25.10.2023
Культурна країна
eye 270

Владислав Білий. Вчитель, який змінив моє життя

Владислав Білий. Вчитель, який змінив моє життя

Кожен із нас живе у цікавому, різноманітному оточенні людей. Одні проходять повз, не залишаючи жодного спогаду, інших  - запам'ятовуємо на короткий час . А є такі, котрі своїми вчинками, своїм способом життя  дивують і захоплюють. Їхні досягнення стають прикладом для наслідування, можливістю змінити себе на краще.
Нещодавно у моєму житті сталася цікава подія, котра змінила мої дитячі захоплення на більш серйозніше. Я почав відвідувати спортивну секцію із футболу. І, напевно, я б не зважився на цей крок, якби не дізнався про успіхи у футбольній кар'єрі Мар'яна Фарини, хлопця із сусіднього села Кам'яне.
Якщо чесно, ця новина настільки додала мені бажання теж спробувати свої сили у футболі, що я із своїм братом і товаришем вирішили відвідувати спортивні заняття.
А ще, ми захотіли більше дізнатися про Мар'яна, адже не раз спостерігали, як він грав у футбол на місцевому сільському футбольному полі, де і ми не раз ганяємо м'яча.
Наша розвідка виявилася досить цікавою, і я  із захопленням читав, слухав від знайомих про юнака, який у свої 20 років вже зіграв у складі донецького "Шахтаря"( відзначився 3 голами),  а  у матчі останнього туру чемпіонату України проти "Ворскли" провів на полі усі 90 хвилин.
Ух, аж подих перехоплює від гордості за свого земляка.
І ось найголовніше, що спонукає мене впевнено йти до мети - це новина, яка розлетілася із швидкістю світла  - 26 вересня 2023 року Мар'яна Фарину викликали до молодіжної збірної України.
Про таке досягнення мріє не один футболіст-початківець. І я - не виняток. Тому із ще більшим завзяттям і серйозністю ставлюся до порад тренера, виконую щоденні фізичні навантаження, стараюся не пропускати заняття. Знаю, що легко не буде, але приклад Мар'яна мене надихає.
Чим більше я дізнаюся про його спортивний шлях, розумію як багато старань,  наполегливості він вклав у результат, якого досягнув.
Я сам відчуваю, що зі мною відбуваються дивні зміни: я став відповідальним, вимогливим до себе,  небайдужим, готовим прийти на допомогу ближньому.
Визнаю, що позитивні зміни примножуються завдяки учителю, так, саме так  хочу назвати  успішного футболіста, майже мого односельчанина  - Мар'яна Фарину.
Отож, бажаю  цікавих матчів, красивих голів, перемог на футбольному полі і у житті юному   наставнику, який, можливо, і не здогадується, що прикладом своїх досягнень змінює життя на краще багатьох.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up