25-12-2022 Розваги 906

Новини кіно за тиждень. 25 грудня 2022

Новини кіно за тиждень. 25 грудня 2022

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Вийшов перший трейлер «Оппенгаймера»

Universal поділилася дебютним трейлером "Оппенгаймера" Крістофера Нолана. Драма вийде у прокат 21 липня.

Фільм розповідає про фізика Дж. Роберта Оппенгаймера (Кілліан Мерфі), який створив у 1940-х першу в історії атомну бомбу. У картині також знімалися Емілі Блант, Роберт Дауні мл., Метт Деймон та Флоренс П'ю.

В основу стрічки лягла книга «Американський Прометей: Тріумф і трагедія Дж. Роберта Оппенгаймера» Кая Берда та Мартіна Шервіна. 

Джеймс Кемерон повідомив про плани на перезапуск «Термінатора»

Термінатор

В інтерв'ю для ThePlaylist автор «Термінатора» Джеймс Кемерон натякнув на можливий ребут франшизи.

"Якби мені запропонували зняти ще одного "Термінатора" і, можливо, перезапустити франшизу - про це вже йдуть переговори, але нічого поки не вирішено, - я б присвятив його штучному інтелекту, а не повстанню поганих роботів", - сказав режисер.

«Термінатори» виходили з 1984 до 2019 роки. Останній проект серії, «Термінатор: Фатум», об'єднав на екрані зірок оригінального блокбастера Арнольда Шварценеггера та Лінду Гемілтон, але провалився у прокаті та був розгромлений критиками.

Вийшов трейлер серіалу «Шоу 90-х» з Кутчером та Куніс

Netflix поділився розширеним трейлером до проекту "Шоу 90-х". Продовження популярного ситкому "Шоу 70-х" повернеться на екрани 19 січня.

Дія сюжету розгорнеться 1995 року. Головна героїня, школярка Лея Форман, дочка Еріка (Тофер Грейс) та Донни (Лора Пріпон) приїжджає на канікули до бабусі з дідусем (Дебра Джо Репп та Кертвуд Сміт). Лея знайомиться з новими хлопцями, поколінням, інтереси яких суперечать уявленням старших.

У серіалі також зіграють актори оригінального шоу Ештон Кутчер, Міла Куніс, Вілмер Вальдеррама та ін. У першому сезоні заявлено десять серій.

Барак Обама поділився списком улюблених фільмів року

Барак Обама

Колишній президент США Барак Обама традиційно підбив підсумки 2022 року. Політик опублікував у соцмережах списки фільмів, книг і пісень, що найбільше йому сподобалися.

До переліку кіно увійшли: «Топ Ґан: Меверік», «Все завжди і водночас», «Тар», «Фабельмани», «Рішення піти», «Жінка-король» та ін. Блокбастери «Аватар: Шлях води», «Чорна Пантера: Ваканда назавжди» та «Ні» залишилися за бортом списку.

Загалом у топі 17 картин — на три більше, ніж торік.

«Психо» очолив список найкращих фільмів в історії за версією Variety

Психо

Видання Variety вперше опублікувало список 100 найвеличніших фільмів в історії кіно. На першому місці розташувався хорор "Психо" Альфреда Гічкока.

До десятки також потрапили «Чарівник країни Оз», «Громадянин Кейн», «Хрещений батько», «Кримінальне чтиво» та «Врятувати рядового Раяна». Для складання списку було опитано 30 критиків та редакторів Variety.

Раніше аналогічну сотню оновив найвпливовіший британський журнал Sight & Sound. Його очолила тригодинна "Жанна Дільман" Шанталь Акерман.

Ґільєрмо дель Торо, Вес Андерсон та інші режисери назвали найкращі фільми 2022 року

Вес Андерсон

На прохання Variety провідні кінематографісти Голлівуду та світової індустрії визначилися з найкращими картинами цього року.

Автор нового «Піноккіо» Ґільєрмо дель Торо зізнався в любові до «Елвіса» База Лурмана, назвавши його «експериментальним, насиченим деталями, ідеально дотриманими маньєризмами та прихованими підказками». Вес Андерсон вважає "Білий шум" Ноа Баумбаха (30 грудня на Netflix) "сліпучим, таємничим, поетичним і шалено захоплюючим" кіно.

Свої есе про фільми також представили Джадд Апатоу ("Фабельманов"), постановниця "Хижих пташків" Кеті Янь ("Все завжди і водночас"), режисер "Воно" Енді Мускетті ("Ні"), Тоні Ґілрой ("Тар"), Кімберлі Пірс («На Західному фронті без змін»), Лулу Ванг («Бардо»), Клер Дені («Сонце моє») та ін.

Disney+ представив тизер прем'єр 2023 року

Стрімінговий сервіс Disney+ поділився роликом, який зібрав головні прем'єри наступного року. До тизера потрапили кадри з другого сезону «Локі», третього «Мандалорця», «Асокі», повнометражних «Пітер Пен і Венді» та ін.

Точної дати прем'єри продовження «Локі» з Томом Гіддлстоном поки не повідомляється. Нові серії «Мандалорця» з'являться на стримінгу 1 березня.

"Асока" є спін-офом "Мандалорця" та "Війн клонів". Головну героїню наново втілить Розаріо Доусон. Кількість серій та інформація про дозвіл тримаються в секреті.

"Пітер Пен і Венді" від режисера "Легенди про Зеленого Лицаря" Девіда Лоурі представить новий погляд на казку Джеймса Баррі. Лиходія Капітана Крюка у фільмі зіграє Джуд Лоу. Проект імовірно вийде навесні.

У 40-секундному відео також помітні уривки серіалу "Таємне вторгнення" із Семюелем Л. Джексоном, "Американця китайського походження" з Мішель Єо, першого анімаційного шоу Pixar "Пан або пропав" (Win or Lose) та ін.


Читати також