18-12-2022 Розваги 782

Новини музики за тиждень. 18.12.2022

Новини музики за тиждень. 18.12.2022

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

The Weeknd випустив пісню "Nothing Is Lost (You Give Me Strength)" з фільму "Аватар: Шлях води"

Вийшла нова пісня Вікенда "Nothing Is Lost (You Give Me Strength)", записана для фільму "Аватар: Шлях води". Це типова похмура балада у фірмовому стилі співака – але більш епічна та урочиста.

Продюсерами треку «Nothing Is Lost (You Give Me Strength)» виступили Саймон Франглен, композитор фільму та Swedish House Mafia. З останніми Вікенд уже співпрацював. У 2021 році у них вийшов спільний сингл "Moth To A Flame". А 2022-го Swedish House Mafia спродюсували два треки з альбому Dawn FM – How Do I Make You Love Me? та «Sacrifice».

Кендрік Ламар показав кліп "Count Me Out" за участю Гелен Міррен

Кендрік Ламар випустив кліп "Count Me Out". У ньому репер приходить на сеанс до психотерапевта, роль якого виконала Гелен Міррен. Ламар зізнається їй, що нещодавно «віджав» місце для паркування, а потім пускається в міркування про життя.

Режисерами відео виступили сам Кендрік Ламар та Дейв Фрі, творчий партнер артиста. Фрі - співзасновник PGLang, лейбла Ламара. Він також працював над іншими кліпами репера: The Heart Part 5, N95 і We Cry Together.

NCT Dream випустили міні-альбом та кліп Candy

NCT Dream поділилися зимовим EP Candy і опублікували кліп на головну композицію. У ньому гурт відзначає Різдво з ялинкою та подарунками, а також вирушає на кондитерську фабрику.
Спочатку міні-альбом Candy мав вийти лише в понеділок, 19 грудня. Але зрештою музиканти вирішили його випустити в один день з кліпом. Поки що відео показує чудові результати – за десять годин його переглянули вже 2,9 млн разів.

The Smile, сайд-проект Radiohead, випустив концертний альбом Live at Montreux Jazz Festival, July 2022

The Smile, сайд-проект Тома Йорка та Джонні Грінвуда з Radiohead, опублікував концертний альбом Live at Montreux Jazz Festival, July 2022. Це запис виступу гурту на фестивалі у швейцарському місті Монтре, що відбувся 12 липня.

Лайв можна послухати на стрімінгових платформах, а також переглянути на YouTube-каналі The Smile. Фанатам має більше сподобатися другий варіант, тому що в аудіоверсії відсутня пісня Bending Hectic. До речі, саме на цьому шоу музиканти вперше виконали її наживо. Том Йорк зізнався, що написав текст треку за півгодини до виходу на сцену.

Але шанувальникам варто поквапитися – відео з концертом The Smile буде доступним для перегляду лише протягом 48 годин, тобто до 23:00 15 грудня. Хоча в треклісті альбому Live at Montreux Jazz Festival, July 2022 вказано сім пісень, насправді їх там вісім – просто Free In The Knowledge та A Hairdryer йдуть одним номером.

Super Junior випустили міні-альбом The Road: Celebration і показали кліп Celebrate

Super Junior опублікували EP The Road: Celebration - другу частину альбому The Road і сіквел липневого міні-альбому The Road: Keep on Going. Разом із релізом гурт представив святковий кліп «Celebrate», присвячений Різдву.

Шанувальникам пісня «Celebrate» безперечно сподобалася. Вони назвали її теплою, чарівною та доброю, а також відзначили позитивну атмосферу кліпу, що піднімає настрій.

Maneskin випустили пісню La Fine, вона схожа на Zitti e Buoni

Maneskin представили пісню «La Fine» («Кінець») – бадьору динамічну рок-композицію італійською мовою. За стилем вона нагадує хіт "Zitti e Buoni", яка принесла групі перемогу на "Євробаченні"-2021.

Продюсерами композиції La Fine виступили самі Maneskin і Фабриціо Ферракане, який постійно співпрацює з гуртом.

"La Fine" - вже четвертий трек Maneskin у 2022 році. Раніше вони випустили сингли Supermodel і The Loneliest, а також записали кавер-версію If I Can Dream Елвіса Преслі для саундтреку до фільму Елвіс. Але всі ці композиції були англомовними. Вихід «La Fine» дуже порадував шанувальників: багато фанатів вважають, що рідною італійською мовою Maneskin звучать цікавіше та самобитніше.

Пісня з'явиться в новому альбомі Maneskin "Rush!", реліз якого відбудеться 20 січня. Музиканти розкрили його трекліст і анонсували наступний сингл – ним стала композиція Gossip, записана з гітаристом Rage Against The Machine Томом Морелло. Її прем'єра призначена на 13 січня, за тиждень до виходу платівки.

Ось як виглядає трекліст «Rush!»:

1. "Own My Mind"
2. "Gossip featuring Tom Morello"
3. "Timezone"
4. "Bla Bla Bla"
5. "Baby Said"
6. "Gasoline"
7. «Feel»
8. «Don't Wanna Sleep»
9. "Kool Kids"
10. "If Not for You"
11. "Read Your Diary"
12. "Mark Chapman"
13. "La fine"
14. "Il dono della vita"
15. "Mammamia"
16. "Supermodel"
17. "The Loneliest"

Red Velvet та Aespa зустрічають Різдво у кліпі «Beautiful Christmas»

Red Velvet та Aespa показали спільний кліп «Beautiful Christmas». Як можна здогадатися за назвою, у ньому учасниці гуртів відзначають Різдво. Вони прикрашають ялинку, танцюють на засніженій вулиці та влаштовують душевні дружні посиденьки.

Головне посилання пісні «Beautiful Christmas» – у тому, що свято найкраще зустрічати з близькими людьми. У плані звучання Beautiful Christmas стилізований під класичні англомовні різдвяні пісні. У тексті досить багато рядків англійською мовою і навіть цитується Jingle Bells.

Композиція Beautiful Christmas з'явиться на різдвяному альбомі артистів лейблу SM Entertainment – Winter SMTown: SMCU Palace. Його реліз відбудеться 26 грудня. У його записі також взяли участь Super Junior, EXO, NCT 127, NCT Dream, WayV, BoA та учасники гуртів SHINee та Girls Generation.

Тейлор Свіфт виправдали у справі про плагіат пісні «Shake It Off»

Справа про можливий плагіат пісні Тейлор Свіфт «Shake It Off» можна вважати закритою. Позивачі Шон Голл і Нейтан Батлер забрали свій позов із лос-анджелеського суду після п'яти років розгляду.

Музиканти звернулися до суду у 2017 році: за їхнім твердженням, Тейлор Свіфт скопіювала у своєму треку написану ними композицію 3LW «Playas Gon' Play». Вона була випущена в 2000 році, тоді як Shake It Off - на 14 років пізніше, в 2014-му. 2018 року справу вже закривали, але Голл і Батлер подали апеляцію 2019-го – і суд знову зайнявся цим питанням.

У серпні 2022 року Тейлор Свіфт заявила, що ніколи не чула Playas Gon' Play і весь текст своєї пісні написала сама. "Playas Gon' Play" була досить популярною на відомому в 2000 році музичному телешоу Total Request Live (TRL). Проте співачка заперечує, що бачила цю програму. На той момент їй було десять років, а батьки стежили за дозвіллям дитини і не давали доньці дивитися цю передачу. Слова зірки підтвердила її мати Андреа Свіфт.

І в Playas Gon' Play, і Shake It Off використовуються фрази players gonna play (гравці продовжать грати) і haters gonna hate (ненависники будуть ненавидіти). За словами співачки, вона чула ці вислови, але вони, в принципі, використовуються досить часто. Тейлор Свіфт зазначила, що за допомогою пісні Shake It Off вона хотіла допомогти людям повірити в себе і простіше ставитися до негативної критики.

Щоправда, позивачі наполягали, що тексти пісень надто схожі, щоби це було простим збігом. Але цього разу апеляція неможлива: Голл та Батлер забрали свою заяву ще до офіційного слухання – вона мала відбутися у січні 2023 року. Можливо, сторони досягли мирової угоди, хоча офіційно про це поки що не повідомлялося.

Shake It Off – не просто популярна пісня, але головний хіт у кар'єрі Тейлор Свіфт. Вона вийшла у серпні 2014-го як лід-сингл із найуспішнішого альбому співачки – «1989». На сьогоднішній день продажі синглу в одному лише США перевищують 10 млн копій, а кількість переглядів кліпу становить 3,2 млрд.


Читати також