Long Time No See - іронічна «типова» пісня про кохання

Long Time No See - іронічна «типова» пісня

10 лютого 2023 року чернігівський гурт The Streechers випускає нову пісню під назвою «Long Time No See». Легка та мелодійна, пісня дарує слухачам не лише “романтичну” атмосферу, а й викликає усмішку. “Long Time No See” поєднує в собі мотиви найтиповіших пісень про кохання та відверто іронізує з них.

The Streechers – чернігівський рок-гурт, заснований в 2017 році. Поточний склад гурту – Альона Білоусова, Ігор Меліхов, Олексій Муцький та Марія Славець. Перші три роки існування виступали на сценах рідної школи та університетів. Активну студійну діяльність розпочали у 2020 році – 1 жовтня відбувся реліз дебютного альбому «Different». Згодом The Streechers випустили сингли «Space Rangers», «Sunday Before the Christmas» та «Дим, я і ти». В подальшому гурт записав альбом «Light it Bright» та новорічний бокс «Change the Rain for Snow». Із початком російського вторгнення на світ з’явились патріотичні пісні “Місто Героїв” та “Могила москаля”. Усі пісні музикантів створюються у домашній студії звукозапису.

Написання пісні сильно розягнулося в часі. Те, що спочатку задумувалось як подарунок шкільному коханню Ігоря, так і не побачило світ. Коли ж учасники гурту знайшли чернетку в нотатках пів десятиліття потому, наївні рядки видалися їм комічно стереотипними. Саме тому, написавши до пісні легкий грайливий інструментал, в якому прослідковується помітний вплив The Beatles на обох музикантів, Олексій та Ігор перетворили пісню на іронічну пародію на типові пісні про кохання. На початку композиції ця іронія ледь помітна між рядками щирих зізнань. Проте як тільки куплети поступаються другій частині композиції, пропустити нотки абсурду стає вже просто неможливо.  Особливого шарму надає композиції соло саксофону у виконанні Vika Halamaha.

Пісню The Streechers «Long Time No See» можна знайти на всіх популярних музичних платформах, таких як Spotify, YouTube Music, Apple Music та Deezer, з 10 лютого. На YouTube-каналі гурту також планується прем’єра музичного відео, яке важко назвати повноцінним кліпом, але точно передать жартівливий настрій пісні. Гурт продовжує працювати над різноманітними проектами, а також відкритий до нових ідей та співпраці з іншими музикантами. 

Читати також


up