VPS (virtual private server): що це, чим він кращий від звичайного хостингу та як його вибрати?

VPS (virtual private server): що це, чим він кращий від звичайного хостингу

Складно сказати, коли вперше з’явилася така послуга, як оренда віртуального сервера. Проте у 1980-х компанія Intel уже пропонувала своїм клієнтам скористатися частиною ресурсів її потужних комп’ютерів. Технологія отримала новий розвиток у кінці 1990-х років, коли інтернет почав заповнюватися десятками тисяч сайтів, і стала дуже популярною на початку 2000-х. Розповідаємо про те, як вона працює, на що звернути увагу та як вибрати правильну пропозицію. 

Що таке оренда віртуального сервера VPS

Вибравши таку послугу, ви отримуєте частину обчислювальної потужності комп’ютера. На одному сервері може запускатися кілька віртуальних машин, які належатимуть окремим користувачам. Проте, на відміну від звичайного хостингу, VPS дає гарантований об’єм ресурсів:

  • процесорних ядер;
  • оперативної пам’яті;
  • дискового простору. 

Тому стабільність і продуктивність вашого проєкту не залежатимуть від поточного навантаження. Вам не доведеться втрачати відвідувачів і гроші через те, що «сусідній» сайт переживає сплеск популярності. 

Як правильно вибрати пропозицію з оренди віртуального сервера

Якщо ви шукаєте VDS в Україні, купити варто той варіант, який відповідає системним вимогам вашого програмного забезпечення. Це може бути система управління контентом сайту, SaaS-сервіс, а також застосунки для створення поштових і файлових серверів. Важливо, щоб потужність комп’ютера не просто дорівнювала вимогам, а перевищувала їх — такий резерв буде гарантією коректної роботи ПЗ у будь-яких умовах. 

Коли вам потрібен VPS в Україні, купити сервер варто в тієї компанії, яка пропонує кращі умови обслуговування. Тому під час вибору потрібно звернути увагу й на такі нюанси:

  • що входить до базового пакета адміністрування;
  • які додаткові послуги надає провайдер;
  • чи є безкоштовний тестовий період;
  • який відсоток аптайму гарантує компанія. 

Вигідна та зручна оренда віртуального сервера в Україні

Якщо ви хочете знайти хостинг під сайт середніх масштабів або застосунок, розрахований на кілька десятків користувачів, вам слід звернутися до компанії «Дельтахост». Вона пропонує широкий вибір віртуальних виділених серверів. З їхніми характеристиками можна ознайомитися на сторінці аренда серверів - https://deltahost.ua/vps.html. Компанія гарантує аптайм понад 99% і надає послуги професійного адміністрування. Ви можете протестувати її обладнання безкоштовно — вам доступний 48-годинний тестовий період. 


Читати також