Що варто знати про фарби для бетону?

Що варто знати про фарби для бетону?

Фарба для бетону – це особливий вид фарби, яка надає пофарбованим бетонним поверхням декоративності та покращує їхні експлуатаційні характеристики. Залежно від ваших уподобань і способу нанесення можна досягти багатьох візуальних ефектів, наприклад гладкої поверхні чи імітації бетонних плит.

Фарби для бетону призначені переважно для внутрішнього застосування. Останніми роками ці фарби користуються надзвичайною популярністю завдяки моді на дизайн інтер’єру в індустріальному, лофтовому та сучасному стилі. Широкий асортимент фарб для бетону представлений на сайті farba.co.ua.

Більшість фарб для бетону – це мінеральні фарби, які підходить для безпосереднього фарбування цементних, вапняних і цементно-вапняних поверхонь. Їх також можна використовувати для фарбування гіпсокартонних плит, але лише після правильної підготовки поверхні.

Фарба для бетонних поверхонь

Фарби для бетонної підлоги – це спеціально зміцнені фарби, які забезпечують належну механічну та хімічну стійкість будь-якої бетонної поверхні. До них відносяться:

  • двокомпонентні епоксидні фарби, які створюють гладкі, тверді покриття, стійкі до стирання та хімічних речовин;
  • водорозчинні екологічні фарби, які залишають тоншу, трохи менш механічно стійку, але однаково стійку до факторів зовнішнього середовища поверхню.

Яку фарбу використовувати для бетонних поверхонь?

  • Фарба для бетону для гаража. Підлога в гаражі зазвичай не дуже інтенсивно використовується, але вона піддається різноманітному забрудненню (масло, жир, сніг, сіль з автомобільних шин тощо). Двокомпонентні фарби для підлоги створюють тверду та міцну поверхню, яка добре пасує для таких місць. Вони також усувають шорсткість бетону, створюючи покриття, яке легко підтримувати в чистоті, що особливо зручно в гаражі.
  • Фарба для бетонних сходів. Обираючи фарбу для бетонних сходів, насамперед зверніть увагу на її протиковзні властивості. У цьому випадку мова йде про безпеку користувачів. Якщо сходи інтенсивно експлуатуються, то варто вибрати товстошарову фарбу для бетону, яка стирається набагато повільніше, ніж інші. Для поверхонь із невеликою інтенсивністю руху підійде будь-яка фарба для бетону (антиковзка).

Багато декоративних ефектів можна створити за допомогою фарби для бетону. Остаточний вигляд поверхонь (вони можуть виглядати гладкими та блискучими чи шорсткими і матовими з характерними ямками) буде залежати від умінь і техніки того, хто їх фарбує.


Читати також