27.10.2023
Культурна країна
eye 260

Шевченко Вікторія. Вчитель, який змінив моє життя

Шевченко Вікторія. Вчитель, який змінив моє життя

Коли ми чуємо слово “вчитель”, ми зазвичай уявляємо собі людину, яка стоїть перед дошкою, пояснює нам новий матеріал, ставить оцінки та дає домашнє завдання. Але чи тільки такими є наші вчителі? Чи не може бути вчителем хтось або щось інше, що впливає на наше життя, наш світогляд, нашу особистість?

В нашому житті зустрічаються вчителі, які не завжди носять академічну форму і не завжди знаходяться в шкільних стінах. Їхня роль полягає в наданні цінних життєвих уроків та у впливі на наше ставлення до світу.

Для мене, одним із найбільших вчителів у моєму житті стала моя найкраща подруга, Ангеліна. Я розповім вам про те, як вона навчила мене декільком найважливішим якостям, які вплинули на мою особистість. Уроки отримані від неї, дійсно змінили моє ставлення до себе та оточуючих, роблячи мене кращою людиною.

Я завжди вважала себе самотньою і невпевненою у собі. Я не мала багато друзів, не любила гуляти та не мала жодних захоплень.  Усе змінилося, коли я познайомилася з Ангеліною. Вона була новенькою в нашому місті, одразу привернула мою увагу своєю яскравою посмішкою, веселим характером і цікавими історіями. Вона розповідала про свої подорожі, захоплення та мрії. Моя майбутня подруга була такою життєрадісною і позитивною, що я не могла залишитися байдужою.

Ми стали друзями, і вона запропонувала мені долучитися до її захоплень. Вона любила малювати, співати, танцювати, читати, грати в ігри, дивитися фільми. Вона заохочувала мене спробувати щось нове, щось, що мені може сподобатися. Колись я почула від неї такі слова: “Ти можеш все, що захочеш. Ти талановита і цікава. Ти маєш свою унікальну особистість і свій голос. Не бійся висловлювати себе і бути собою”.

Від того часу ми стали нероздільними. Ми ділилися всім - радістю та смутком, секретами та мріями. Ангеліна була не просто моєю подругою; вона навчила мене дружити без заздрощів. Ця дівчинка ніколи не заздрила мені ні за що, навіть тоді, коли я досягала успіхів, а вона ще знаходилася на дорозі до своїх власних досягнень. Я вчилася бути більш розумною і відкритою у відносинах з людьми завдяки її прикладу.

Вона показала мені, що дружба - це не тільки спільні інтереси, а й спільні цілі, сподівання, страхи. Вона завжди була чесною і лояльною до мене. Моя подруга завжди довіряла мені свої секрети, слухала і зберігала мої. Ми могли обговорювати будь-які теми, спираючись на взаємну довіру. Це навчило мене цінувати вірність у відносинах з іншими.

Толерантність - це якість, яку Ангеліна демонструвала кожен день. Вона показала менi, що дружба - це не тiльки схожiсть, а й рiзноманiтнiсть. Подруга поважала мою особистiсть i мої вибори. Ангеліна допускала мої помилки та сумнiви, і приймала мене такою, яка я є. Завдяки їй я стала толерантною.

Ангеліна не тільки подарувала мені свою дружбу, а й незабутні моменти. У нас багато приємних спогадів, які є також дуже повчальними та цікавими. Ми створювали спільні фотографії та відео протягом усього спілкування. Одного разу ми знімали власний фільм, який придумали разом. Ми мали свій сценарій, ролі, та реквізити. Самі знімали, монтували, додавали ефекти і музику. Було дуже цікаво створювати свою маленьку кiностудiю і своє дитяче, таке чарівне і надзвичайне, кiномистецтво.

Вчительство Ангеліни розкрило переді мною нові горизонти в сфері дружби та міжособистісних стосунків. Я вірю, що цей досвід надав мені можливість рости як особистість.

Ми разом пережили безліч радощів та негараздів, і кожен день з нею – це безцінний дарунок. Її присутність в моєму житті робить його багатшим і світлішим. Я вдячна за кожну мить нашого спілкування та всі незабутні роки, які вона прожила зі мною. Вона - мій найкращий вчитель та найкраща подруга, і я щаслива мати її в моєму житті.

Моя подяка подрузі не має меж. Ця дружба надала мені надзвичайно цінні уроки та зробила мене кращою людиною. Вона - моя незмінна опора, і я вдячна за кожен момент нашого спільного життя. Її підтримка надає мені сил і впевненості, навіть у найтемніші часи. Наша дружба - найбільший скарб, який мені пощастило мати. Ангеліна - найближча людина, яку я маю в світі.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up