Що варто знати про міжнародні вантажні перевезення?

міжнародні вантажні перевезення

Усе більше українських компаній не обмежуються діяльністю лише на внутрішньому ринку. Підприємці шукають постачальників сировини та продукції також за межами країни, налагоджують торговельні контакти по всьому світу та намагаються розширити ринки збуту. Проте експорт та імпорт вимагають організації логістики постачання. Дізнатися все про особливості міжнародних перевезень і замовити експедирування між Україною та Німеччиною можна на сайті https://anvi-trans.com/uk/perevozki_germany_ukraina.html.

Шляхи міжнародних вантажних перевезень

Під міжнародними перевезеннями розуміється доставка вантажу з території однієї країни в іншу. Перевезення між двома і більше країнами можуть здійснюватися різними шляхами:

  • наземним – до цієї групи входять залізничний та автомобільний транспорт. Найбільш популярними є автомобільні перевезення, які дозволяють відносно швидко, безпечно та стабільно доставляти різні види вантажів;
  • водно-морським – судноплавство використовує контейнеровози, танкери, танкери-хімовози та балкери. Різна вантажність суден дозволяє використовувати палуби для переміщання різних видів сировини та готової продукції. Цей спосіб досить дешевий, але не дуже безпечний (сприйнятливий до зовнішніх погодних умов). Використовується насамперед для важких і габаритних перевезень, коли швидкість доставки товару не є ключовим фактором для одержувача;
  • повітряним – здійснюється повітряним шляхом. Не всі товари можна брати на борт літака (винятком є гази, легкозаймисті рідини, вибухові речовини, кислоти, органічні сполуки, отруйні речовини й інші небезпечні предмети). Цей вид транспорту дозволяє швидко доставляти вантаж замовникам, тому він ідеально підходить для ліків, фруктів, овочів і всіх інших продуктів, які швидко псуються.

Експедирування в міжнародних перевезеннях

Доставити вантаж з пункту А однієї країни в пункт Б на території іншої – це складна логістична операція, яка вимагає вибору відповідного транспортного засобу, забезпечення безпеки майна, що перевозиться, а також планування маршрутів перевезення. Міжнародні перевезення також передбачають необхідність виконання багатьох формальностей на кордоні. За планування всіх цих операцій відповідає експедитор. Використання допомоги досвідчених експедиторів компанії Анві Транс, які знають ринок і реалії в тих чи інших країнах, вміють адаптуватися до правил та оптимізувати витрати на перевезення, дозволяє уникнути будь-яких можливих проблем.


Читати також