Майбутнє після інсульту: як зберегти оптимізм та досягти успіху у відновленні?

Майбутнє після інсульту: як зберегти оптимізм та досягти успіху у відновленні?

Інсульт – це складне захворювання, при якому порушується кровообіг у головному мозку, внаслідок чого уражається сам орган. Пацієнт часто стикається з різного роду неврологічними хворобами, які несуть тривалий характер - сюди відносяться сильні головні болі та мігрені, параліч кінцівок та обличчя, порушення зорової та розмовної функцій, порушення пам'яті, координації рухів.

Насамперед потрібно консультація невропатолога, який призначить усі необхідні обстеження та аналізи. Записатися на прийом до лікаря можна у клініці «Ок!Клінік+», яка знаходиться у Києві. Тут можна отримати медичну допомогу, записатися на прийом до будь-яких фахівців, пройти обстеження та багато іншого.

Що входить до програми відновлення після інсульту?

У наш час інсульт – це досить поширене захворювання, яке потребує серйозного лікування. Необхідно регулярно проводити діагностику, щоб зменшити ризик розвитку цієї хвороби. Потрібно стежити за своїм здоров'ям у будь-якому віці.

Сучасна медицина пішла далеко вперед і сьогодні лікарі успішно рятують людей після інсульту, а реабілітація дозволяє багатьом повернутися до нормального способу життя.

Реабілітолог Київ - це той фахівець, який і займається відновленням пацієнтів після інсульту. Кожен випадок індивідуальний, тому до кожного пацієнта має бути індивідуальний підхід - лікар розпише всі етапи, призначить лікування.

Життя після інсульту для багатьох пацієнтів кардинально змінюється. І йдеться не лише про фізичні можливості людини, а й про її емоційний стан. Важко впоратися з тим, що багато звичних речей стають недоступними і навіть неможливими - часто доводиться буквально заново вчитися жити і функціонувати.

Етапи відновлення після інсульту

Як тільки показники пацієнта після інсульту приходять у норму, необхідно буквально одразу проводити реабілітацію. Важливо не затягувати цей період, оскільки багато процесів з часом складно відновити і часто це буде неможливо.

Є такі етапи відновлення після інсульту:

  • гострий період. Проводиться у перші дні під суворим наглядом лікарів. Основне завдання – відновити рухові функції, мову, а головне – запобігти рецидиву. Також слід визначити ступінь ураження головного мозку;
  • ранній етап. Необхідно проходити у реабілітаційному центрі. Клініка «Ок!Клінік+» надає такі послуги – тут можна отримати кваліфіковану допомогу. Перші три місяці - найпродуктивніші, людина зможе швидше та ефективніше відновитись;
  • пізні етапи. Саме тоді проводяться заходи закріплення отриманого раніше результату. Якщо до цього періоду якусь функцію у пацієнта не було відновлено, навряд чи її вдасться відновити надалі. Можна покращити ті результати, які отримані у перші два етапи, а тому можна значно покращити якість життя пацієнта. 

Успіх реабілітації залежить від багатьох факторів, але головний з них - це дотримання всіх рекомендацій лікарів, кваліфікована допомога реабілітологів. Також часто пацієнти потребують психологічної підтримки - лікарі допоможуть повернути оптимізм та віру у свої сили.


Читати також