11-12-2022 Розваги 707

Новини кіно за тиждень. 11 грудня 2022

Новини кіно за тиждень. 11 грудня 2022

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

З'явився перший кадр із сиквела «Джокера»

Джокер 2

У Мережі став доступний дебютний кадр із фільму «Джокер: Божевілля на двох». Продовження «Джокера» 2019 року з Хоакіном Феніксом вийде у прокат 4 жовтня 2024 року.

Режисер фільму Тодд Філліпс також повідомив про початок зйомок картини, яка триватиме до квітня. Дія сюжету розгорнеться в лікарні "Аркхем" Артур Флек/Джокер познайомиться з Гарлі Квін (Леді Гага).

У «Божевілля на двох» також зіграють Брендан Глісон, Кетрін Кінер і Зазі Бітц. Сценарій Філліпс написав разом зі Скоттом Сілвером.

Стали відомі найкращі фільми та серіали року за версією AFI

тар фільм

Американський інститут кінематографії (AFI) опублікував щорічні списки головних проектів 2022 року, знятих виключно у США.

У топ-10 фільмів потрапили:

• «Аватар: Шлях води»
• «Все завжди і водночас»
• «Говорять жінки»
• «Її правда»
• «Жінка-король»
• «Ноу»
• «Тар»
• «Топ Ган: Меверік»
• «Фабельмани»
• «Елвіс»

Десятка серіалів була укомплектована таким чином:

• "Білий Лотос"
• «Дорога в тисячу»
• «Хтось десь»
• «Краще подзвоніть Солу»
• «Ведмідь»
• «Мо»
• «Початкова школа «Ебботт»»
• «Пси резервації»
• «Поділ»
• «Хитрощі»

Спеціальної згадки удостоїлися ірландські «Банши Інішерина» Мартіна Мак-Дони.

З'явився тизер другого сезону "Перрі Мейсона"

Кримінальний нуар "Перрі Мейсон" повернеться на телебачення 6 березня. Паралельно канал HBO також презентував дебютний тизер другого сезону шоу.

Проект є ремейком однойменного серіалу 1957 року. За сюжетом адвокат Перрі Мейсон підробляє приватним детективом і самостійно шукає мотиви злочинів. У новому сезоні дія перенесеться в 1933 і буде зосереджена на загадковому вбивстві одного з членів впливової нафтової династії.

До головної ролі повернеться лауреат «Еммі» Меттью Різ («Американці»). У серіалі також знімалися Шей Віґем, Кетрін Вотерстон, Гоуп Девіс та номінант на премію «Оскар» Пол Рейсі («Звук металу»). Виконавчим продюсером виступив Роберт Дауні-молодший.

Тейлор Свіфт зніме повнометражний фільм

Тейлор Свіфт

Поп-співачка Тейлор Свіфт офіційно дебютує у повнометражному кіно. Вона зрежисує та напише сценарій безіменного проекту для студії Searchlight Pictures.

Деталі сюжету не повідомляються. Свіфт також візьме на себе продюсерські обов'язки. Вона вже ставила деякі музичні відео на свої пісні, включаючи торішній десятихвилинний кліп на All Too Well із зіркою «Дивні дива» Седі Сінк. Кліп офіційно допущено до участі у премії «Оскар» (номінація «кращий короткометражний фільм»).

Вийшов тизер міні-серіалу «Сантехніки Білого дому»

Канал HBO представив перший погляд на нове шоу "Сантехніки Білого дому". П'ятисерійний трилер про передумови та наслідки Вотергейтського скандалу вийде у березні.

Сюжет серіалу розвивається навколо колишніх агентів ЦРУ та ФБР Говарде Ханте (Вуді Гаррельсон) та Гордоні Лінді (Джастін Теру). Ті в 1972 році на замовлення президента Річарда Ніксона розробляють план і проникають у штаб-квартиру Демократичної партії США. Подальші події призведуть до імпічменту Ніксона і назавжди увійдуть до історії.

У «Сантехніках» також знімалися Ліна Гіді, Донал Глісон, Джуді Грір, Кетлін Тернер, Кірнан Шипка, Ф. Мюррей Абрахам та Джон Керролл Лінч. Шоураннерами та сценаристами виступили автори «Віце-президента» Алекс Грегорі та Пітер Гайк.

Точна дата релізу поки що невідома.

Метт Деймон та Кейсі Аффлек зіграють у ще одній комедії про пограбування

The Instigators

Лауреати «Оскара» та зірки «Друзів Оушена» Метт Деймон та Кейсі Аффлек возз'єднаються на зйомках нового проекту. Фільм «Підбурчувачі» (The Instigators) випустить стрім-сервіс Apple TV+.

За сюжетом, два злодії змушені ховатися після невдало пограбування. Їм допомагає у бігах терапевт одного з героїв. Режисером «Підбурювачів» виступить Даг Лайман.

Деймон візьме на себе продюсерські обов'язки спільно з Беном Аффлеком та їхньою нещодавно освоєною компанією Artists Equity. Точна дата релізу тримається у секреті. Над сценарієм працював Чак МакЛеан.

Джейк Джилленгол зіграє у новому серіалі Apple TV+

Презумпція невинуватості

Номінант на Оскар Джейк Джилленгол веде переговори про участь у першому великому серіалі у своїй кар'єрі. Актор може виконати головну роль у новому проекті Apple TV+ "Презумпція невинності", повідомляє Deadline.

В основі серіалу виявиться однойменний роман Скотта Туроу 1987 року. Джилленгол зіграє прокурора Расті Себіча, якого звинувачують у вбивстві підлеглої. Обидва полягали у романтичних відносинах, тому Сабіч йде на все, щоб довести свою невинність.

«Презумпція невинності» вже була екранізована 1990 року — у трилері знімався Гаррісон Форд. Над новою версією працює автор "Великої маленької брехні" Девід Е. Келлі. Виконавчими продюсерами виступлять Джилленгол, Келлі та Джей Джей Абрамс.

За даними порталу The Illuminerdi, роль дружини Расті в серіалі дістанеться Кірстен Данст. Джилленгол та Данст зустрічалися з 2002 по 2004 рік.

Вийшов трейлер фільму «Блідо-блакитне око» з Крістіаном Бейлом

Netflix опублікував дебютний трейлер «Блідо-блакитного око». Трилер із Крістіаном Бейлом у головній ролі вийде на стрімінгу 6 січня.

В основу стрічки покладено однойменний роман Луї Байяра. За сюжетом, в 1830 молодий письменник Едгар Аллан По (Гаррі Меллінг) разом з досвідченим детективом Огастасом Лендором (Бейл) розслідують серію вбивств кадетів у військовій академії.

У фільмі також знімалися Джилліан Андерсон, Люсі Бойнтон, Шарлотта Генсбур, Роберт Дюваль, Фред Хехінгер, Тобі Джонс, Тімоті Сполл та ін. Режисером та сценаристом виступив Скотт Купер. Бейл також став виконавчим продюсером картини.

З'явилося відео з невдалими дублями зі зйомок «Венздей»

Netflix опублікував кумедне відео з невдалими дублями зі зйомок серіалу «Венздей». Ролик доводить, що сувора Венздей Аддамс насправді дуже весела дівчина.
Відео опублікували на офіційній сторінці Netflix у Twitter. У коментарі до посту написали:

«Невдалі дублі зі зйомок "Венздей"! Дженна Ортега, яка ламає свого персонажа, – наш улюблений момент цього тижня».

У ролику Дженна Ортега справді «ламає» свою героїню Венздей. У серіалі дівчина рідко посміхається і робить моторошні вчинки. Венздей часто приколюється, але всі її жарти досить похмурі. А у відео Венздей постає зовсім не такою, якою ми її знаємо з шоу. Венздей веселиться, сміється з себе і показує «лайк» оператору.

Ґільєрмо дель Торо розповів, чого очікувати від 2 сезону серіалу «Кабінет курйозів Ґільєрмо дель Торо»

Кабінет курйозів Ґільєрмо дель Торо

Ґільєрмо дель Торо поділився новими подробицями про можливий 2 сезон хорор-серіалу «Кабінет курйозів Ґільєрмо дель Торо» на Netflix. За словами творця шоу, у нових серіях буде лялькова анімація.

У новому інтерв'ю Comic Book у Ґільєрмо дель Торо запитали, чи збирається Netflix продовжувати «Кабінет курйозів Ґільєрмо дель Торо» на 2 сезон. Автор зізнався, що не знає планів босів сервісу. При цьому Ґільєрмо дель Торо зазначив, що у разі затвердження 2 сезону він включить до нової збірки страшилок епізод зі стоп-моушен анімацією:

«Я поки не знаю [чи буде 2 сезон]. Вони не кажуть нам. Як у "Чарівнику країни Оз", треба чекати, коли зателефонує чарівник і скаже, робити це чи ні. […]. Я хотів би продовжити, тому що це шоу дозволяє нам створити ідеальне середовище для різних режисерів, але водночас над серіалом потрібно багато працювати. Якщо буде другий сезон, то ми покажемо один стоп-моушен-хорор».

На виробництво 1 сезону серіалу "Кабінет курйозів Ґільєрмо дель Торо" у творців дійсно пішло багато часу і сил. Все-таки проект був анонсований ще 2018 року, а був представлений лише у жовтні 2022-го. Через масштаби шоу створення епізодів скидалося на зйомки міні-фільмів. Netflix явно візьметься за 2 сезони лише в тому випадку, якщо у 1 сезону буде достатньо багато переглядів.

У тизері 14 сезону «Доктора Хто» приховали великий спойлер про п'ятнадцятого Доктора Хто

Шоураннер 14 сезону науково-фантастичного серіалу "Доктор Хто" Рассел Т. Девіс заявив, що в тизері нового розділу історії приховали великий спойлер. З ролика прибрали важливу деталь із натяком на те, що станеться з п'ятнадцятим Доктором Хто.

У тизері 14 сезону «Доктора Хто» (ролик нижче) показали лише одну коротку сцену з п'ятнадцятим Доктором у виконанні Шуті Гатви. У ролику Король Часу просить, щоб хтось йому пояснив, що тут – у загадковому місці – взагалі відбувається. На задньому плані можна побачити хмари.

Рассел Т. Девіс в інтерв'ю Doctor Who Magazine пояснив, що насправді в цій сцені з п'ятнадцятим Дктором немає жодних хмар. Герой знаходиться в якійсь дуже важливій локації, яку творці тизера закрили за допомогою візуальних ефектів. І як зауважив Девіс, таємниче місце могло сильно заспойлерити сюжет. Слова автора наводить TV Zone:

«Ви ніколи не побачите цього знову [хмари у цій сцені]. Тому що справжнє місце [Доктора Хто] видало б надто багато!».

Рассел Т. Девіс – до речі, саме він перезапустив серіал у 2005 році – підтвердив, що у 14 сезоні «Доктора Хто» буде 8 серій. Також він натякнув, що цей сезон стане початком масштабної історії. І Девіс пообіцяв, що у сезоні буде різдвяний спецепізод. Різдвяні випуски не виходили з часів 10-го сезону 2017 року.

Нагадаємо, стартує 14 сезон «Доктора Хто» зі спецепізоду, який вважатиметься нульовим. У центрі уваги виявиться пригода чотирнадцятого Доктора (Девід Теннант), який постане копією десятого. І вже у повноцінному 1 епізоді головним героєм виступить п'ятнадцятий Доктор.

Прем'єра 14 сезону серіалу «Доктор Хто» очікується у листопаді 2023 року. Зйомки ще тривають.


Читати також