18-12-2022 Розваги 688

Новини кіно за тиждень. 18 грудня 2022

Новини кіно за тиждень. 18 грудня 2022

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Вийшов трейлер другого сезону серіалу «Ваша честь» із Браяном Кренстоном

Канал Showtime поділився офіційним трейлером другого сезону мінісеріалу «Ваша честь» — гостросюжетної драми з Браяном Кренстоном («Пуститися берега»). Прем’єра фінальних серій відбудеться 13 січня.

Після фіналу першого сезону суддя Майкл Десіато (Кренстон) оплакує смерть сина Адама та продовжує боротися за своє життя, рятуючись від кримінального угрупування.

У нових серія також зіграють Гоуп Девіс, Майкл Стулбарг, Розі Перес Марго Мартіндейл, Ісая Вітлок мол. та ін. Шоу є ремейком однойменного ізраїльського проекту 2017 року. Автором адаптації виступив Пітер Моффат.

Розпочалася робота над 2 сезоном серіалу «Венздей»

Венздей

2023 року на фанатів чекають великі новини про шоу.

У Мережі з'явилася інформація, що команда серіалу «Венздей» вже розпочала попередню роботу над ще не затвердженим 2 сезоном шоу.

Серіал «Венздей» став одним із головних хітів 2022 року. Шоу про пригоди похмурої дівчини Венздей Аддамс (Дженна Ортега) підкорило серця глядачів та критиків. Так, на IMDb у «Венздей» міцні 8,4 балів з 10, а на «Кінопошуку» – 8,3 балів з 10, воно стало другим за популярністю шоу сервісу після 4 сезону «Дивні дива».

Як повідомляє Deadline, продовження "Венздей" на 2 сезон неминуче. Однак Netflix не має наміру поспішати розкривати свої плани на продовження. Боси сервісу планують затвердити 2 сезон «Венздей» лише у 2023 році. Проте продюсери вже починають обговорювати зі сценаристами подробиці про локації 2 сезони. Напевно, автори також запропонували ідеї для сюжету. У Netflix сподіваються, що переговори про 2 сезон пройдуть успішно.

У 1 сезоні «Венздей» Мортіша (Кетрін Зета-Джонс) та Гомес (Луїс Гусман) відправляють свою дочку Венздей до академії для ізгоїв «Невермор». Там дівчина береться за розслідування серії вбивств, які чинить моторошний монстр. Зрештою Венздей знаходить тих, хто відповідальний за те, що сталося.

Ґільєрмо дель Торо відчув жах від створеної роботами анімації

Гільєрмо дель Торо

Мексиканський режисер Ґільєрмо дель Торо назвав анімаційні роботи штучного інтелекту та інших роботів "образою самого життя". У цьому він зійшовся з думкою легендарного японського мультиплікатора Хаяо Міядзакі.

«Я споживаю та люблю мистецтво, створене людьми. Воно мною рухає. Мене не цікавлять малюнки роботів, а також поширення інформації ними. Штучний інтелект може робити свої позначки, але малювати не здатний. Він ніколи не зможе передати почуття, вирази чи м'якість людського обличчя. Якби йшлося про ігрове кіно, це принесло б біль…», — заявив дель Торо в інтерв'ю Decider.

Міядзакі ще в 2016 році зазначав, що відчуває «крайню відразу» від подібних технологій:

«Якщо ви дійсно хочете створювати такі страшні речі, продовжуйте. Я б ніколи не захотів використати цю технологію у своїй роботі. Я твердо переконаний, що це образа самого життя».

"Вижити міг тільки один": Джеймс Кемерон довів смерть Джека з "Титаніка" науковим способом

Титанік

В інтерв'ю канадському виданню The Toronto Sun режисер Титаніка Джеймс Кемерон розповів про проведення спеціального наукового дослідження. Його метою було довести, що смерть Джека (Леонардо Ді Капріо) була неминучою, і що він не зміг би вміститися на одній двері з Роуз (Кейт Вінслет) під час аварії корабля.

«Ми провели ретельний аналіз з експертом з гіпотермії (переохолодження — прим.ред), який відтворив пліт з фільму… Ми взяли двох каскадерів, маса тіла яких була такою самою, як у Кейт і Лео, поставили датчики навколо та всередині них, помістили їх у крижану воду, перевірили, чи змогли б вони вижити за допомогою різних методів, і відповідь була така: обидва не могли. Тільки один".

Ролик про проведення експертизи буде додано до нового видання «Титаніка» з 4K-реставрацією, присвяченого ювілею релізу фільму 25 років тому.

Кемерон також зазначив, що Джеку необхідно було померти:

«Як у «Ромео та Джульєтті». Це кіно про кохання, самопожертву та смертність. Кохання вимірюється жертвами».

З'явився дебютний трейлер "Барбі" з Марго Роббі

Студія Warner Bros. опублікувала перший тизер-трейлер комедії Барбі. Фільм номінантки на "Оскар" Ґрети Ґервіґ ("Леді Берд") виходить у прокат 21 липня.

Головну роль у картині виконала Марго Роббі. Сюжет розвивається навколо всесвітньо відомої ляльки, яка після свого вигнання з Барбіленду опиняється у реальному світі, далекому від ідиалістичного.

У проекті також знімалися Раян Ґослінґ (Кен), Вілл Феррелл, Америка Феррера, Кейт МакКіннон, Емма Маккей, Шуті Гатва, Ісса Рей, Сіму Лью та ін. Сценарій Ґервіґ написала спільно з партнером Ноем Баумбахом («Шлюбна історія»).

Хідео Кодзіма працює над екранізацією відеоігри Death Stranding

Хідео Кодзіма

Deadline ексклюзивно повідомив про роботу над фільмом за мотивами комп'ютерної гри Death Stranding. Його авторами виступлять творець гри Хідео Кодзіма та один із продюсерів хорору «Варвар» Алекс Левичі.

Death Stranding є мультиплатформною грою, яка вперше вийшла в 2019 році. За сюжетом, дія відбувається у постапокаліптичних США. Кур'єр Сем доставляє цінні вантажі та заразом шукає свою дочку Амелію, яку утримують сепаратисти.

Ролі у грі виконували Норман Рідус, Мадс Міккельсен, Леа Сейду, Марґарет Кволлі та Ґільєрмо дель Торо. Чи повернуться вони для зйомок стрічки, невідомо. Імена режисера та сценариста залишаються в секреті. Інсайдери уточнюють, що в кіноверсії буде додано багато сюжетних елементів.

Вийшов трейлер фільму «Гарна людина» з Флоренс П'ю та Морганом Фріменом

У Мережі став доступний дебютний трейлер "Гарної людини" - драми за участю Флоренс П'ю та Моргана Фрімена. Режисером та сценаристом стрічки виступив Зак Брафф («Клініка»).

Сюжет розвивається довкола дівчини Елісон (П'ю), яка стає винуватою у ДТП. Незабаром героїня зав'язує стосунки з потенційним свекром, який допомагає їй упоратися з наслідками трагедії.

MGM випустить фільм у США 24 березня.

«Чорного лебедя» перетворять на мюзикл

Чорний лебідь

Режисер «Чорного лебедя» Даррен Аронофскі повідомив про підготовку музичної адаптації психологічного хорору.

«Побачимо, чи вдасться. Але ми працюємо над цим», — наголосив постановник в інтерв'ю A.V. Club.

Аронофскі не уточнив, чи мюзикл буде показаний на бродвейській театральній сцені, але заявив, що буде радий зняти його кіноверсію.

«Мюзикли не надто популярні, що поробиш. Мені важливо розібратися, з якого ракурсу підійти, якою має бути музика, звідки вона з'являється. Я витратив багато часу на роздуми про це. Сподіваюся, одного разу зможу щось придумати», — додав він.

«Чорний лебідь» вийшов у 2010 році та розповідав про примі-балерину Ніну (Наталі Портман), чия реальність починає спотворюватися під час підготовки до головної ролі у балеті «Лебедине озеро». За свою роботу Портман отримала "Оскар"; сам Аронофскі задовольнявся номінацією за режисуру.

Вийшов трейлер сай-фаю «65» з Адамом Драйвером

Студія Sony Pictures опублікувала дебютний трейлер фантастичного хорору "65". Головну роль у ньому виконав номінант на Оскар Адам Драйвер.

Авторами фільму виступили сценаристи франшизи «Тихе місце» Скотт Бек та Зак Вудс. Драйвер виконає роль астронавта Міллса, який зазнав катастрофи на невідомій планеті. Та виявляється Землею, але перенесеною на 65 мільйонів років тому. Герою належить об'єднатися з єдиною дівчинкою Коа, що вижила, і протистояти кровожерливим доісторичним монстрам.

Разом із Драйвером у картині знімалися Аріана Грінблатт («Любов і монстри») та Хлої Коулман («Дамбо»). Продюсером виступив Сем Реймі. Реліз у кінотеатрах США «65» заплановано на 10 березня.

Стала відома дата релізу нового мультфільму Хаяо Міядзакі

Хаяо Міядзакі

Студія Ghibli повідомила точну дату виходу наступного мультфільму Хаяо Міядзакі «Як поживаєте?». Стрічка з'явиться у кінотеатрах Японії 14 липня 2023 року.

Це перший проект Міядзакі після «Вітер міцнішає» 2013 року. "Як поживаєте?" частково заснований на однойменній книзі Гендзабуро Йосіно 1937 року. За сюжетом, п'ятнадцятирічний підліток Коппер втрачає батька. Прочитавши роман Йосіно, він починає замислюватися про сенс життя та соціальні проблеми, знаходить мужність і пізнає красу світу в довоєнному Токіо.

Раніше повідомлялося, що «Як поживаєте?» стане фінальним фільмом у кар'єрі Міядзакі.

Бетмен з'явиться у багатьох нових фільмах кіновсесвіту DC

Бетмен

Але це точно буде не Роберт Паттінсон - він залишиться у своєму Готемі.

Глава DC Studios Джеймс Ганн підтвердив, що Бетмен відіграє важливу роль у майбутніх проектах кінновсесвіту DC. А це означає, що Брюс Вейн з'явиться у багатьох нових фільмах та серіалах.

14 грудня в Мережу вибігла чутка, що Бетмен у виконанні Роберта Паттінсона з фільму «Бетмен» Метта Рівза стане частиною киновсесвіту DC. Джеймс Ганн спростував цей слух у себе в Twitter:

"Це зовсім не відповідає дійсності".

Метт Рівз представляв свого «Бетмена» як самостійний фільм, що існує окремо від кіновсесвіту DC. Дія кінокоміксу розгортається не в тій самій реальності, яку показали у «Лізі справедливості» та інших проектах киновсесвіту DC. Рівз у сиквелі «Бетмена» і майбутніх спін-офах продовжуватиме розвивати власний всесвіт Готема.

Багатьом фанатам DC стало цікаво, чи взагалі залишиться Бетмен у кіновсесвіті DC. І Ганн відповів, що Темний лицар буде дуже важливим персонажем у світі супергероїв:

«Він більшість DCU [Всесвіту DC]».

Генрі Кавіл залишив кіновсесвіт DC. Він більше не гратиме Супермена. У нових проектах DC розкажуть історію про молодшого Кларка Кента, роль якого виконає новий актор. У картині про Людину зі сталі супергерой працюватиме репортером у Метрополісі. Повинні показати і Лоїс Лейн молодшою. Насамперед у кіновсесвіті Лоїс грала Емі Адамс.

Через звільнення Кавілла з кіновсесвіту DC під питанням виявилося і майбутнє Бена Аффлека в ролі Бетмена. Може, Ганн захоче замінити й Аффлека на молодшого актора. Втім, Аффлек у будь-якому випадку залишиться у світі DC. Ганн хоче, щоб Аффлек зайнявся якимсь проектом як режисер.

Нагадаємо, Бетмен у виконанні Аффлека має з'явитися у фільмах «Флеш» та «Аквамен та втрачене царство». Світова прем'єра "Флеша" відбудеться 16 червня 2023 року, а сіквел "Аквамена" вийде 25 грудня того ж року.


Читати також