Естетичні вініри - шлях до ідеальної посмішки

вініри

Кожен мріє про красиву, білосніжну та здорову усмішку як у голлівудських зірок. Сьогодні естетична стоматологія (завдяки розвитку технологій і наявності новітніх методів) дозволяє безболісно та за короткий час досягти сліпучої посмішки за допомогою композитних, акрилових або порцелянових вінірів. Показанням до встановлення вінірів можуть бути зламані краї зубів, сильна зміна їх кольору, діастеми зубів або естетична корекція. Слід пам'ятати, що вініри встановлюють лише на здорові зуби. Також перед їх встановленням стоматолог знімає зубний камінь.

Які бувають вініри?

Вініри – це тонкі пластини, які стоматолог приклеює до лицьової сторони зубів. Завдяки цьому виходить рівна, гладка й однорідна поверхня без зміни кольору. За допомогою вінірів можна також виправити форму та довжину зубів. Відтінок підбирається з широкого діапазону кольорів індивідуально, відповідно до побажань пацієнта. Як правило, встановлення вінірів передбачає попереднє шліфування зубів.

Серед матеріалів, з яких виготовляють вініри, найпопулярнішими є композит, акрил і порцеляна. Останні, безумовно, довговічніші, а тому частіше використовуються, особливо у світі знаменитостей.

Частим питанням про вініри є: «Чим відрізняються керамічні вініри від порцелянових?». Насправді ці два терміни є синонімами. Кераміка здавна використовується в стоматології. Зазвичай для виготовлення коронок, зубних протезів і мостів. Цей матеріал є абсолютно нешкідливим для людського організму, а за кольором він найбільш наближений до людських зубів і дає гарний ефект у вигляді посмішки як у кінозірки.

Чи є протипоказання для встановлення вінірів?

На жаль, вініри можна встановити не всім. Існує кілька протипоказань, які перешкоджають застосуванню даного виду покриття зубів:

  • Карієс. Спочатку треба повністю вилікувати зуби, а вже потім наклеювати вініри.
  • Сильне стискання щелеп і скрегіт зубами (тобто бруксизм) може призвести до пошкодження або відшарування вінірів, прикріплених до зубів.
  • Вініри не можна ставити на зуби після лікування кореневих каналів.

Як доглядати за вінірами після їх встановлення?

Вініри не потребують спеціального догляду. За ними доглядають так само, як за своїми природними зубами. Чистити зуби рекомендується не менше двох разів на день – вранці й увечері. Однак найкращим рішенням буде чистити їх після кожного приймання їжі. Зубна паста повинна бути зі фтором. Також не слід забувати про зубну нитку для видалення частинок їжі з міжзубних проміжків, щоб уникнути розмноження бактерій.


Читати також