15-05-2022 Розваги 716

Новини музики за тиждень. 15.05.2022

Новини музики за тиждень. 15.05.2022

На численні прохання ми відновлюємо рубрику Новини музики за тиждень.

Отож, ми знову розповідаємо про новини із сфери музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам всім неба!

Перемога України на "Євробаченні"

Гурт "Kalush Orchestra" виграв "Євробачення" уперше в історії конкурсу з хіп-хопом. Шоу в Турині принесло й інші сюрпризи. Проте, для Німеччини - знову неприємний. Репортаж DW.

Україна втретє перемогла на "Євробаченні". Чи виграла би пісня "Stefania" у виконанні Kalush Orchestra, якби не було війни, сказати важко. Так, національні журі дали українцям "тільки" четверте місце. Глядачі ж значно вище оцінили найкращий за конкурсний тиждень виступ гурту. Політична складова перемоги України на "Євробаченні-2022" - тема для окремого коментаря. Що ж до її музичної частини, то, як зазначив фронтмен гурту Олег Псюк: перемога на конкурсі - вперше з хіп-хопом.

Фаворити глядацького голосування "Євробачення-2022"

Мікс із техно та українського фольку на "Євробаченні-2021" у Роттердамі приніс групі Go_A високе п'яте місце у загальному заліку та друге - за підсумками глядацького голосування. Цього року Україна поставила на ту саму карту, замінивши техно хіп-хопом. У поєднанні з лаконічною, але дуже виразною графікою номер Kalush Orchestra чудово виглядав на сцені в Турині. Ставка виявилася безпрограшною: і на національному відборі, і на "Євробаченні" телеглядачі дали композиції "Stеfania" перше місце.

Святослав Вакарчук виступив на Чорнобильській АЕС

Лідер та вокаліст «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук виступив із піснею на Чорнобильській АЕС. Відео виступу було опубліковано у його соцмережах, а також на сторінках рок-групи.

Музикант виконав композицію "Все буде добре". Під час вистави він також носив білий захисний костюм.

«Можливо, це перша в історії музична вистава на Чорнобильській електростанції!» - Написав у Twitter Вакарчук.

OneRepublic поділилися піснею "I Ain't Worried" із саундтреку фільму "Топ Ґан: Меверік"

У червні у гурту може вийти новий альбом "Never Ending Summer".

OneRepublic випустили трек I Ain't Worried, він прозвучить у фільмі Топ Ґан: Меверік. Разом із треком гурт показав кліп із кадрами з кінокартини.

Крім "I Ain't Worried", в саундтрек нового "Топ Ґан" увійде пісня Леді Гаги "Hold My Hand", також у його творенні взяли участь Ганс Циммер, Гарольд Фальтермаєр та Майлз Теллер. А ось Twenty One Pilots спочатку запросили написати музику для фільму, але потім Том Круз "всіх звільнив".

Останній сьогодні альбом OneRepublic «Human» виходив влітку 2021 року. Восени гурт випустив пісню «Sunshine», записану для фільму «Великий червоний пес Кліффорд». Якщо вірити порталу Genius, Sunshine і I Ain't Worried можуть увійти в новий альбом OneRepublic Never Ending Summer, реліз якого, можливо, відбудеться в червні. Також у трекліст можуть потрапити пісні West Coast і You Were Loved, дует з Gryffin.

Фільм "Топ Ґан: Меверік" вийде на екрани 26 травня. Крім Тома Круза, у ньому знялися Вел Кілмер, Майлз Теллер та Дженніфер Коннеллі.

Кендрік Ламар повернувся із першим за 5 років альбомом «Mr. Morale & The Big Steppers»

Реліз справді виявився подвійним: тут 18 треків.

Кендрік Ламар поділився альбомом «Mr. Morale & The Big Steppers», першим за п'ять років. У його записі взяли участь Summer Walker, Kodak Black, Baby Keem, Ghostface Killah з Wu-Tang Clan та Бет Гіббонс із Portishead.

Чутки справдилися – “Mr. Morale & The Big Steppers» справді подвійний альбом. До нього увійшло 18 пісень, але недавнього синглу The Heart Part 5 у треклісті не виявилося.

“Mr. Morale & The Big Steppers» очолив чарти Apple Music у 72 країнах світу та чарти iTunes у 30 з лишком країнах. Судячи з перших рецензій, музичним критикам альбом дуже сподобався. Портал The Line Of Best Fit назвав його «Новим Завітом Кендріка Ламара», а сайт ClashMusic – «однією із найглибших, найскладніших та відвертих заяв» у кар'єрі репера. Обидва видання поставили платівці найвищу оцінку в десять балів.

Проте невдоволені теж знайшлися: деякі фанати розчарувалися, що на “Mr. Morale & The Big Steppers» немає хітів на кшталт «HUMBLE.» та «DNA.» з попереднього альбому Ламара DAMN.

Вийшов новий альбом Florence and the Machine "Dance Fever"

Казка у 14 піснях.

Florence and the Machine випустили перший за чотири роки альбом Dance Fever. За словами вокалістки Флоренс Велч, він нагадує її дебютну роботу «Lungs», але в ньому більше самопізнання.

Велч також назвала платівку «казкою із 14 пісень». "Dance Fever" вже очолила iTunes-чарти у 13 країнах світу, включаючи Канаду та Австралію.

Основними продюсерами альбому "Dance Fever" виступили Джек Антонофф, відомий по роботі з Тейлор Свіфт, Ланою Дель Рей та Лорд, та Дейв Бейлі, вокаліст Glass Animals. Як розповіла Велч, у них абсолютно різний підхід до аранжувань. Антонофф - мінімаліст, якому найбільше важливі вокал і текст, а Бейлі, навпаки, максималіст, який бажає вставити в пісню якнайбільше звуків.

Критикам та слухачам альбом Florence and the Machine "Dance Fever" сподобався. Видання ClashMusic назвало його "танцювальною вечіркою, на якій ви звільните своїх демонів, а вони накладуть ще одне заклинання". На думку газети The Independent, Флоренс Велч – «одна з найхвилюючих поп-зірок свого покоління», а «Dance Fever» – «чудова дикість».

Том Йорк і Джонні Грінвуд із Radiohead випустили альбом "A Light for Attracting Attention"

Це дебютна платівка їхнього проекту The Smile.

У Мережі з'явився дебютний альбом The Smile, нового гурту Тома Йорка та Джонні Грінвуда з Radiohead. До треклісту увійшло 13 композицій, у тому числі пісня «Pana-vision», яка прозвучала у «Гострих каптурах».

Окрім Йорка та Грінвуда, у проекті The Smile задіяний британський музикант Том Скіннер, барабанщик джазового гурту Sons of Kemet.

Історія The Smile розпочалася під час карантину у 2020-му, а їх перший офіційний виступ відбувся у травні 2021-го на онлайн-трансляції Glastonbury. Але дебютний сингл You Will Never Work In Television Again вийшов лише на початку 2022-го.

Альбом A Light for Attracting Attention отримав переважно позитивні відгуки критиків. На думку порталу Pitchfork, він «показує творчі відносини між Йорком та Грінвудом як ніколи раніше». Журнал NME вважає, що учасники гурту записали чи не «найзахоплюючі та переконливі пісні у своїй кар'єрі». Видання musicOMH відзначило, що слухачі навряд чи знайдуть відповідний саундтрек до нинішніх «тривожних і досить жахливих часів».

Прихильниця Metallica народила сина під час концерту гурту у Бразилії

Малюк з'явився світ під звуки «Enter Sandman».

Фанатка Metallica Джойс Фігейро стала матір'ю прямо під час виступу улюбленого гурту в бразильському місті Курітіба. Під звуки Enter Sandman вона народила хлопчика, якого назвали Луаном.

Дівчина просто не встигла дістатися місцевого пологового будинку – все трапилося посеред виступу. Як розповіла Фігейро, її син з'явився на світ, «струшуючи всі металеві конструкції»:

«Я навіть не могла уявити, що потраплю на концерт Metallica на 39-му тижні вагітності, і цей хлопчик народиться прямо там, у залі Couto Pereira. За три пісні до кінця шоу, під "Enter Sandman"».

Джойс Фігейро – татуювальниця за професією та велика шанувальниця Metallica, вона намагається не пропускати жодного їхнього концерту. Луан став її другою дитиною, вона також виховує трирічну дочку.

Metallica не випускали нової музики з 2016 року, натомість гітарист гурту Кірк Гемметт представив у квітні сольний EP «Portals».

Рок-група Maneskin випустила новий сингл Supermodel

Італійський рок-гурт Maneskin випустив свій новий сингл під назвою «Supermodel».

Сингл вийшов у світ 13 травня.

Новинку повторно було представлено у форматі живого виступу на «Євробаченні 2022», де Maneskin виступив у фіналі конкурсу – рок-гурт вигравав «Євробачення» у 2021 році. 

Варто зазначити, що фронтмен Maneskin Дам’яно Давід травмувався прямо перед фіналом Євробачення 2022. Музикант поділився знімком, на якому постав з тростиною, проте запевнив, що вона не завадить йому виступити на конкурсі.

Нагадаємо, що на Євробаченні 2021 Maneskin перемогли з композицією Zitti E Buoni. Після перемоги на конкурсі колектив набув великого успіху в усьому світі, а фанати з нетерпінням чекають на їхні нові роботи та концерти.


Читати також