21-05-2022 Розваги 930

Новини кіно за тиждень. 21 травня 2022

Новини кіно за тиждень. 21 травня 2022

Ми знову розповідаємо про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам всім неба.

В Україні вийде документальний фільм про події на ЧАЕС у 2022 році

Цього року 26 квітня – не тільки привід згадати чергову річницю аварії на Чорнобильській АЕС, але відтепер - і говорити про ситуацію з ядерною безпекою в Україні та усьому світі у зв'язку з захопленням ЧАЕС під час нападу російських військ на Україну. Women in Nuclear (WiN) Ukraine запросила експертів та очевидців подій для обговорення цієї важливої проблеми, і під час цих розмов виникла ідея створення документального фільму на тему Чорнобилю, війни та ядерної безпеки.

З 24 лютого по 31 березня Чорнобильська АЕС була захоплена російськими військами. Персонал станції знаходився в заручниках, військовослужбовців Нацгвардії захопили в полон, на території ЧАЕС знаходились ворожі військові та техніка, проводились обстріли, підривались боєприпаси, деякий час, внаслідок бойових дій, електростанція не отримувала зовнішнє живлення, необхідне для безпечного зберігання відпрацьованого палива, на території Зони відчуження почались лісові пожежі, окупанти не давали можливості їх загасити. Вперше з 1986 року Зона відчуження була переведена в режим аварійної готовності, а весь світ, захопивши подих, слідкував за перебігом подій.

«Щоб зрозуміти, яким міг бути масштаб нової аварії (а цю аварію могло спричинити будь-що: потрапляння снарядів, припинення енергопостачання, психологічний стрес персоналу) – порівняйте: у 86-му році вибухнув один реактор на Чорнобильській АЕС. Там знаходилось 200 тонн палива. А в сховищі відпрацьованого ядерного палива зараз знаходиться 2 500 тонн палива. І аварія могла б розвиватися за сценарієм АЕС Фукушіми, що привело до забруднення радіонуклідами значних територій Японії. Ті, хто захоплюють ядерні небезпечні об’єкти і наражають на небезпеку всю європейську спільноту, варті Нюрнберзького ядерного трибуналу», – говорить Юрій Шибецький, кандидат геологічних наук, старший науковий співробітник Державної установи «Науковий центр радіогідрогеоекологічних полігонних досліджень Національної академії наук України», член Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

Ініціатива «Women of Chornobyl» («Жінки Чорнобилю») була запроваджена минулого року та присвячена роковинам Чорнобильської катастрофи. Зараз вона отримала своє продовження.

Фільм складатиметься з серії інтерв’ю, які ставитимуть найактуальніші питання.

У Львові та Києві покажуть найкраще українське кіно останніх років

Кінофестиваль «Нова українська хвиля» розпочнеться 19 травня

У Львові та Києві 19 травня розпочнеться кінофестиваль «Нова українська хвиля». У «Планеті кіно» покажуть фільми, зняті з 2014 року. Покази триватимуть з 19 до 22, та з 26 до 29 травня. Кіносеанси розпочинатимуться о 18:00, щоб у глядачів була можливість доїхати додому до комендантської години.

Фестиваль засвідчує, що «нова українська хвиля» — це унікальне явище в українській культурі, яке формує сучасний кінематограф, працює з актуальними темами та намагається осмислювати важливі соціальній події та явища.

Після показу кожного фільму відбуватиметься обговорення стрічки у форматі офлайн-подкасту. Гостям стануть режисери Мирослав Слабошпицький («Плем’я»), Антоніо Лукіч («Мої думки тихі»), Валентин Васянович («Атлантида»), Наріман Алієв («Додому»), актори Марія Федорченко («Стоп-Земля»), Дмитро Сова («Черкаси»), Євген Ламах («Черкаси») та багато інших.

Фестиваль складатиметься з двох секцій. Перша – «Кіно наших днів», яка присвячена соціальному кіно. В межах цієї секції покажуть соціальну драму «Плем’я» (2014 рік), ліричну комедію «Мої думки тихі» (2020 рік), соціальну комедію «Герой мого часу» (2018 рік) та підліткову драму «Стоп-Земля» (2021 рік).

Друга секція – «Люди війни». Вона присвячена розкриттю війни між Росією та Україною, починаючи з окупації Криму у 2014 році і завершуючи проекцією перемоги України у війні. У програмі секції чотири драми: «Черкаси» (2019 рік), «Додому» (2019 рік), «Погані дороги» (2020 рік), «Атлантида» (на головному фото, 2019 рік).

Кінофестиваль «Нова українська хвиля»Відреставрований і оцифрований: "Тіні забутих предків" Параджанова – відсьогодні в кінотеатрах
Справжні кіномани в захваті, адже класика українського поетичного кіно не так часто потрапляє на великі екрани.

Як зауважили у Держкіно, режисер стрічки Сергій Параджанов зумів передати на екрані самобутню культуру Карпат, ні з чим не зрівнянну фольклорну стихію гуцулів, їхні багатовікові звичаї та обряди. Цей фільм заклав основи українського поетичного кіно, а після акції проти арештів українських інтелектуалів став одним із головних символів дисидентського руху та боротьби українців із радянським режимом.

"Тіні забутих предків" покажуть у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та Сумах. Стрічку відреставровано та оцифровано Національним центром Олександра Довженка. Дистриб'ютор – KyivMusicFilm.

Над фільмом працювали три митці української культури: режисер Параджанов, актор та в майбутньому режисер Іван Миколайчук. Третім став Мирослав Скорик, який написав унікальну музику до кінострічки.

В Україні зареєстрували петицію щодо перейменування вулиць Пушкіна на честь Стівена Кінга

Українська письменниця Олена Павлова створила петицію щодо перейменування вулиці Пушкіна на вулицю Стівена Кінга в містах України. Станом на ранок 20 травня петицію підписали 750 осіб із потрібних 25 тисяч.
Пропоную перейменувати вулиці Пушкіна в українських містах на вулиці Стівена Кінга – сучасного письменника світового значення, що підтримав Україну в її боротьбі проти навали загарбника,
– йдеться на сайті "Електронні петиції".

Підписати петицію ви можете за посиланням.

На Одеській кіностудії розповіли, як і над чим працюють під час війни

Кінопроцес на Одеській кіностудії продовжується навіть в умовах війни: у виробництві зараз перебуває документальний фільм «Військовий кутюр'є», ще дві стрічки – на стадії монтажу.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба кіностудії з посиланням на директора підприємства Андрія Осипова, передає Укрінформ.

Як зазначається, керівництво Одеської кіностудії відреагувало на заяви у соціальних мережах про нібито «розміщення військ, складування зброї та встановлення засобів ППО на її території».

«Насправді зараз на Одеській кіностудії знаходиться у виробництві документальний фільм «Військовий кутюр'є» режисера Бати Недіча. Інші два фільми – на стадії монтажу. У непростих умовах війни на Одеській кіностудії все ж триває кінопроцес!» - йдеться у повідомленні.

За словами Андрія Осипова, з метою безпеки більшість працівників працюють віддалено. «Знімальний процес відбувається на різних локаціях міста та області», - зазначив він.

Як повідомлялося, фільм Одеської кіностудії «Чому я живий» режисера Вілена Новака визнано найкращим у номінації Best Drama Feature Film на турецькому кінофестивалі International Anatolian Film Awards.

Вийшов тизер серіалу "Ця Англія" про Бориса Джонсона

Британський телеканал Sky опублікував дебютний тизер нового міні-серіалу «Ця Англія». У центрі сюжету опиниться чинний прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Роль Джонсона виконав лауреат «Оскара» Кеннет Брана («Белфаст»). Проект розповість про боротьбу уряду Джонсона з пандемією коронавірусу на початку 2020 року.

Автором сценарію та режисером «Цієї Англії» виступив Майкл Вінтерботтом («Убивця всередині мене»). Прем'єра шоу очікується восени 2022 року.

У новому тизері серіалу «Список терміналів» Кріс Пратт розкриває злочинну змову

Герой Пратта розслідуватиме обставини загибелі цілого загону морських котиків.

Вийшов новий тизер-трейлер майбутнього серіалу «Список терміналів» із Крісом Праттом у головній ролі. Шоу розповість про спроби «морського котика» розкрити обставини загибелі товаришів по службі та зірвати велику злочинну змову.

«Список терміналів» знято за мотивами однойменного роману Джека Карра. За сюжетом взвід «морських котиків» потрапляє в засідку під час виконання однієї таємної та дуже небезпечної місії. Вижити вдається тільки Джеймсу Рісу (Пратт). Герой повертається додому і через те, що сталося, впадає в депресію.

Ріс довго розмірковує про трагедію і намагається розібратися, чи він винен у тому, що трапилося. Зрештою герой починає знаходити докази, що хтось підлаштував напад на солдатів. Ріс упевнений, що інцидент пов'язаний із якоюсь змовою, але йому майже ніхто не вірить.

Рісу вдається знайти союзників, які готові допомогти герою довести, що напад з його загін хтось організував. Джеймс виходить на слід впливових людей – можливих учасників змови. Однак у своєму розслідуванні Ріс заходить так далеко, що він та його родичі опиняються у великій небезпеці. Герою необхідно не просто знайти винних, а й захистити тих, кого він любить.

У шоу ще знялися Джай Кортні, Констанс Ву, Джей Ді Пардо, Крістіна Відаль, ЛаМоніка Гаррет та Алексіс Лоудер.

Прем'єра серіалу «Список терміналів» запланована на 1 липня.

Перший постер серіалу "Лицарі Готема" показав команду послідовників Бетмена

На варту Готема стануть прийомний син Брюса Вейна та діти лиходіїв.

The CW показав перший постер майбутнього серіалу "Лицарі Готема" з коміксів DC. Шоу розповість про пригоди послідовників Бетмена.

Постер опублікували на офіційній сторінці «Лицарів Готема» у Twitter. У пості зазначили, що прем'єра шоу відбудеться 2023 року. На знімку показали учасників загону Лицарів Готема. Герої засвітилися у звичайному одязі, а не у супергеройських костюмах. Зважаючи на все, вони не відразу отримають супергеройські вбрання.

Перший постер серіалу "Лицарі Готема" показав команду послідовників Бетмена

Серіал розповість про похмурий період історії Готема. Місто залишається без свого головного захисника Бетмена - Темний лицар загине. У вбивстві Брюса Вейна звинувачують його прийомного сина Тернера Гейса (Оскар Морган) та дітей деяких ворогів Бетмена. Зрештою Тернер об'єднується з дітьми лиходіїв і формує загін Лицарів Готема.

У команду Гейса входять Синя Птаха/Гарпер Роу (Феллон Смайт), її брат Каллен Роу (Тайлер ДіК'яра), а також Дуела Дент (Олівія Роуз Кіган), Керрі Келлі (Навія Зіраїлі Робінсон) і Стефані Браун (Анна Лор). Лицарям необхідно довести свою невинність та захистити Готем від реальних злочинців. І їм доведеться битися з якимось небезпечним і впливовим лиходієм.

У шоу з'явиться культовий лиходій DC Дволикий у виконанні зірки «Надприродного» Міші Коллінза. Проте на старті серіалу він ще не буде тим самим Дволиким – Гарві Дент за сюжетом працює окружним прокурором і наразі не став злочинцем.

Марго Роббі зніметься у новому фільмі серії «Одинадцять друзів Оушена»

Це буде авантюрна пригода у 1960-х.

Франшиза "Одинадцять друзів Оушена" поповниться новим фільмом. У черговій картині про зухвалі пограбування зніметься Марго Роббі.

Про сюжет фільму поки що не повідомляється. Проте Deadline пише, що дія розгорнеться у Європі у 1960-х роках. Схоже, це буде приквел «Одинадцятьох друзів Оушена». Може, фільм розповість про родичів Денні Оушена, якого у фільмі 2001 зіграв Джордж Клуні. Роль Марго Роббі також тримають у секреті.

Warner Bros. вже запустила у розробку нову частину серії. Уточнюється, що автори активно працюють над сценарієм. Студія планує розпочати зйомки навесні 2023 року, а це означає, що прем'єру варто очікувати 2024-го. Проте поки що Warner Bros. офіційно не дала добро на реалізацію. Боси, мабуть, спочатку хочуть дізнатися більше подробиць про сюжет.

Режисером фільму має намір стати Джей Роуч. Постановник раніше вже співпрацював із Роббі – акторка знялася у його «Скандалі». Також Роуч працював над фільмом «Знайомство з батьками» та серіалом «На межі».

Що цікаво, «Одинадцять друзів Оушена» 2001 року – це ремейк однойменної картини 1960-го. Можливо, у такому разі у новому фільмі про авантюрні пригоди у 1960-х будуть відсилання до оригіналу.

Нагадаємо, «Одинадцять друзів Оушена» 2001-го отримав два сіквели. А у 2018 році вийшов спін-офф «8 подруг Оушена».

У 3 сезоні серіалу «Хлопаки» будуть анімаційні та музичні сцени

Чекаємо кросовер з «Осатанілими»!

Зірка серіалу «Хлопаки» Карл Урбан поділився новими подробицями про майбутній 3 сезон. Актор заявив, що у нових серіях будуть музичні та навіть анімаційні сцени.

Перший трейлер 3 сезону "Хлопаків" натякнув, що один з епізодів за духом нагадуватиме мюзикл. На позначці 2:13 можна побачити сцену, в якій Французик (Томер Капоне) та Кіміко Міясіро (Карен Фукухара) танцюють у їдальні лікарні.

В інтерв'ю RadioX Урбан, який грає Біллі Бутчера, підтвердив, що у 3 сезоні справді будуть музичні та танцювальні номери. І ще актор пообіцяв анімаційні сцени:

"Це дуже весело. Я думаю, цей сезон найдинамічніший. Буде більше особливої ​​магії "Хлопаків". Також у нас є музична та анімаційна складові. Ви отримаєте повний комплект».

Адже в березні якраз вийшов анімаційний спін-офф «Осатанілі». Фінальний 8 епізод мультсеріалу розповів канонічну для всесвіту «Хлопаків» історію. Може, у 3 сезоні «Хлопаків» у такому разі покажуть кросовер із «Осатанілими».

Не варто очікувати, що 3 сезон «Хлопаків» через пісні та танці буде милим і позитивним. Карл Урбан заявив, що у нових серіях буде багато напруги:

«Кожен епізод – це щось шокуюче. І я обіцяю вам, що цього сезону будуть моменти, які ви ніколи не забудете».

Як додав Урбан, під час зйомок команди проекту до третього епізоду закінчилася штучна кров. Загалом у сезоні вісім серій. Схоже, видовище буде суворим.

Прем'єра 3 сезону серіалу "Хлопаки" Amazon Prime Video намічена на 3 червня.

У першому трейлері 3 сезону "Академії Амбрелла" Гарґрівси зіткнулися з Академією Сперроу

Проте є у героїв серйозніший суперник – вогненна куля, здатна поглинути весь світ.

Netflix випустив перший повноцінний трейлер майбутнього 3 сезону серіалу «Академія Амбрелла» з коміксів Джерарда Вея та Габріеля Ба. Ролик показав епічне зіткнення Академії Амбрелла та Академії Сперроу.

Наприкінці 2 сезону Гарґрівси запобігли апокаліпсису і повернулися до свого часу. Однак дії героїв у минулому призвели до того, що їхній батько Реджинальд (Колм Фіорі) створив не Академію Амбрелла, а Академію Сперроу. Своїх нових прийомних дітей герой виховав як професійних убивць. Сперроу виявилися потужними хлопцями, які в ролику легко прогнали Амбреллу з академії.

Гарґрівси змушені почати життя з чистого аркуша в новій для них реальності, де, можливо, існують альтернативні версії їх самих. Герої заводять нові знайомства і намагаються змінити своє життя на краще. А Ваня/ Номер Сім (Елліот Пейдж) у якийсь момент вирішує стати чоловіком – тепер персонажа звуть Віктор.

Незабаром Гарґрівси з'ясовують, що їхні подорожі викликали парадокс. Як пояснює в трейлері Номер П'ять (Ейдан Галлахер), через парадокс виник кугельбліц – щось на зразок чорної дірки, створеної з енергії. І ця вогненна куля здатна поглинути весь світ. Героям необхідно якнайшвидше розібратися з загрозою.

Фінальний 10 епізод 3 сезону називається «Забуття». Це посилання до готелю «Забуття», в якому за коміксами Реджинальд тримає суперлиходіїв та сутність, здатну поглинути все на своєму шляху. Можливо, у шоу Гарґрівси намагатимуться заточити кугельбліц у цей готель.

Прем'єра 3 сезону серіалу "Академія Амбрелла" намічена на 22 червня.

2 сезон «Гра в кальмара» вийде не пізніше 2024 року

Автор натякнув, що буде більше серйозних ігор і підлих персонажів.

Автор серіалу «Гра в кальмара» Хван Дон Хьок поділився новими подробицями про майбутній 2 сезон. Автор розповів про сюжет та натякнув, що продовження шоу вийде не пізніше 2024 року.

"Гра в кальмара" стала справжнім хітом, тому Netflix затвердив 2 сезон і навіть запланував створити кіновсесвіт. Проте Дон Хьок не збирається на хвилі успіху «Гри в кальмари» швидше випускати продовження. В інтерв'ю Vanity Fair автор заявив, що 2 сезон може вийти наприкінці 2023 року або 2024-го.

Хван Дон Хьок вже розписав потенційний сюжет 2 сезону – лише близько трьох сторінок ідей для продовження історії. Автор тільки планує приступити до написання сценарію, тому поки що у нього немає повного уявлення про сюжет. Натомість Дон Хьок точно впевнений, що суворих ігор на виживання стане лише більше. І ще він сказав:

"Людство знову піддасться випробуванню в цих іграх. Я хочу поставити запитання: "Чи можлива справжня солідарність між людьми?"

Словами про солідарність Хван Дон Хьок міг натякнути, що у 2 сезоні буде ще більше підлих персонажів, які готові підставити інших учасників гри заради перемоги. І вчинки таких людей напевно змусять головних героїв замислитися про мораль та людяність.

У 2 сезоні повернеться переможець турніру 1 сезону Сон Гі Хун у виконанні Лі Чон Че. Герой може стати новим ведучим гри. І нам залишається тільки гадати, чи перейде Сон на бік зла, чи постарається допомогти новим гравцям вибратися з пастки. Може, Сон із якихось причин знову стане учасником гри.

За «Ріком і Морті» знімуть аніме-серіал – є перший постер

Чекаємо 10 серій епічних видовищ на кшталт короткометражок франшизи.

Adult Swim анонсував аніме-серіал з мультсеріалу Рік і Морті. Шоу називається Рік і Морті: Аніме - в Мережі вже з'явився перший постер.

Як повідомляє The Hollywood Reporter, у шоу буде 10 епізодів. Режисером виступить Такасі Сано, який працював над аніме «Вежа Бога» та «Епоха смут». Також Сано зняв дві короткометражки по Ріку і Морті, а саме Rick and Morty vs Genocider і Summer meets God (Rick meets Evil).

Шоу «Рік та Морті: Аніме» стане самостійним проектом, тому сюжет навряд чи перегукуватиметься з подіями «Ріка та Морті». Такасі Сано натякнув, що аніме особливу увагу приділить стосункам між героями:

"Подвиги Ріка та його банди, пов'язані з мультивсесвітом, створюють проблеми в сім'ї, але вони завжди піднімаються. Таке життєствердне видовище, і Джеррі це теж стосується. Для мене велика честь отримати можливість розповісти нову історію про цю дивовижну сім'ю. Сподіваюся, вам сподобаються їхні пригоди!"

Судячи з аніме, вчений Рік Санчез і його онук Морті Сміт будуть виглядати так само, як і в попередніх аніме Сано за «Ріком і Морті». Може, Рік і Морті: Аніме стане прямим продовженням двох короткометражок.

Нагадаємо, прем'єра 6 сезону «Ріка та Морті» відбудеться наприкінці 2022 року.

Розпочалася робота над 8 сезоном мультсеріалу «Рік та Морті»

Наприкінці 2022 року вийде лише 6 сезон.

Adult Swim запустив розробку 8 сезону мультсеріалу Рік та Морті. Адже ще навіть не вийшов 6 сезон.

У 2021 році показали 5 сезон «Ріка та Морті». Надто довго нові шалені пригоди вченого Ріка Санчеза та його онука Морті Сміта чекати не доведеться. Прем'єра 6 сезону відбудеться наприкінці 2022 року. Проте творці вже активно працюють над майбутніми сезонами, навіть розпочали 8-ий!

Свіжими подробицями про майбутнє Ріка і Морті поділився у себе в Twitter сценарист мультика Роб Шраб. 16 травня автор написав, що розпочалася робота над 8 сезоном:

«8 сезон "Ріка та Морті", команда сценаристів стартує сьогодні!»

У 2018 році – до виходу 4 сезону – стало відомо, що Adult Swim затвердив одразу 70 епізодів «Ріка та Морті». А це означає, що на фанатів чекає багато крутих мультивселенських історій. У тому ж 2018-му творець шоу Джастін Ройланд повідомив, що нові серії виходитимуть якомога частіше.

Поки що автори Ден Гармон та Джастін Ройланд справляються з поставленим завданням – з 2019 року нові епізоди «Ріка та Морті» виходять щороку. А щоби якість шоу не страждала, автори заздалегідь готують сезони. Тому сценаристи вже займаються 8 частиною історії.

Наприкінці 5 сезону "Ріка і Морті" Злий Морті вибрався з Центральної кінцевої кривої - оболонки, що відокремлює нескінченну кількість реальностей одного всесвіту від інших світів. У нових серіях основні Рік і Морті напевно виявляться в нових вимірах і дізнаються більше таємниць про всесвіт.

Розпочалася робота над 6 сезоном серіалу «Чорне дзеркало»

У новому сезоні буде більше серій, ніж у п'ятому.

Netflix запустив у розробку 6 сезон серіалу "Чорне дзеркало". Нових серій науково-фантастичної антології не було дуже давно – 5 сезон вийшов у 2019 році.

Variety пише, що зараз творці «Чорного дзеркала» активно працюють над 6 сезоном. Більше того, вже зараз триває кастинг. Можливо, незабаром Netflix оголосить акторський склад.

Подробиць про сюжет поки немає. Натомість стало відомо, що у 6 сезоні буде більше серій, ніж у 5-му. Однак це не означає, що очікується багато історій. У 5 сезоні «Чорного дзеркала» було лише три епізоди.

Уточнюється, що 6 сезон серіалу «Чорне дзеркало» буде ще кінематографічнішим і масштабнішим, ніж попередні. Кожна серія розглядатиметься як окремий фільм. Втім, у цьому нічого дивного. У «Чорному дзеркалі» і раніше були грандіозні епізоди, які тривали понад годину. А в 2018 році вийшов фільм «Чорне дзеркало. Бузогриз».

Творець «Чорного дзеркала» Чарлі Брукер у 2020 році зізнався Radio Times, що сумнівається у необхідності розповідати нові похмурі історії про проблеми суспільства. На думку Брукера, за часів коронавірусу глядачам цікавіші позитивні історії. Автор хоче зайнятися комедійними проектами, тому навряд чи працюватиме над 6 сезоном.

У першому трейлері серіалу «Жінка-Галк» показали кузину Галка, самого Галка та Мерзота

Пригоди адвоката-супергероїні Дженніфер Волтерс побачимо в серпні.

Вийшов перший трейлер серіалу «Жінка-Галк». У шоу про пригоди кузини Галка повернуться сам Галк та його заклятий ворог Мерзота.

Marvel Studios продовжує експериментувати із жанрами – свій новий проект «Жінка-Галк» студія вирішила зробити комедією. За сюжетом адвокату Дженніфер Волтерс (Тетяна Маслані) терміново потрібне переливання крові. На допомогу героїні приходить її двоюрідний брат – Брюс Беннер (Марк Руффало) з Месників. І після процедури переливання крові Дженніфер отримує від двоюрідного брата надприродні здібності.

Брюс навчає Дженніфер контролювати суперсили. Героїня освоює нові здібності та звикає до перевтілень у Жінку-Галка. І тим часом Дженніфер намагається встигати вирішувати робочі питання. Героїня спеціалізується у справах, пов'язаних із надприродним. І під час роботи Дженніфер перетинається з Емілем Блонський (Тім Рот) із «Неймовірного Галка».

Блонськи ув'язнений, проте лиходій цілком може вибратися на волю. У трейлері можна побачити, як Блонський перетворюється на Мерзоту - може, в цій же сцені він і втече. І тоді Волтерс доведеться з ним битися.

У шоу ще повернеться Вонг (Бенедікт Вонг). За чутками, може бути камео ще одного знаменитого адвоката кіновсесвіту Marvel - Шибайголови (Чарлі Кокс).

Прем'єра серіалу "Жінка-Галк" відбудеться на Disney+ 17 серпня. У шоу буде 9 серій.

У Голлівуді знімуть нову «Лігу видатних джентльменів»

Історію пригод Алана Квотермена та компанії наблизять до сюжету коміксів.

Фільм «Ліга видатних джентльменів» 2003 отримає перезапуск. 20th Century Studios вже розпочала розробку нової картини.

The Hollywood Reporter повідомляє, що сценарій для нової Ліги видатних джентльменів напише Джастін Гейт. Автор працював над такими картинами, як «Ліки від щастя», «Дорога змін» та «Червоний горобець».

Про сюжет поки не повідомляється. Проте відомо, що автори збираються надихатись коміксами серії «Ліга видатних джентльменів» WildStorm/DC, а не фільмом 2003-го. Перша Ліга видатних джентльменів була вільною адаптацією коміксів.

Продюсер першої «Ліги видатних джентльменів» Дон Мерфі займеться продюсуванням та перезапуском. Фільм випустить сервіс Hulu.

Перший комікс серії "Ліга видатних джентльменів" вийшов у 1999 році. Автор Алан Мур та ілюстратор Кевін О'Ніл створили команду в дусі Ліги справедливості, до якої увійшли герої класичних літературних творів. Так, головними героями в коміксах виступають Міна Мюррей, яку вкусив Дракула, Алан Квотермена, капітан Немо, Людина-невидимка, а також професор із роздвоєнням особи – Генрі Джекілл та Едвард Гайд.

Комікси серії "Ліга видатних джентльменів" виявилися справжнім хітом. Перший том навіть отримав премію Брема Стокера за найкращу ілюстровану розповідь. А ось фільм 2003-го глядачі та критики не оцінили. Втім, негативні відгуки не завадили картині заробити в касі аж 179 млн. доларів при бюджеті в розмірі 78 млн. доларів.

Нагадаємо, «Ліга видатних джентльменів» 2003 стала останнім фільмом Шона Коннері. Актор помер у 2020 році.

З'явився новий тизер фільму «Елвіс» із піснею Maneskin

Група переспівала трек Елвіса Преслі "If I Can Dream".

Вийшов новий тизер фільму "Елвіс", байопіка Елвіса Преслі. У ньому можна почути кавер-версію його пісні If I Can Dream у виконанні Maneskin.

Окрім Maneskin, у роботі над саундтреком «Елвіса» брали участь Doja Cat та кантрі-зірка Кейсі Масгрейвс. Перша записала пісню Vegas, друга - кавер хіта Преслі Cant Help Falling In Love.

Режисером «Елвіса» став Баз Лурман, головну роль виконав Остін Батлер, а Том Генкс перетворився на полковника Тома Паркера, менеджера співака. Картину вже схвалили Прісцилла Преслі та Ліза Марі Преслі, вдова та дочка короля рок-н-ролу відповідно. За словами Прісцилли Преслі, вона «пережила заново кожен момент» і відходила від емоцій кілька днів. Ліза Марі Преслі вважає, що Батлер має отримати "Оскар" за свою гру, а сам фільм назвала "ефектним видовищем".

Світова прем'єра «Елвіса» має відбутися на Канському кінофестивалі, у кінотеатрах він вийде 24 червня.

3 сезон мультсеріалу «Зворотний бік Землі» вийде у липні

Серій буде більшим, ніж зазвичай.

Стало відомо, коли вийде 3 сезон мультсеріалу «Зворотний бік Землі». Нові серії шоу Hulu побачимо у липні.

Дату прем'єри 3 сезону "Зворотної сторони Землі" розкрили на офіційній сторінці мультика у Twitter. У пості зазначили, що реліз відбудеться 13 липня:

«Ви, набридливі земляни, не переставали питати, отож. 3 сезон. 13 липня".

Майбутній 3 сезон буде найбільшим у мультсеріалі. На фанатів чекають аж 12 епізодів шалених пригод інопланетян на Землі. У першому сезоні «Зворотної сторони Землі» було вісім серій, а в другому – дев'ять. Фінальний 9 епізод 2 сезону виявився різдвяним спецвипуском.

Про дату релізу 3 сезону "Зворотної сторони Землі" написав у себе в Twitter і сценарист Майк Макмехан (Рік та Морті). Автор заодно пообіцяв круті сюрпризи. Також Макмехан натякнув, що в нових серіях глядачі дізнаються багато цікавого про мешканців стіни у будинку головних героїв:

«Більше інопланетян, більше стіни, більше того, чого ви й уявити не можете!»

За сюжетом мультсеріалу «Зворотний бік Землі» інопланетяни Корво, Террі, Юмьюлак, Джессі та Пупа змушені залишити свою планету Шлорп, яку зруйнував астероїд. Герої приземляються на Землю, де й наважуються влаштуватися. Прибульці прикидаються звичайними людьми і заразом вивчають людство.

Серіал "Баррі" офіційно продовжили на четвертий сезон

HBO замовив четвертий сезон кримінальної комедії «Баррі» з Біллом Гейдером («Воно 2»).

Зйомки стартують у червні. Окрім виконання головної ролі, Гейдер також особисто зрежисує вісім серій сезону.

«Баррі» розповідає про кілера, який перебуває в екзистенційній кризі. Щоб змінити обстановку, герой починає відвідувати акторські курси, що призводить до непередбачуваних наслідків. Залишити світ контрактних убивств виявляється дуже непросто.

У серіалі також знімаються Генрі Вінклер, Сара Голдберг, Ентоні Керріган та ін. В даний час продовжується показ третього сезону.

Зірка «Ходу королеви» поставить нео-горор про домогосподарку-собаку з Емі Адамс

Компанія Searchlight Pictures придбала права на виробництво нового проекту «Nightbitch» з шестиразовою номінанткою на «Оскар» Емі Адамс у головній ролі.

Фільм у жанрі нео-горор розповість про жінку, яка страждає від постродової депресії і ночами перетворюється на собаку.

Режисеркою та сценаристкою стрічки виступить Маріель еллер («Хід королеви», «Чудовий день у нашому районі»). В основу фільму покладено однойменний дебютний роман Рейчел Йодер.

Зйомки Nightbitch стартують у вересні в Лос-Анджелесі. Фільм вийде 2023 року на стрім-сервісі Hulu.

Режисер «Ванди/Віжн» зніме серіал про Ґодзіллу

Постановник Метт Шекман («Ванда/Віжн») приєднався до серіалу «Ґодзілла» стрім-сервісу Apple TV+. Він зрежисує перші дві серії та також виступить продюсером проекту.

Вперше про серіал стало відомо у січні цього року. Сюжет шоу простежить за сім'єю, яка виявляє, що Всесвіт монстрів (MonsterVerse) реальний, розкриє секрети свого родоводу і простежить його зв'язок з таємничою організацією «Монарх».

Шоураннерами та сценаристами нової «Ґодзілли» є Кріс Блек («Зоряний шлях: Ентерпрайз») та Метт Фрекшн («Соколіне Око»). Їм також асистує Джобі Гарольд («Грань майбутнього», «Обі Ван-Кенобі»).

Акторський склад та дата релізу серіалу не повідомляються. Історія гігантського монстра-мутанта за останні кілька років знайшла кілька ремейків і сиквелів, включаючи фільм 2014 року, продовження «Король монстрів» та недавній «Ґодзілла проти Конга».

Вийшов трейлер документального фільму про Дженніфер Лопес

Netflix випустив трейлер стрічки «Перерва» (Halftime) про життя і кар'єру співачки та актриси Дженніфер Лопес.

У фільмі буде розказано про початок творчого шляху артистки в 1990-х, підготовку до шоу на «Супер Боулі», номінації на «Оскар» за фільм «Стриптизерки», виступ на інавгурації президента США Джо Байдена та ін.

Режисеркою «Перерви» виступила Аманда Мічелі. "Перерва" відкриє фестиваль "Трайбека" 8 червня. На Netflix картина стане доступною 14 червня.

Джуліанн Мур зніметься у новому фільмі від постановниці «Щось не так з Кевіном»

Лауреатка «Оскара» Джуліанн Мур та зірка серіалу «Вбиваючи Єву» Сандра О виконають головні ролі у фільмі «Кам'яний матрац» (Stone Mattress). Режисеркою картини виступить Лінн Ремсі («Щось не так із Кевіном», «Тебе ніколи тут не було»).

Сюжет заснований на оповіданні «Кам'яний матрац» письменниці Маргарет Етвуд («Розповідь служниці»). Дія трилера розгортається на круїзному лайнері серед Антарктики. Одна з пасажирок Верна (Мур) заводить знайомство із двома іншими мандрівниками. Відпочинок поступово обертається кошмаром і змушує Верну згадати минулі травми.

Ремсі також адаптує сценарій «Кам'яного матрацу». Зйомки відбудуться у Гренландії та Ісландії у вересні.

Мур нещодавно зіграла у серіалі «Історія Лізі» від Apple TV+ та у режисерському дебюті Джессі Айзенберга «Коли ти закінчиш рятувати світ». Сандра О завершила зйомки в «Вбиваючи Єву» та очолила новий горор «Мама».


Читати також