22-05-2022 Розваги 951

Новини музики за тиждень. 23.05.2022

Новини музики за тиждень. 23.05.2022

На численні прохання ми відновлюємо рубрику Новини музики за тиждень.

Отож, ми знову розповідаємо про новини із сфери музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам всім неба!

Вийшла невидана пісня Честера Беннінгтона "Starting To Fly"

Вона увійде до нового альбому Grey Daze "Phoenix", реліз якого відбудеться влітку.

Grey Daze, перша група Честера Беннінгтона, поділилася треком та кліпом "Starting To Fly". У ролику можна побачити архівні кадри зі співаком, зроблені під час запису цієї пісні.

Шон Доуделл, барабанщик гурту, розповів, що «Starting To Fly» – «рок-гімн про пошук себе та свого істинного потенціалу»:

Ви розумієте, що можете зробити світ своїм. Це пісня про надію. Наскільки високо ми можемо піднятися?

Трек "Starting To Fly" увійде до нового альбому Grey Daze "Phoenix", реліз якого відбудеться 17 червня. Також у трекліст потрапила пісня «Saturation (Strange Love)», випущена у квітні.

У записі «Phoenix» взяли участь дочки Честера Беннінгтона, а також екс-учасник Red Hot Chili Peppers та Jane's Addiction Дейв Наварро та Річард Патрік з групи Filter.

Група Grey Daze проіснувала з 1993 по 1998 рік, після чого Беннінгтон приєднався до Linkin Park. У 2017 році музиканти планували масштабний реюніон із концертами, але через смерть співака цього так і не сталося.

The Cure пообіцяли випустити новий альбом у 2022 році

І навіть розкрили його назву - раптом і справді вийде?

Роберт Сміт, вокаліст The Cure розповів про довгоочікуваний новий альбом гурту. За його словами, платівка вийшла «невблаганною», а її реліз відбудеться до жовтня 2022 року.

Сміт дав коментар NME на церемонії Ivor Novello, де гурту вручили премію «Ікона»:

Ми випустимо новий альбом. Мені набридло про це говорити! Ми вирушаємо в тур у жовтні, альбом вийде раніше. Сьогодні зі сцени звучала наша нова музика. Сподіваюся, ніхто її не записав.

Платівка буде називатися "Songs Of A Lost World". Роберт Сміт поділився деякими деталями:

«У ньому 12 треків. Він існує, він наполовину зведений, наполовину закінчений. Він дивний – за останні кілька років він нібито еволюціонував».

Також він додав, що альбом безперечно коштує довгого очікування.

Повірити в слова Сміта складно – розмови про альбом точаться з 2018 року, але гурт досі не випустив жодної пісні. Цього разу його слова звучать трішки переконливіше, ніж раніше. Якщо платівка все-таки вийде, вона стане першою студійною роботою The Cure за 14 років.

Гаррі Стайлс випустив альбом "Harry's House"

Вже на верхніх рядках чартів.

Вийшов третій альбом Гаррі Стайлса Harry's House. До нього увійшло 13 композицій, включаючи сингл «As It Was» – він дістався верхнього рядка хіт-парадів США та Великобританії.

Зараз Harry's House займає перше місце в iTunes-чартах 58 країн і очолює Apple Music у 30 країнах.

Критикам альбом "Harry's House" сподобався. На думку American Songwriter, у Гаррі Стайлса вийшли «синтетичні прилипливі мелодії», The Telegraph похвалив музиканта за «розумні співчутливі тексти», а Rolling Stone порівняв Стайлса зі Steely Dan, Yo La Tengo та Елом Гріном.

Попередній альбом Гаррі Стайлса «Fine Line» вийшов у грудні 2019 року. Він став справжнім проривом у кар'єрі музиканта. Пісня "Watermelon Sugar" посіла перше місце в Billboard Hot 100, принесла Стайлсу "Греммі" в номінації "Найкраще сольне поп-виконання" і була визнана "Найкращим британським синглом" на церемонії BRIT Awards 2020.

Post Malone та Roddy Ricch збирають друзів у кліпі «Cooped Up»

Ще з'явилася лайв-версія треку Love/Hate Letter to Alcohol - це дует з вокалістом Fleet Foxes.

Post Malone показав кліп на пісню Cooped Up. У ньому музиканти влаштовують домашню вечірку із футуристичними декораціями.

Режисером відео Cooped Up став Андре Бато, який працював з Quavo і Kaytranada.

Пісня Cooped Up увійде до четвертого альбому Post Malone Twelve Carat Toothache, реліз якого відбудеться 3 червня. Також на ньому можна буде почути дует з The Weeknd «One Right Now» та спільні треки з Doja Cat, The Kid LAROI та вокалістом Fleet Foxes Робіном Пекнолдом.

Композиція Love/Hate Letter to Alcohol поки не виходила офіційно, але 14 травня Post Malone виконав її на шоу Saturday Night Live, відео вище.

Повідомляється, що Twelve Carat Toothache стане найкоротшим альбомом у дискографії Post Malone. Головними темами платівки стали «злети та падіння, біполярний аспект життя популярного артиста». Музикант признався, що цього разу він не став йти на компроміси з лейблом і місця в чартах його не хвилюють.

Останній на сьогодні альбом Post Malone «Hollywood's Bleeding» виходив у 2019 році.

Новий альбом Оззі Осборна вийде восени

У його записі взяли участь музиканти Red Hot Chili Peppers та Metallica.

Шерон Осборн, дружина Оззі Осборна, розкрила, коли вийде новий альбом музиканта. Вона поділилася деякими подробицями в інтерв'ю Грему Нортон.

За словами Шерон, Оззі Осборн отримує величезне задоволення від творчого процесу:

«Він працює у студії. Він, як і раніше, сам все пише і співає, це приносить йому справжнє щастя. Ми побудували тут [вдома, у Великобританії] для нього велику студію, тому він може все робити вдома. Йому не терпиться повернутися».

За словами Шерон, новий альбом Оззі Осборна має вийти у вересні. Раніше повідомлялося, що платівка може побачити світло вже навесні – у квітні Осборн заявив, що завершив роботу над матеріалом.

Останній на сьогодні альбом Оззі Осборна «Ordinary Man» виходив у лютому 2020 року. У його записі взяли участь Елтон Джон та Post Malone. На новій платівці теж будуть зіркові гості – Ерік Клептон та Джефф Бек, а також музиканти Red Hot Chili Peppers, Metallica та Foo Fighters.

Вийшла делюкс-версія альбому Florence and the Machine "Dance Fever"

Із кавером «Search and Destroy» Іггі Попа.

Florence and the Machine поділилися розширеним виданням альбому «Dance Fever». До неї увійшло п'ять бонус-треків, включаючи кавер-версію "Search and Destroy" Іґґі Попа.

Крім "Search and Destroy", в делюкс-версію потрапили акустичні версії пісень "My Love", "Free", "Cassandra" та "Morning Elvis".

Вокалістка Florence and the Machine Флоренс Велш зізналася, що Іґґі Поп – один із тих співаків, яких вона намагається наслідувати. Також серед своїх кумирів вона назвала Ніка Кейва і Леонарда Коена:

«У співі я все ще намагаюся втілити їх. Я намагаюся стати Леонардом, Ніком чи Іґґі Попом, низькими баритонами».

Донедавна Флоренс Велш намагалася орієнтуватися на артистів-чоловіків під час прийняття рішень. Проте з віком вона зрозуміла, що у сприйнятті життя та побудові кар'єри між музикантами-чоловіками та музикантами жінками є величезна різниця, зокрема у поглядах на створення сім'ї. Про це Велш роздумує в пісні «King».

"Dance Fever" вийшов 13 травня і став першою студійною роботою Florence and the Machine за чотири роки. За попередніми прогнозами, платівка має зайняти сьоме місце у чарті Billboard 200.

Том Йорк і Джонні Грінвуд з Radiohead показали кліпи "Speech Bubbles" та "Waving a White Flag

Чарівна абстрактна анімація.

The Smile, нова група Тома Йорка та Джонні Грінвуда з Radiohead, представила два анімаційних кліпи – «Speech Bubbles» та «Waving a White Flag». Авторами малюнків виступили Йорк та Стенлі Донвуд.

Анімацією займалася американська художниця Сабріна Ніколс, яка вже працювала з The Smile над кліпом «Pana-vision».

Обидві пісні увійшли до дебютного альбому The Smile A Light for Attracting Attention, реліз якого відбувся минулої п'ятниці, 13 травня. Ще до виходу альбому композиція Pana-vision з'явилася у фінальному епізоді серіалу Гострі каптури. A Light for Attracting Attention досі входить до топ-10 iTunes багатьох країн, включаючи США та Великобританію.

Окрім Йорка та Грінвуда, до складу групи входить барабанщик Том Скіннер із джазової групи Sons of Kemet. Проект був створений у 2020 році, а його офіційна «прем'єра» відбулася у травні 2021 року на онлайн-трансляції Glastonbury.

Лана Дель Рей записує «словесний» альбом

Він відрізнятиметься від її попередніх робіт.

Лана Дель Рей в інтерв'ю W Magazine розповіла, що працює над новою платівкою. Його назва поки що залишається невідомою, але деякими подробицями співачка поділилася.

Зараз Лана Дель Рей дуже практикує медитативний спів. Вона співає все, що спадає їй на думку, і записує свій голос. Файли вона відправляє музикантові Дрю Еріксону, який підбирає аранжування під слова та навіть склади, виконані співачкою.

У попередніх роботах Дель Рей було багато барвистих колірних образів. Наприклад, у треку God Knows I Tried з альбому Honeymoon (2015) вона співала про червоні, сині та жовті небеса. Проте в її новій музиці нічого такого немає, вона скоріше «зла» та «розмовна»:

«Це дуже багатослівний альбом. У ньому немає місця для квітів. Я ніби друкую текст у думці».

Остання на сьогодні платівка Лани Дель Рей «Blue Banisters» вийшла в жовтні 2021 року. У січні 2022-го співачка випустила пісню «Watercolor Eyes», яка увійшла до саундтреку до серіалу «Ейфорія».

100 gecs показали кліп «Doritos & Fritos»

Шалені танці під наглядом камер.

100 gecs поділилися кліпом на пісню "Doritos & Fritos". Як і інші відео групи, він вийшов психоделічним, божевільним та веселим.

У ролику музиканти танцюють у пустелі та літають над проводами, а телевізійна станція відстежує усі їхні рухи.

Пісня «Doritos & Fritos» увійде до другого альбому гурту «10000 gecs», дата його релізу поки що залишається невідомою. Але, швидше за все, платівка буде випущена у 2022 році. Крім "Doritos & Fritos", у трекліст потрапив торішній сингл "MeMeMe". За даними фанатських ресурсів, на альбомі також будуть пісні Hollywood Baby, Frog on the Floor, Billie Knows Jamie, 757, Fallen 4 u і What's That Smell.

Перший і поки що єдиний альбом 100 gecs «1000 gecs» побачив світ у 2019 році. Він отримав хороші відгуки критиків і увійшов до списків кращих записів року за версією Pitchfork, Rolling Stone та New York Times. Влітку 2020-го музиканти представили ремікс-пластинку "1000 Gecs and the Tree of Clues" за участю Charli XCX та Fall Out Boy.

Grimes показала космічний кліп "New Gods"

Ефектний ролик на одну з найкращих пісень з альбому "Miss Anthropocene".

Граймс випустила кліп New Gods - космічно-футуристичний, як і вся творчість співачки. Пісня увійшла до п'ятого альбому Граймс «Miss Anthropocene», реліз якого відбувся у лютому 2020 року.

Режисерами відео New Gods стали сама Граймс, її брат Мак Буше та іспанський художник Севі Іко Домочевскі.

Раніше цього року Граймс представила кліп «Shinigami Eyes» за участю Дженні з групи Blackpink. Ця композиція має увійти до EP Fairies Cum First, вихід якого очікується цього року. Також в нього може потрапити торішня пісня Player of Games, записана для саундтреку до гри Rocket League. Після Fairies Cum First Граймс збирається випустити альбом Book 1, його дата релізу поки залишається невідомою.

У 2020 році Граймс не тільки випустила альбом Miss Anthropocene, але також написала музику для гри Cyberpunk 2077. У 2021 році співачка знялася в кліпі Doja Cat Need to Know.


Читати також