01.08.2023
Здоров'я та краса
eye 1091

Лікувальні властивості ароматерапії та її можливості

Лікувальні властивості ароматерапії та її можливості

Ароматерапія – це зараз одна з найбільш популярних і захоплюючих сфер дослідження сучасної науки. Сьогодні вона переживає своєрідний ренесанс, привертаючи увагу дослідників та інтерес широкої громадськості. Олії, отримані з рослин, давним-давно використовувалися для різноманітних цілей - від релаксації до підтримання фізичного здоров'я. Незважаючи на поширення популярності ароматерапії, її лікувальні властивості залишаються предметом обговорення та дискусії серед науковців. Ця стаття зосереджена на актуальних дослідженнях, які стосуються ефективності ароматерапії, зокрема досліджень з використанням ромашкової, лавандової та апельсинової олій.

Ромашкова олія і мігрень

Було виявлено, що мікс олії ромашки та кунжуту здатний значно полегшити біль, світлочутливість та нудоту. Варто зауважити, що всі учасники дослідження, котрі брали участь у цьому експерименті, страждали на мігрень без аури.

Лавандова олія має потенціал

Вчені проаналізували дослідження, пов’язані з лавандовою олією, і дійшли висновку, що вона позитивно впливала на якість сну людей, хворих на рак.

Олія солодкого апельсина допомагає з тривожністю

Група досліджуваних нюхала олію солодкого апельсина, чайного дерева та воду для подолання тривожності. В результаті лише аромат солодкого апельсину знижував це відчуття у піддослідних. 

Вплив ромашкової, лавандової та апельсинової олій на здоров'я та емоційний стан

Ароматерапія стає все більш привабливою для багатьох людей, які шукають альтернативні методи покращення фізичного й емоційного стану. Результати останніх досліджень свідчать про потенційні переваги використання ароматерапії з деякими оліями, як-от ромашкова, лавандова й апельсинова, для полегшення деяких симптомів. 

Проте варто пам'ятати, що дослідження з ароматерапії все ще продовжуються, і поки що не існує достатньої кількості доказів, щоб рекомендувати її як основний метод лікування. Також, перед використанням ароматерапії, необхідно обов'язково перевірити, чи немає у вас алергічних реакцій на олії. Загалом, ароматерапія може бути одним зі способів сприяння здоровому та збалансованому способу життя, однак завжди слід пам'ятати про необхідність консультації зі спеціалістом перш ніж вживати будь-які медичні заходи. Збільшення обсягу досліджень у цій галузі має важливе значення для більш точного з'ясування можливих переваг та обмежень ароматерапії.

Читати також


up