Казка «Попелюшка». Видавництво Біла Сова

Попелюшка Шарля Перро

Наймодніша Попелюшка в історії побачила світ завдяки видавництву «Біла Сова». Вона постає перед нами сучасною дівчиною з гарним смаком. Попелюшка читає модні журнали та має власні парфуми Cinderella Before The Ball, які спеціально для неї розробила парфумерка Ната Дишлюк.

Оригінальний переклад казки Шарля Перро зі старофранцузької зробила перекладачка та письменниця Мія Марченко. У «Білій Сові» кажуть, що завдяки цьому класичний сюжет відкриється для читачів по-новому. А в ілюстраціях художниці Галі Зінько вдало поєднуються предмети французького двору епохи правління короля-сонце Людовика XIV зі знаковими марками й атрибутами сьогодення.

На кожній сторінці присутні малюнки, а загалом у книжці є 9 повних розворотів з ілюстраціями. Більшість із них підкріплені відсиланнями на моральний стан Попелюшки, її бажання та мрії.

книга Попелюшка

«Попелюшка», як і всі книги «Біла Сова», містить елементи доповненої реальності й анімації. Для того, щоб «оживити» малюнки не потрібно завантажувати спеціальних додатків, достатньо скористатися спеціальним ефектом на Instagram-сторінці видавництва. Втім новітні технології виконують не лише розважальну функцію, а й на зразок «Вікіпедії» дають корисну інформацію про різноманітні предмети краси та побуту. Так читач ближче знайомиться з історією, з якою взаємодіє, та тренує власну пам'ять і уяву.

Попелюшка. Біла Сова

Український VOGUE назвав «Попелюшку» видавництва  «Біла Сова» красивим артбуком вартим прочитання на вихідних. Також книга увійшла до рейтингу 17 знакових книжок, виданих у 2021 році за версією відомої блогерки Тетяни Гонченко (веде телеграм-канал «Непозбувний книгочитун»). До того ж книга є хітом продажів на сайті Якабу.

Буктрейлер до казки «Попелюшки»


Читати також