Мішки для сміття: які вибрати та на що звернути увагу?

Мішки для сміття: які вибрати та на що звернути увагу?

Обираючи мішки для сміття, покупці часто вагаються, адже не знають, які з них найміцніші, яке сміття можна в них складати та чи не порвуться вони при використанні. Завдання ускладнюється ще й тим, що всі виробники рекламують свою продукцію як найкращу. Слід знати, що такі мішки діляться на багато категорій.

Місткість і призначення мішків для сміття

Залежно від способу виробництва міцні мішки для сміття можуть бути призначені для:

  • побутових відходів,
  • будівельного сміття,
  • текстильних відходів,
  • опалого листя,
  • відходів з гострими краями.

Пропоновані до продажу сміттєві пакети та мішки в основному поділяються за їхньою місткістю:

  • 20-літрові пакети найчастіше використовуються для офісних сміттєвих урн, куди викидають переважно макулатуру.
  • 35-літрові та 60-літрові пакети зазвичай використовуються в домашніх смітниках.
  • Мішки місткістю 120 або 240 літрів призначені для контейнерів, які розміщуються ззовні будівель.

Мішки для сміття повинні бути підібрані так, щоб вони ідеально підходили до контейнера, в якому вони будуть розміщені. Зверніть увагу на те, що мішки повинні бути трохи довші, ніж висота самого контейнера, а їхні кінці повинні легко та без зусиль загортатися на його стінки. Серйозних проблем з цим у вас виникнути не повинно, тому що зараз в магазинах можна знайти мішки для сміття різної місткості, до того ж сміттєві баки зазвичай мають стандартні розміри.

З якого матеріалу виготовляють мішки для сміття?

Найпоширенішим матеріалом для виготовлення пакетів для сміття є поліетилен. Міцність плівки, отриманої з поліетилену, залежить від тиску, який використовується при виробництві. Поліетиленову плівку поділяють на ПНГ і ПВГ.

  • Поліетилен низької густини (ПНГ) – плівка низької щільності, виготовлена методом високого тиску. Вона характеризується великою товщиною від 0,015 до 0,2 мкм, що означає високу стійкість до розтягування та пошкоджень. Це м’яка, блискуча плівка зі структурою, яку легко формувати.
  • Поліетилен високої густини (ПВГ) – плівка високої щільності, отримана методом низького або середнього тиску. Мала товщина плівки від 0,006 до 0,1 мкм призводить до зниження міцності матеріалу.

Найкращі моделі мішків, які можна придбати, наприклад на сайті https://primapak.com.ua/ua/catalog/polietilenovye_meshki/meshki_dlya_musora/, виготовлені з достатньо товстого поліетилену. Вони гарантують захист від протікання та неприємних запахів.


Читати також