31-05-2022 Розваги 1144

Новини кіно за тиждень. 31 травня 2022

Новини кіно за тиждень. 31 травня 2022

Ми знову розповідаємо про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам всім неба.

Квентін Тарантіно написав нову книгу про кіно

Лауреат «Оскара» Квентін Тарантіно випустить нову книгу вже цього року. Нон-фікшн під назвою "Роздуми про кіно" (Cinema Speculation) стане доступним на американських прилавках 25 жовтня.

Квентін Тарантіно

У книзі Тарантіно розгляне фільми 1970-х років, які безпосередньо вплинули на його творчість — зокрема, «Втеча» Сема Пекінпа. «Роздуми про кіно», за обіцянками видавців, містить критику, теорію, майстерність репортажу та особисту історію режисера.

Минулого року постановник «Кримінального чтива» і «Скажених псів» опублікував свій літературний дебют, роман «Одного разу… в Голлівуді», заснований на однойменній стрічці 2019 року.

Оголошено переможців Каннського кінофестивалю 2022

"Золоту пальмову гілку" взяв "Трикутник печалі" з Вуді Гаррельсоном.

У Франції оголосили переможців 75-го Каннського кінофестивалю. Головний приз – «Золоту пальмову гілку» – отримала комедійна драма «Трикутник печалі» Рубена Естлунда з Вуді Гаррельсоном у головній ролі.

Оголошено переможців Каннського кінофестивалю 2022

Гран-прі цього року журі присудили одразу двом картинам. Другу за значимістю нагороду Каннського кінофестивалю отримали «Зірки опівдні» Клер Дені та «Близько» Лукаса Донта. Спеціальний приз журі також дістався двом фільмам – «Іа» Єжи Сколімовського та «Вісім гір» Фелікса ван Гронінгена та Шарлотти Вандермерш.

Найкращим режисером був визнаний Пак Чхан Ук. Творця "Олдбоя" відзначили за роботу над фільмом "Рішення піти". Найкращим актором став Сон Кан Хо («Посередник»), а акторкою – Зара Амір Ебрахімі («Священний павук»). Нагороду за найкращий сценарій забрав Тарік Салех («Хлопець із небес»).

Почесний приз на честь роковин Каннського кінофестивалю отримала картина «Торі та Локіта» Жан-П'єра Дарденна та Люка Дарденна. «Бойовий поні» визнаний найкращим дебютом – режисери Джина Геммелл та Райлі Кіо отримали «Золоту камеру». Найкращим фільмом у секції «Особливий погляд» стали «Найгірші», картину зняли Ліз Акока та Роман Гере.

Amazon придбав права на аристократичну драму з Розамунд Пайк

Amazon Studios випустить наступний фільм лауреатки «Оскара» Емеральд Феннелл («Перспективна дівчина»), історичну драму «Солтберн» (Saltburn). Головну роль у ньому зіграє Розамунд Пайк («Загублена»).

Amazon придбав права на аристократичну драму з Розамунд Пайк

У центрі сюжету стрічки опиниться сім'я аристократів. Деталі історії не повідомляються. Раніше Variety описувало фільм як «трилер про одержимість».

До Пайк в акторському ансамблі приєднаються Баррі Кіоґан («Вічні») і Джейкоб Елорді ( «Ейфорія»). Зйомки стартують цього літа у Великій Британії. "Солтберн" також випустять на стрім-сервісі Amazon Prime Video.

«Зоряні війни» Тайка Вайтіті вийдуть наприкінці наступного року

Глава студії Lucasfilm Кетлін Кеннеді підтвердила, що наступним з проектів франшизи «Зоряні війни» стане безіменний поки що фільм Тайка Вайтіті. Його реліз намічено на кінець 2023 року.

Сюжет нової стрічки тримається у секреті. Минулого серпня Вайтіті заявляв, що вже розпланував події картини:

«Я дуже схвильований, тому що це буде в моєму стилі. Я завжди схиляюся до стежки щирості у своїх фільмах. І мені подобається обманювати глядача, примушуючи його думати: "Ха,ну тут все ясно", а потім говорити: "Біс візьми, ти змусив мене щось відчути"».

«Зоряні війни» Тайка Вайтіті вийдуть наприкінці наступного року

Сценарій фільму Вайтіті написав разом із номінанткою на «Оскар» Крісті Вілсон-Кернс («1917», «Минулої ночі в Сохо»). Раніше режисер ставив одну із серій «Мандалорця» і озвучував у ньому дроіда IG-11. У липні Вайтіті випустить четверту частину «Тора» з підзаголовком «Кохання та грім».

Кетлін Кеннеді також зазначила, що незважаючи на безліч телевізійних проектів, фільми «Зоряних війн», як і раніше, залишаються у пріоритеті. В даний час готуються дві картини: «Ескадрилья розбійників» Петті Дженкінс (грудень 2023-го) та безіменний проект Раяна Джонсона («Останні джедаї»).

Маколей Калкін приєднався до Розамунд Пайк у трилері «Вірус для багатих»

Зірка фільму «Один удома» Маколей Калкін і німецький актор Даніель Брюль («Гонка») зіграють в гостросоціальному трилері «Вірус для багатих» (Rich Flu). Головну роль у стрічці виконає Розамунд Пайк.

Сюжет фільму розвивається у світі, де від невідомої хвороби починають вмирати найбагатші люди планети. Після них на той світ вирушають ті, хто встиг заробити невеликий статок.

Маколей Калкін приєднався до Розамунд Пайк у трилері «Вірус для багатих»

Режисером фільму виступив автор фільму «Платформа» Ґальдер Ґастелу-Уррутія. Одним із продюсерів є постановник Пабло Ларраін («Спенсер»). Зйомки «Вірусу для багатих» розпочнуться цієї осені. Точна дата релізу не повідомляється.

Калкін нещодавно з'явився в десятому сезоні «Американської історії жахів» та в комедії HBO «Праведні Джемстоуни». Торік Брюль повернувся до образу Барона Земо у серіалі «Сокіл та Зимовий Солдат» на Disney+.

Третій сезон «Мандалорця» вийде на початку 2023 року

На конвенті Star Wars Celebration в Анахаймі стало відомо, коли з'явиться третій сезон серіалу «Мандалорець». Реліз на платформі Disney+ відбудеться у лютому 2023 року.

В Анахаймі також показали трейлер сезону, який поки що недоступний в Мережі. Разом з «Мандалорцем» у 2023-му також вийде «Асока» з Розаріо Доусон.

Третій сезон «Мандалорця» вийде на початку 2023 року

Творець «Мандалорца» Джон Фавро розповів, що у третьому сезоні головний герой, найманець Дін Джарін вирушить на рідну планету Мандалор у пошуках спокути. У серіалі також з'являться Марк Гемміл, Джанкарло Еспозіто, Джеймі Лі Кертіс та ін.

Джуд Лоу зіграє у новому серіалі всесвіту «Зоряних воєн»

Британець Джуд Лоу приєднався до нового міні-серіалу Skeleton Crew від стрім-сервісу Disney+. Дія сюжету відбуватиметься у всесвіті «Зоряних воєн», а одним із творців шоу виступить Джон Воттс («Людина-павук»).

Про новий проект було оголошено на щорічному конвенті Star Wars Celebration у Анахаймі. Дія сюжету «Skeleton Crew» відбуватиметься після шостого епізоду, «Повернення джедаю», і розповість про наслідки падіння Імперії. Швидше за все, «Skeleton Crew» опиниться в одній тимчасовій паралелі з «Мандалорцем».

Джуд Лоу зіграє у новому серіалі всесвіту «Зоряних воєн»

Інсайдери у студії Lucasfilm повідомили, що шоу нагадуватиме пригодницькі фільми студії Amblin 1980-х років. В даний час йде кастинг дітей 11-12 років на основні ролі.

Кого конкретно зіграє Лоу, не уточнюється. Невідома поки що і дата релізу серіалу. Воттс працює над сценарієм разом із колегою з «Додому шляху нема» Крісом Фордом. Проект раніше носив неофіційну назву "Граматичне родео" (Grammar Rodeo).

Лоу не вперше з'являється на телебаченні: у 2017 році він виконував головну роль у серіалі «Молодий Папа» Паоло Соррентіно.

Джоді Фостер приєдналася до четвертого сезону «Справжнього детектива»

Дворазова лауреатка «Оскара» Джоді Фостер виконає головну роль у четвертому сезоні кримінального хіта HBO «Справжній детектив». Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Новий сезон під назвою «Нічна країна» розповість про поліцейських Ліз Денверс (Фостер) та Еванджелін Наварро, які розслідують загадкове зникнення шістьох працівників арктичної станції у місті Еніс на Алясці.

Джоді Фостер приєдналася до четвертого сезону «Справжнього детектива»

Фостер також виступить продюсеркою нової частини антології. Раніше до проекту як продюсер приєднався Баррі Дженкінс (Місячне сяйво). Сценарій «Нічної країни» напишуть Ісса Лопес («Тигри не бояться») та Алан Пейдж Арріага («Сяючі дівчата»).

Точна дата повернення "Справжнього детектива" на екрани не повідомляється. Творець шоу Нік Піццолатто отримає посаду виконавчого продюсера, але брати участі у створенні сезону не буде, як і режисер першого сезону Кері Фукунаґа.

Для Фостер «Детектив» буде першою великою роллю на телебаченні з початку кар'єри. Нещодавно акторка отримала «Золотий глобус» за роль другого плану у картині «Мавританець».

Вийшов трейлер комедійного серіалу «Людина проти бджоли» з Роуеном Аткінсоном

Netflix представив перший трейлер комедійного міні-серіалу «Людина проти бджоли». Головну роль у ньому виконав Роуен Аткінсон (Містер Бін).

За сюжетом, наглядач фешенебельного особняка Тревор встриває в запеклу боротьбу з набридливою бджолою, яка ніяк не хоче покидати межі будинку.

Еткінсон також виступив співавтором серіалу разом із Вільямом Дейвісом («Агент Джонні Інгліш»). Прем'єра "Людини проти бджоли" на Netflix відбудеться 24 червня.

Стало відомо, коли вийде серіал «Вензді» Тіма Бертона

Портал Сollider повідомив про вихід нового серіалу Netflix «Вензді» восени 2022 року. Проект є спінофом «Сімейки Аддамс», а його режисером виступив Тім Бертон.

Про вихід восени повідомив білборд серіалу, представлений на конвенті Licensing Expo у Лас-Вегасі. Роль Вензді Аддамс виконає Дженна Ортега («Крик», «Ти»). У касті також з'являться Кетрін Зета-Джонс (Мортіша Аддамс), Луїс Гузман (Гомес), Гвендолін Крісті та Крістіна Річчі, яка грала Вензді у повнометражних фільмах 1990-х років.

серіал «Вензді» Тіма Бертона

Сюжет розповість про Вензді, що проходить навчання в академії Невермор. Окрім навчання, дівчині доведеться запобігти серії вбивств, приборкати свої надздібності і розгадати таємницю, яка об'єднала її батьків 25 років тому.

Загалом у першому сезоні шоу заплановано шість серій, кожну з яких поставив Бертон. Над саундтреком «Вензді» працював Денні Ельфман.

Пон Чжун Хо розпочав підготовку до зйомок сай-фаю з Робертом Паттінсоном

Студія Warner Bros. офіційно розпочала процес пре-продакшну нового фантастичного фільму «Міккі 7». Його режисером виступить лауреат «Оскара» Пон Чжун Хо (Паразити), а головну роль виконає Роберт Паттінсон.

Самі зйомки відбудуться у Великій Британії. «Міккі 7» стане третім англомовним фільмом Пон Чжун Хо після «Крізь сніг» та «Окчі».

Пон Чжун Хо розпочав підготовку до зйомок сай-фаю з Робертом Паттінсоном

"Міккі 7" заснований на однойменному романі Едварда Ештона. За сюжетом, у майбутньому людству допомагають клони, що у експедиціях на віддаленій планетй. Один з клонів, Міккі 7, раптово пропадає, а після повернення дізнається, що його замінили іншим роботом.

Раніше до стрічки приєдналися Тоні Коллетт (Реінкарнація), Марк Руффало (Месники) і Наомі Екі (Кінець ї***го світу). Пон Чжун Хо також адаптує сценарій фільму. "Міккі 7" імовірно вийде в прокат не раніше 2024 року. Одним із продюсером виступить Бред Пітт та його компанія Plan B.

Джессіка Честейн знялася в новому фільмі від режисера «Захід сонця» Мішеля Франко

Новоспечена володарка премії «Оскар» Джессіка Честейн закінчила зйомки секретного проекту «Пам'ять» (Memory). Його режисером виступив лауреат Канського фестивалю Мішель Франко («Захід сонця», «Новий порядок»).

У фільмі також знімалися Пітер Сарсгаард, Джош Чарльз, Елсі Фішер, Меррітт Вівер та Джессіка Гарпер. Деталі сюжету не уточнюються, проте відомо, що дія відбуватиметься у Нью-Йорку під час відпустки.

Джессіка Честейн знялася в новому фільмі від режисера «Захід сонця» Мішеля Франко

Честейн зараз зайнята на зйомках фільму «Інстинкт матері» з Ен Гетевей. До кінця року на Netflix за її участю вийде трилер "Хороша медсестра".

Вийшов перший трейлер фільму «Сіра людина» з Раяном Ґослінгом та Крісом Евансом

Заряд бадьорого екшену чекаємо у липні.

Netflix випустив перший трейлер бойовика «Сіра людина» з Раяном Ґослінгом та Крісом Евансом у головних ролях. Захоплюючий ролик обіцяє багато шпигунських інтриг та вибухового екшену.

«Сіра людина» заснований на однойменному романі Марка Грині. Ґослінг зіграв оперативника ЦРУ Корта Джентрі на прізвисько Сіра людина. До служби в ЦРУ Джентрі був найманим убивцею – героя завербували, щоб він виконував особливо небезпечні місії. Джентрі як професійний найманець спритно управляється навіть із найскладнішими завданнями.

Якось Джентрі дізнається якусь секретну інформацію, через що найманці у всьому світі відкривають на нього полювання. Найголовнішим переслідувачем Джентрі стає колишній співробітник ЦРУ – ще один убивця Ллойд Генсен у виконанні Еванса. Генсен виявляється справжнім психопатом, готовим на все, щоб упіймати невловиму Сіру людину.

«Сіра людина» стане найдорожчим проектом Netflix. На виробництво пішло 200 млн доларів. У Netflix великі плани на «Сіру людину» – боси сервісу сподіваються запустити франшизу та знімати сиквели та спінофи.

Режисерами «Сірої людини» виступають Ентоні та Джо Руссо. Брати зняли суперуспішний кінокомікс Marvel "Месники: Завершення", а ще вони продюсували бойовик "Тайлер Рейк: Операція з порятунку" Netflix.

Прем'єру фільму «Сіра людина» намічено на 22 липня.


Читати також