Як вибрати міжкімнатні двері?

міжкімнатні двері

Якщо серйозно почати вникати в нюанси виготовлення дверей, то приходиш до єдиного висновку - ідеального вибору та відповіді на запитання "які двері краще?" не існує. Шпон, екошпон, масив... - у морі інформації, що наплодилася в Інтернеті, не тільки легко заплутатися, а й міститься маса комерційних хитрощів і спеціальних недоглядів. Читаєш опис дверей на якомусь сайті - чудові! А поруч такі ж двері втричі дешевші з не менш особливим описом. На картинках різні двері виглядають однаково непогано, діляться на хороші і дуже хороші , але ж Ви вибираєте не фотографа?

Вибір виробника та фірми

Хороші двері - це контроль якості всіх деталей виробництва, реальна відповідність технічним вимогам, професійне обладнання та безліч інших тонкощів, які по «обкладинці» визначити нелегко. Розписати під фото, які розумні досягнення цивілізації та суперматеріали використовуються у виробництві дверей не так уже й складно, але ж Ви шукаєте не письменника?

Важко визначитися і за відгуками про міжкімнатні двері на різних спеціалізованих форумах - найчастіше такі теми перетворюються на битву представників продавців та виробників, які нахвалюють свій товар і критикують конкурентів. Складно в результаті розпізнати - хто хвалить себе, хто лає конкурентів або хто саме винен у недоліках тих чи інших дверей - продавець, покупець чи виробник. І чим більше дізнаєшся - тим більше сумнівів: які купити двері? На що справді потрібно дивитися, вибираючи міжкімнатні двері?

Місце встановлення дверей

Очевидно, що першочергові питання – де і як будуть використовуватися двері . У ванній, у дитячій, у залі, чи часто відкриватиметься, чи викличе ніжні почуття у якогось домашнього вихованця... Двері з масиву можуть погано почуватися на життєдіяльній кухні, скло додасть кімнаті освітленості та відчуття простору, але може перешкодити дрімаючим вранці «совам», а екошпон припаде до вподоби господарям, що уникають частих прибирань.

Вибір покриття

Екошпон, ламінатин, двері фільончасті та щитові - у всіх цих премудростях дверної справи намагається розібратися чи не кожен, хто зіштовхнувся з вибором міжкімнатних дверей. І, як правило, заплутується ще більше. Звичайно ж, різниця між типами покриттів та конструкцій є. І про всі тонкощі бажано знати, коли усвідомлено підбираєш собі щось, належне прослужити вірою та правдою щонайменше кілька років. Але загалом і ця різниця виражається не так принципом, як якістю виконання і, зрештою, ціною дверей. І важливо розуміти ці відмінності саме з погляду смакових переваг і вимог до функцій дверей.

Погодьтеся - якби виробники винайшли ідеальні двері за вигідною ціною, то саме питання вибору, мабуть, уже не стояло б. Двері, як і люди, досить різні, і кожна має якісь свої особливості. Але відмінними або просто хорошими їх робить не якась чарівна формула виготовлення, а саме праця людей, що їх виробляють, і грамотна експлуатація.

Безпека та екологічність

Провідні виробники вже давно у разі застосування будь-яких синтетичних матеріалів звертають увагу на їхню безпеку. І великої різниці між дійсно якісними зразками різних ступенів натуральності практично немає. А якщо Вам цікаво, що з кубометра деревини виходять в середньому три двері з масиву або десяток-півтора шпонованих, або ж до п'ятдесяти з покриттям з екошпону, то Ваш інтерес у цій пропозиції, сподіваємось, задовольнили.

профіль

Сюрпризів при неправильному виборі дверей може статися чимало, аж до загрози для здоров'я Вашої родини. Тому визначайтеся спершу з виробником - це найкраща гарантія, що Ваші двері успішно прослужать багато років, радуючи стабільним зовнішнім виглядом та функціоналом.

Колір, ціна, дизайн

Використання сучасних технологій дозволяє запропонувати широкий вибір на будь-який смак і колір, а за певну доплату нерідко можна замовити індивідуальні декоративні та функціональні елементи. Так що підключайте фантазію, визначайтеся з бюджетом – і вперед. І пам'ятайте - налагоджене як годинник виробництво також знижує ціну. І якщо зроблені з якісних матеріалів на сучасних верстатах умовні двері «А» дорожчі на 10% дверей «Б», виготовлені з використанням великої частки ручної праці та стародавнього обладнання, це не означає, що двері «А» всього на 10% кращі двері "Б". Навіть якщо зовні обидві виглядають однаково. А ось прослужити на 10 років більше вони можуть.

Доставка та встановлення

Цей пункт за важливістю найчастіше виявляється чи не найголовнішим. Можна купити хороші двері, але недогляд продавця або покупця до питань упаковки та транспортування може призвести до появи дефектів задовго до встановлення. Ну і сам монтаж - надважливий процес, від правильності якого залежить справне довготривале функціонування дверей. Ключові моменти експлуатації (волого- та шумостійкість, живучість фурнітури, зручність використання) пристойно значно залежать від якості установки .


Читати також