Що потрібно знати про реєстрацію на авіарейс в аеропорту

реєстрація на авіарейс

Перший політ на літаку – це часто великий стрес, пов'язаний з сильними емоціями. Щоб не напружуватися перед поїздкою, варто заздалегідь підготуватися до необхідних формальностей, які вам доведеться виконати перед вильотом.

Про що варто пам'ятати перед проходженням реєстрації на авіарейс?

Обов’язково продумайте транспорт до аеропорту. Якщо ви їдете на власному автомобілі, забронюйте місце на стоянці заздалегідь, щоб не втрачати час і не спізнитися на реєстрацію. Часто авіакомпанії організовують трансфер до аеропорту, у такому разі вам слід чітко знати місце та час збору пасажирів.

У чому полягає реєстрація в аеропорту?

Реєстрація – це фактично перший крок під час подорожі літаком. Дана процедура є обов’язковою для всіх пасажирів. Під час реєстрації здійснюється перевірка документів, перевірка зареєстрованого багажу (при необхідності) та оформлення посадкового талона.

Зазвичай більшість операцій здійснюються в аеропорту, але деякі перевізники дозволяють або заохочують мандрівників частково реєструватися на рейс онлайн. Однак у цій статті ми зупинимося на тому, як пройти реєстрацію саме в аеропорту.

Як пройти реєстрацію в аеропорту?

Ви встигли в аеропорт. Що далі?

  • Спочатку знайдіть свій рейс на табло вильоту, потім біля нього знайдіть номер стійки реєстрації.
  • Підготуйте документи, які знадобляться для контролю: паспорт, видрук авіаквитка, візу (якщо потрібна для країни, куди ви летите).
  • Якщо ви подорожуєте з багажем, здайте його на стійці реєстрації.
  • Потім перейдіть до брамки безпеки для перевірки.
  • Ручну поклажу (ту, яку ви берете з собою в літак) складіть в контейнер і покладіть на спеціальну рухому стрічку. Також помістіть в контейнер електроніку та всі предмети з металевими елементами (ювелірні вироби, пояс, годинник, монети). Перевезення ручної поклажі має свої правила, і в ній не можна везти будь-що. На спеціальних інформаційних стендах в аеропорту ви знайдете перелік того, що дозволено везти, а що ні.
  • Поки ваш багаж сканується, вас перевірять біля брамки, щоб переконатися, що на вас немає інших металевих предметів. Якщо брамка подасть звуковий сигнал, доведеться пройти особисту перевірку.
  • Пройшовши перевірку, візьміть свої речі та вирушайте в зал відправлення. Зазвичай там можна купити їжу або напої.
  • Перед посадкою в літак вас попросять пред'явити посадковий талон і документ, що посвідчує особу.

Читати також