Науково-популярні відео тижня. Добірка від 16.10.2023

Науково-популярні відео тижня. Добірка від 16.10.2023

Портал Експеримент пропонує свіжу добірку цікавих та пізнавальних науково-популярних відео. На вас чекають топові відео наукпопа за тиждень та освітні матеріали. Приємного перегляду та мирного неба!

Як будова мозку впливає на здатність переставляти слова

Ігнобелівська премія 2023 року. Нове відео на каналі Довколоботаніка.

Історія від імені Т.Г. Шевченка.

Священна Римська імперія. ПЕРШИЙ РАЙХ. Це не те, що ви думаєте

Священну Римську імперію, якій присвячений цей випуск, іноді плутають із просто Римською імперією. Та й взагалі з цим наддержавним утворенням, яке заснував Отто І, все якось плутано і складно. Якщо це насамперед Німеччина (її ще називають Перший Райх) - то чому імперія Римська? Якщо це імперія, то чому імператорів обирають курфюрсти? Якщо обирають, то чому століттями правила одна династія - Габсбурги? Якщо правили Габсбурги, а столицею був Відень - то це те ж саме, що й Австрія (Держава Габсбсургів)? Про це, а також про реакцію Візантійської імперії на появу “конкурента”, роль Реформації та Тридцятилітної війни, відгук Вольтера та участь Наполеона в долі СРІ поговоримо в новому випуску WAS.

Спалах, що майже знищив життя на Землі

Новий космічний дайджест.

Пастка хворобливого порівняння себе з іншими. Як впоратись?

Сьогоднішнім випуском завершуємо цикл розмов про ментальні пастки і поговоримо про останню з запланованих, а саме про пастку болісного порівняння. Адже у світі сучасних технологій та соціальних мереж ми дуже легко в неї потрапляємо. Чому так відбувається та як з цим впоратись, слухайте сьогодні у блозі психотерапевтки Мар'яни Франко. 

Нове наукове відео на каналі Наукпопіл. Треш-історії від клітинної біологині.


Читати також