10.08.2023
Навчання. Освіта
eye 311

Які види курсів української мови доступні за кордоном?

види курсів української мови за кордоном

Якщо ви перебуваєте за кордоном і маєте бажання вивчити українську мову, то насамперед необхідно обрати якісну освітню програму. Пропонуємо розглянути найвідоміші офлайн і онлайн-курси, волонтерські проєкти й мовні школи, до яких ви можете долучитися, перебуваючи за кордоном.

Офлайн-курси в країнах Європи

Знайти якісні курси української мови за кордоном — не таке просте завдання, як здається на перший погляд. Частіше пропонуються курси національних мов для інтеграції українців у мовний та культурний простір країни перебування. Однак вивчати українську мову за кордоном все-таки можна (здебільшого у великих містах Європи).

Швейцарський освітній центр запрошує всіх зацікавлених на безоплатний курс української мови за кордоном, навчання відбувається у Вроцлаві. У Варшаві й Любляні діють розмовні клуби для україномовних учасників і тих, хто тільки переходить на українську. Під час зустрічей студенти вчаться долати мовний бар’єр, розглядають найпоширеніші помилки, обговорюють українську музику, кіно, книги.

У Берліні діє мовна школа Lernbrücke Sprachenunterricht. Вона пропонує курс української за кордоном і допомагає вивчити інші популярні мови. У Фрайбурзі засновано стартап Jicki, який крім офлайн-навчання має вебсторінку та мобільний застосунок з аудіоуроками.

У Лондоні курси української мови діють вже понад 30 років. Їх проводить Український інститут Лондона. Упродовж року є три навчальні семестри. Долучитися до цих курсів української мови за кордоном можна на початку кожного семестру. Вчителі — носії мови з багаторічним досвідом викладання української як іноземної.

Онлайн-курси як вдала альтернатива

Якщо пошук навчального закладу для вивчення мови за кордоном здається вам проблематичним, чому б не спробувати онлайн-навчання? Приєднатися до занять можна з будь-якого куточка світу - вам знадобиться лише доступ до інтернету.

На лінгвістичному порталі MOVA.info ви знайдете підручники, словники та правила правопису, пізнавальні лінгвістичні ігри та багато іншого. Це можливість вивчати мову навіть за кордоном (у вільний час і в зручному для вас темпі).

Експрес-уроки Олександра Авраменка — це авторський курс від професійного лінгвіста. Уроки доступні на YouTube, також можна придбати однойменну книгу. Курс стисло й просто пояснює складні моменти слововживання та побудови фраз.

Курси української мови від освітнього центру «Оптіма» розроблено спеціально для українців, які перебувають за кордоном. До навчального пакета входять також українська література й історія України, передбачено заняття в розмовному клубі. І головна перевага для випускників — можливість отримати документ про освіту вітчизняного зразка. Заняття проходять у мінігрупах, навчальна платформа доступна 24/7. Учасники можуть сформувати власний графік виконання завдань без прив’язки до часу й місця перебування.

Переходьте на українську

Незалежно від того, в якій країні ви перебуваєте, вивчення української мови важливе для вашого освітнього, професійного та культурного розвитку. Зберігайте зв’язок із традиціями, культурою та історією України, спілкуйтесь однією мовою з іншими українцями. Обирайте курси та вивчайте одну з наймилозвучніших мов світу швидко, ефективно та з задоволенням!

Читати також


up