Навіщо організму кальцій?

кальцій в організмі

Проблеми з кістковою тканиною вкрай поширені, а саме: остеопороз. Цією недугою за статистикою страждає понад 200 млн людей по всьому світу. Основна причина виникнення остеопорозу — нестача кальцію в кісткових і хрящових тканинах, тому прийом необхідних доз кальцію щодня є найкращою профілактикою виникнення захворювань опорно-рухового апарату. Проте ця хімічна сполука необхідна не тільки кістковій системі, кальцій в організмі людини виконує величезний ряд функцій, про які далі йтиметься.

Основні функції кальцію

  • Є основним матеріалом, з якого людське тіло вибудовує кістковий каркас, хрящі та тканини суглобів.
  • Необхідний для підтримки міцності зубів.
  • Бере участь у функціонуванні нервової системи.
  • Контролює нормальну роботу м'язів.
  • Бере участь у роботі серцево-судинної системи, регулює кров'яний тиск.
  • Є одним з елементів, що передають нервові імпульси від мозку по всій нервовій системі.
  • Бере участь у процесі утворення гормонів і ферментів.
  • Необхідний для нормального згортання крові.
  • Бере участь у підтримці судинної сітки.

Як бачите, роль кальцію в організмі людини величезна. При його нестачі не можуть нормально функціонувати майже всі системи, що спричиняє появу серйозних захворювань. Добре, що компенсувати нестачу кальцію в організмі можна у різний спосіб.

Як поповнити нестачу кальцію

Головним джерелом одержання цього хімічного елементу є збалансоване харчування. Велика кількість кальцію міститься у молочних продуктах, зернових, зелені, горіхах, сухофруктах, бобових. Раніше як додаткове джерело кальцію використовувалась крейда або перетерта яєчна шкаралупа. Люди вдавалися до таких способів, бо не могли забезпечити собі та своїм близьким повноцінного, збалансованого харчування.

Другий спосіб отримання кальцію — прийом спеціальних препаратів. Одним із найефективніших вважається вітамінний комплекс Кальцемін®. До його складу, крім безпосередньо самого кальцію, включено вітамін D3 та ряд мікроелементів, які допомагають засвоїти кальцій повністю. Цинк, бор, марганець і мідь вкрай необхідні організму людини для того, щоб засвоїти цей хімічний елемент. Організм людини не завжди може засвоїти кальцій з отриманих продуктів. У них може не бути необхідної кількості мікроелементів, тому гарантовано засвоїти кальцій допоможуть збалансовані вітамінні комплекси.

УВАГА!!! Перед тим, як застосовувати той чи інший препарат, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!


Читати також