети мавп»

Планета обезьян

Інсайдер Джастін Кролл повідомив про позитивну реакцію студії Disney на сценарій четвертої «Планети мавп». Проект постановника Веса Болла («Той, що біжить у лабіринті») може запустити нову трилогію.

Кролл також зазначив, що студія вже розпочала пошуки актора на головну роль у картині. Зйомки планують розпочати у серпні цього року. Точна дата релізу та назва не повідомляються. Раніше Болл уточнював, що фільм розповість про «спадщину Цезаря» у виконанні Енді Серкіса.

Перезапуск «Планети мавп» відбувся у 2011 році з режисером Рупертом Ваяттом. Пізніше Ваятта змінив Метт Рівз («Бетмен»), який зняв два інші фільми, «Планета мавп: Революція» та «Війна». Трилогія зібрала у світовому прокаті 1,68 млрд. доларів.

Франшиза «Планета мавп» була запущена у 1968 році. В основу ліг однойменний роман П'єра Буля. Також широко відомий ремейк Тіма Бертона із Геленою Бонем Картер 2001 року.

Зої Кравіц зіграє у трилері про пограбування

Зои Кравиц

Зірка «Бетмена» Зої Кравіц передплатила головну роль в гостросюжетному фільмі Warner Bros. "Жаль Санденс Кіда" (The Sundance Kid Might Have Some Regrets).

Джерела описують картину як переосмислення жанру фільмів про пограбування. У центрі сюжету опиняються дві сестри-близнюки. Одна з дівчат має набір надздібностей, друга змушена спостерігати за нею збоку. Все змінюється, коли чергова справа виходить із-під контролю.

Кравіц також спродюсує картину, яка відсилає до класичного вестерну «Буч Кессіді та Санденс Кід» 1969 року. Сценаристкою фільму виступає письменниця Лейна Кроу. Точна дата виходу не повідомляється.

Вийшов трейлер фільму «Зниклі вночі» з Вайноною Райдер

У Мережі з'явився дебютний трейлер нового трилеру "Зниклі вночі". Головну роль у ньому виконала Вайнона Райдер.

За сюжетом, Кет (Райдер) та її бойфренд знімають будиночок у сосновому лісі. Після приїзду герої виявляють, що їхній будиночок уже зайнятий іншою молодою парою. Хлопець Кет раптово зникає, і жінка намагається знайти його.

Фільм вийде на цифрових носіях 2 серпня.

Apple TV+ анонсував новий детективний серіал із зіркою «Доктора Хто»

Питер Капальди

Стрім-сервіс Apple TV+ оголосив про новий британський проект — серіал «Кримінальне минуле» (Criminal Record). Головну роль у детективному шоу виконає зірка «Доктора Хто» Пітер Капальді.

Сюжет серіалу розгорнеться у Лондоні наших днів. Двоє детективів розслідують давнє вбивство молодої дівчини та бізнесмена, який намагається відстояти свою репутацію.

Світ Юрського періоду: Крейдовий табір

Вийшов перший трейлер фінального 5 сезону мультсеріалу "Світ Юрського періоду: Крейдовий табір" по всесвіту "Парку Юрського періоду" Стівена Спілберга. У ролику головні герої намагаються врятувати динозаврів від зловісної організації Mantah Corp.

Після небезпечних пригод на острові Нублар підлітки отримали можливість повернутися додому. Героям може допомогти покинути острів містер Кон, батько Кенджі. Проте хлопці дізнаються про мерзенні плани Mantah Corp. І героям доводиться вирішувати – вирушити додому чи залишитися та допомогти динозаврам. Звісно ж, вони обирають другий варіант.
Боси Mantah Corp мають намір за допомогою своїх технологій контролювати динозаврів проти їхньої волі. У «Світі Юрського періоду: Домініон» подібні справи прокручували співробітники Biosyn. Дія мультика розгортається до подій фільму, але зв'язок між двома компаніями безперечно є - хоча б у плані технологій.

Як пише Comic Book Movie, сценарист і продюсер Скотт Крімер розповів, з якими труднощами зіткнуться герої шоу у нових серіях. За словами автора, у хлопців не буде чіткого плану дій, що ускладнить їхню ситуацію. Також героям доведеться зіткнутися як із злими людьми, так і з небезпечними хижими динозаврами.

Прем'єра 5 сезону мультсеріалу "Світ Юрського періоду: Крейдовий табір" намічена на 21 липня.


Читати також